Α2: Tα playoff και playout...

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΟΚ οι ημερομηνίες των αγώνων, των playoff και play out της Α2 ανδρών, με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται το Σάββατο (6/5).
Α2: Tα playoff και playout...

Στα playoff θα λάβουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στην 2η έως την 5η θέση, με τον 1ο της κανονικής διάρκειας να παίρνει το απευθείας εισιτήριο της ανόδου. Οι ομάδες παράλληλα που θα συμμετέχουν στα playoff, θα μεταφέρουν παράλληλα τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, ενώ τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων θα είναι, η 2η με την 5η ομάδα ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και 3η με την 4η, με του νικητές των ζευγαριών να αγωνίζονται μεταξύ τους, για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Stoiximan.gr Baket League.

Παρόμοια θα είναι και τα πράγματα στα play out, όπου θα μεταφερθούν και εδώ τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, με τα ζευγάρια να είναι η 11η με την 14η ομάδα της κανονικής διάρκειας και η 12η με την 13η ομάδα, οι νικητές των ζευγαριών θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κανονική περίοδος της Α2 Ανδρών ολοκληρώνεται το Σάββατο (6/5) με τη διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής και αμέσως μετά θα αρχίσουν τα play off και τα play out. 

Στα play off συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν από τη δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου. Στην πρώτη φάση ο δεύτερος αντιμετωπίζει τον πέμπτο και ο τρίτος τον τέταρτο σε σειρές αγώνων που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την ομάδα που κατετάγη υψηλότερα να έχει πλεονέκτημα έδρας. Οι ομάδες που θα προκριθούν τίθενται αντιμέτωπες στη δεύτερη φάση των play offs διεκδικώντας το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου σε σειρές αγώνων που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την ομάδα που κατετάγη υψηλότερα να έχει πλεονέκτημα έδρας. 

Στα play out συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν από την 11η μέχρι τη 14η θέση της κανονικής περιόδου. Ο 11ος αντιμετωπίζει τον 14ο και ο 12ος τον 13ο σε σειρές αγώνων που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την ομάδα που κατετάγη υψηλότερα να έχει πλεονέκτημα έδρας. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Α2 και εκείνες που θα χάσουν θα ακολουθήσουν τις δύο τελευταίες στη Β’ Εθνική. 

Οι ημερομηνίες:


Α’ Φάση Play off: Τετάρτη 10/5, Σάββατο 13/5, Τετάρτη 17/5 
Β’ Φάση Play off: Σάββατο 20/5, Τετάρτη 24/5, Σάββατο 27/5 
Play out: Τετάρτη 10/5, Σάββατο 13/5, Τετάρτη 17/5

 

 

 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο