Η σημασία της θέσης

10/02/2011 (15:40) Όταν μιλάμε για θέση στο texas holdem poker αλλά και στο Ομάχα εννοούμε τη σχέση με τους άλλους παίκτες κατά τη διάρκεια του πονταρίσματος για ένα συγκεκριμένο χ
Η σημασία της θέσης
10/02/2011 (15:40)

Όταν μιλάμε για θέση στο texas holdem poker αλλά και στο Ομάχα εννοούμε τη σχέση με τους άλλους παίκτες κατά τη διάρκεια του πονταρίσματος για ένα συγκεκριμένο χέρι. Η θέση είναι πολύ σημαντική σχεδόν σε όλα τα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ανάλογης σημασίας είναι και στο texas holdem poker.
Είναι πολύ σημαντικό οι αντίπαλοι να αποφασίζουν πριν από εμάς, ενώ εμείς να έχουμε την τελευταία λέξη και κίνηση. Επιπλέον, στο texas holdem poker είναι πολύ συχνό το φαινόμενο κανένας παίκτης να μην έχει κάποιο καλό χέρι και οι αποφάσεις να βασίζονται στο ποιο "άσχημο" χέρι θα επικρατήσει.

Αν και η καλή θέση δεν εξασφαλίζει πάντα νικηφόρα χέρια πόκερ, ωστόσο αυξάνει τις πιθανότητες για καλύτερα στοιχήματα. Η θέση στο texas holdem poker είναι μία απλή υπόθεση. Η τελευταία θέση είναι η καλύτερη, ιδιαίτερα όταν μόνο δύο παίκτες πάνε για το pot. Η πρώτη ή η δεύτερη θέση πίσω από κάποιον περίεργο παίκτη ή μπροστά από αυτόν μπορεί μερικές φορές να έχει και πλεονεκτήματα.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις το να μιλάτε τελευταίοι είναι σημαντικό πλεονέκτημα και όλοι οι καλοί παίκτες προσπαθούν να παίζουν περισσότερα χέρια πόκερ όταν παίζουν στο τέλος και λιγότερα όταν είναι στις πρώτες θέσεις. Οι μεσαίες θέσεις σπάνια δίνουν ευκαιρίες για μπλοφάρισμα.

Αντίθετα, στο Ομάχα poker αυτές οι θέσεις είναι ιδανικές για έναν παίκτη να μπλοφάρει, ενώ και σε αυτό το παιχνίδι η τελευταία θέση έχει μεγάλη σημασία αλλά με κάποια μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν είναι ό,τι καλύτερο στο Ομάχα poker για έναν παίκτη να κάνει μπλόφες. Η απλή λογική του texas holdem poker ότι η καλύτερη θέση είναι η τελευταία δεν ισχύει για το Ομάχα.

Γενικώς, όταν έχετε ένα μικρό χέρι, το να ποντάρετε πρώτοι είναι θετικό, ενώ όταν έχετε το καλύτερο χέρι, μεγαλύτερο πλεονέκτημα προσφέρει η τελευταία θέση. Εάν υποθέσουμε ότι έχετε το καλύτερο χρώμα στο river και παίζετε εναντίον δύο και παραπάνω παίκτες. Το να ποντάρετε πρώτοι δεν είναι καλό. Η καλύτερη κίνηση θα ήταν να σας κάνουν call.

Εάν είστε τελευταίοι με το καλύτερο φύλλο μπορεί να έχετε ήδη ένα στοίχημα ή μία μπλόφα με check-raise διότι ο αντίπαλος θα νομίζει ότι κι εσείς μπλοφάρετε. Σε αντίθεση, το να ποντάρετε χαμηλά ενώ βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις μπορεί να οδηγήσει σε μπέρδεμα και οι τελευταίοι παίκτες να προσπαθήσουν να σας βγάλουν εκτός.

Γενικότερα, η σωστή διαχείριση της θέσης είναι μία ικανότητα που πρέπει να αναπτύξετε τόσο στο texas holdem poker όσο και στο Ομάχα πριν προχωρήσετε σε άλλα παιχνίδια.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο