Avance header ad

"Προσωπικοί οι λόγοι..."

03/12/2010 (11:55) Μια ακόμη παίκτρια της Α2 Νότου γυναικών παραχώρησε συνέντευξη στο prevezasports.gr, καθώς μετά την Δήμητρα Τελλίδου της Νίκης Λευκάδας, σειρά πήρε η Κατερίνα Σ...
03/12/2010 (11:55)

Μια ακόμη παίκτρια της Α2 Νότου γυναικών παραχώρησε συνέντευξη στο prevezasports.gr, καθώς μετά την Δήμητρα Τελλίδου της Νίκης Λευκάδας, σειρά πήρε η Κατερίνα Σπαθάρου η οποία εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή της να εγκαταλείψει το γαλλικό πρωτάθλημα και την Λιμόζ για να αγωνιστεί με την φανέλα της Τερψιθέας Γλυφάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Από το Γαλλικό Πρωτάθλημα και την Λιμόζ στη Τερψιθέα και στην Α2. Τι σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση που σου έγινε;

"Οι λόγοι της επιστροφής μου στο Ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα ήταν προσωπικοί, και δεν με πειράζει καθόλου που η ομάδα αγωνίζεται στην Α2. Είναι προσωπική επιλογή"...

Πώς θα χαρακτήριζες την μετακίνησή σου στη Τερψιθέα;
"Η μετακίνηση μου στην Τερψιθέα ήθελε ΥΠΟΜΟΝΗ. Διότι αν δεν έβγαινε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν θα μπορούσα να πάω. Βέβαια σε σχέση με τον σύλλογο αν και στην αρχή ξεκίνησε "σαν πλάκα" να συζητούσαμε κάτι τέτοιο, τελικά αποδείχτηκε πολύ γρήγορη η συνεργασία μας και απλά όλοι μας περιμέναμε το ΑΣΕΑΔ (η απόφαση βγήκε στις 8 Νοεμβρίου). Πάνω εδώ οφείλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλη τη διοίκηση για την υπομονή, επιμονή και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου".
Μπορούμε να μιλήσουμε για τον στόχο της ομάδας από τώρα;
"Η Τερψιθέα Γλυφάδας είναι μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία. Ο στόχος είναι αρχικά να παραμείνει στην κατηγορία και μετέπειτα όσο φτάσει ψηλότερα".

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;
"Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου αναμφισβήτητα είναι η περσινή συμμετοχή μου σ’ ένα απ’ τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο γαλλικό! Αγωνιζόμενη στην Λιμόζ έζησα το μπάσκετ από μια τελείως διαφορετική πλευρά (ανταγωνισμού, οργάνωσης, επιπέδου, ταχύτητας, ποιότητας, διοργάνωσης πρωταθλήματος και γενικής νοοτροπίας του αθλήματος).

Το μπάσκετ εκεί είναι χαρά, γιορτή και ασχολείσαι μόνο με αυτό. Οι συνθήκες είναι ιδανικές (καλύπτοντας τα πάντα), όπως φαντάζεται κάθε αθλητής που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά! Συναγωνίστηκα και ανταγωνίστηκα με αθλήτριες που ίσως να μην έχω την πολυτέλεια να το ζήσω στο μέλλον. Χωρίς καμιά αμφιβολία ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία και κορυφαία στιγμή της καριέρας μου, και δεν την αλλάζω με τίποτα.

Χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου δεν θεωρώ ότι έχω ζήσει. Χαρές και λύπες πολλές. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Αλλά οι εικόνες που έχω όλα αυτά τα χρόνια από το μπάσκετ ακόμη και στις λύπες είναι μοναδικές και τις έχω αγαπήσει όλες".

Ποιο πιστεύεις θα είναι το μεγάλο ατού της ομάδας σου και τι θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στους στόχους;
"Στην ομάδα μου αυτό που κυριαρχεί είναι η μεγάλη διάθεση, το καλό κλίμα, όλοι για την ομάδα και αφοσιωμένες όλες στην καθημερινή προπόνηση προσπαθούμε να βγάλουμε ότι καλύτερο μπορούμε κάθε Κυριακή υπό τις οδηγίες των προπονητών μας. Το ατού μας είναι η προσωπικότητα, σεβασμός και ταυτότητα που έχει η ομάδα ως σύνολο".

Ποιοι είναι οι δικοί σου, προσωπικοί, στόχοι για φέτος και για τη συνέχεια της καριέρας σου;
"Οι προσωπικοί στόχοι είναι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου κάθε Κυριακή και να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ στην ομάδα! Πάντα βάζω τον πήχη ψηλά. Θέλω να πρωταγωνιστώ και να διεκδικώ!!! Τα όνειρα και οι στόχοι δεν σταματούν ποτέ. Δεν υπάρχει ταβάνι."

Τί πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να πάει μπροστά το Ελληνικό Γυναικείο μπάσκετ;
"Το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, αν και παρ’όλο που είχαμε διακρίσεις πρωτόγνωρες στην ιστορία του όπως (πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το TRIPLE CROWN του Αθηναϊκού)…ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν ακόμη προβλήματα οργάνωσης και γενικότερης λειτουργίας του αθλήματος.

Η νοοτροπία των συλλόγων απέχει πολύ από το εξωτερικό και το μέλλον του είναι αβέβαιο καθώς λίγες είναι οι ομάδες όπου επενδύουν στις υποδομές και φροντίζουν για την αναπαραγωγή νέων παικτριών. Το επίπεδο παραμένει ίδιο, εκτός κάποιων ξεσπασμάτων που υπάρχουν χρόνο με το χρόνο. Δυστυχώς το πρωτάθλημα είναι πολλών διαφορετικών ταχυτήτων.

Χρειάζονται πολλές αλλαγές στις συνθήκες που αγωνίζονται οι παίκτριες, στην οργάνωση των ομάδων, στα δελτία των παικτριών (θα πρέπει να γίνουμε επιτέλους επαγγελματικό πρωτάθλημα) να υπάρχει ελευθερία των παικτριών καθώς και στον τρόπο διαφήμισης και τηλεοπτικής κάλυψης του αθλήματος".

Πώς είδες την πορεία της Εθνικής ομάδας Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
"Η πορεία της Εθνικής ομάδας θεωρώ ότι μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά όπως και να χει ήταν κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα και η συμμετοχή της χώρας μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γράφτηκε στην ιστορία".

Τί γνωρίζεις για την Νίκη Λευκάδας;
"Για τη Νίκη Λευκάδας, όπως και γενικότερα για την κατηγορία δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, εκτός κάποιων παικτριών που έχουμε ανταγωνιστεί στο παρελθόν! Σίγουρα θεωρώ ότι είναι η πιο επικίνδυνη έδρα εκτός Αθηνών και πιστεύω ότι διαθέτει πολύ καλό και πολύ έμπειρο έμψυχο υλικό".

Η ομάδα σου αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών για το παιχνίδι με τη Νίκη. Πόσο δυσκολεύουν το έργο σας οι απουσίες αυτές και ποια είναι τα προγνωστικά σου για το παιχνίδι;
"Μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο σίγουρα θα τύχει να υπάρξουν απουσίες και διάφορα προβλήματα με ελλείψεις. Κάθε Κυριακή όμως η ομάδα οφείλει να παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμη και να δίνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όλες οι παίκτριες θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί από τραυματισμούς. Προγνωστικά για μένα δεν υπάρχουν. Όπου κι αν παίζεις με όποιον κι αν παίζεις, όποιος θέλει πιο πολύ την νίκη θα κερδίσει".

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι είναι φαβορί για άνοδο στην Α1;
"Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να πω κάτι για φαβορί. Πρώτον δεν έχω εικόνα όλων των ομάδων, και δεύτερον τα φαβορί αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο".

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα τις Α2 μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές;
"Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς, είτε παίζεις στην έδρα σου είτε όχι. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, πολλές έδρες που είναι παγίδες και γενικώς θέλει μια συνεχή σοβαρότητα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεν χωραεί χαλαρότητα".

Τί μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους της Λευκάδας μέσα από την ιστοσελίδα μας ενόψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού;
"Στους φιλάθλους της Λευκάδας θα ήθελα να πω ότι το μπάσκετ είναι χαρά, γιορτή και πρέπει όλοι να είμαστε κοντά στο άθλημα, να το υποστηρίζουμε και να το σεβόμαστε, εντός και εκτός γηπέδου!!! Εύχομαι να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και να ευχαριστηθούν το μπάσκετ!"

WHO IS WHO

Όνομα
: Κατερίνα
Επώνυμο: Σπαθάρου
Έτος γέννησης: 1983
Τόπος: Αθήνα
Ομάδα: Α.Ο. Τερψιθέα Γλυφάδας
Προηγούμενες ομάδες: Ακαδημία ’75 Ηλιούπολης, Αστέρας Εξαρχείων, Παναθηναϊκός, Λιμόζ.
Διεθνής: Εθνική Κορασίδων, Νεανίδων, Νέων Γυναικών, Γυναικών και Μεσογειακούς Αγώνες.
Θέση: Πλέι Μέικερ
Ύψος: 1μ72
Αριθμός Φανέλας: 5
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο