Χτύπημα στον αθλητισμό

Του Δημήτρη Τσοπανάκη 19/01/2011 (19:00) "Η διοίκηση του Α.Σ. Απόλλωνα Τρίπολης βρίσκεται στη δύσκολη θέση να ανακοινώσει ότι λόγω έλλειψης χώρου προπόνησης του γυναικεί
Χτύπημα στον αθλητισμό
Του Δημήτρη Τσοπανάκη
19/01/2011 (19:00)

"Η διοίκηση του Α.Σ. Απόλλωνα Τρίπολης βρίσκεται στη δύσκολη θέση να ανακοινώσει ότι λόγω έλλειψης χώρου προπόνησης του γυναικείου τμήματος του συλλόγου, δηλώνει αδυναμία συμμετοχής από το προσεχές Γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚEΝΟΠ, καθώς γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει ομάδα σε επίσημο πρωτάθλημα που ουσιαστικά δεν έχει καταφέρει να συγκεντρωθεί στο παρκέ για προπόνηση περισσότερο από δύο φορές".

Αυτό που μόλις σας παραθέσαμε είναι ένα μέρος από το δελτίο Τύπου της ομάδας Απόλλωνας Τρίπολης που έρχεται να φανερώσει την γύμνια που υπάρχει στον χώρο του αθλητισμού, όσον αφορά τις αθλητικές εγκ στην πόλη της Τρίπολης.

Μόνο θλίψη όπως καταλαβαίνετε μπορεί να προκαλέσει το όλο γεγονός, καθώς από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να στελεχώνεται η γυναικεία ομάδα (το 2008 ιδρύθηκε η ανδρική) με την ύπαρξη 7-8 παικτριών από την περιοχή. Στα μέσα, μάλιστα, του Οκτωβρίου ήρθαν να προστεθούν και δύο ακόμη αθλήτριες, ενώ ο σύλλογος είχε καταθέσει και τη σχετική αίτηση συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Όμως το γεγονός ότι δεν έβρισκαν ώρες προπόνησης (οι ώρες προπόνησης της ανδρικής ομάδας δεν ξεπερνούν τις δύο ώρες και σαράντα λεπτά (2:40’) εβδομαδιαίως) παρά το γεγονός ότι κάνανε ουκ’ ολίγες εκκλήσεις και τηλέφωνα στους υπεύθυνους του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης ή των γυμναστηρίων των αντίστοιχων γυμνασίων της πόλης, δεν ήταν τελικά δυνατό να εξασφαλιστούν ώρες για το γυναικείο τμήμα του ΑΣ Απόλλωνα, τη στιγμή που άλλοι κερδοσκοπικοί σύλλογοι άλλων αθλημάτων που κανονικά δραστηριοποιούνται σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτουν πολλές ώρες εβδομαδιαίως για προπονήσεις.

Και εμείς διερωτόμαστε
: Είναι δυνατόν εν' έτη 2011 όπου η χώρα μας υποτίθεται ότι είναι η πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων να γυρνάμε πίσω σε προϊστορικές καταστάσεις; Ο υφυπουργός αθλητισμού τι λέει για όλα αυτά; Επιτέλους ΕΝΑΣ ας αναλάβει τις ευθύνες του σ’ αυτόν τον τόπο.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο