Οι παραλλαγές του holdem poker

20/02/2011 (17:31) Το holdem poker πρωτοεμφανίστηκε ως ένας νέος τύπος του πoκερ στις αρχές του 20ου αιώνα στην πόλη Robstown του Τέξας. Το παιχνίδι ζητούσε από τους παίκτες του να μοι
Οι παραλλαγές του holdem poker
20/02/2011 (17:31)

Το holdem poker πρωτοεμφανίστηκε ως ένας νέος τύπος του πoκερ στις αρχές του 20ου αιώνα στην πόλη Robstown του Τέξας. Το παιχνίδι ζητούσε από τους παίκτες του να μοιραστούν 5 κοινά φύλλα και να τα συνδυάσουν με τα δύο φύλλα που αντιστοιχούσαν σε κάθε παίκτη. Όποιος έκανε τον καλύτερο συνδυασμό των δύο φύλλων του με 3 από τα 5 κοινά φύλλα ήταν και ο νικητής.

Οι πρώτοι παίκτες του texas holdem το θεωρούσαν ως παιχνίδι "των σκεπτόμενων αντρών" διότι αυτός ο νέος τρόπος παιχνιδιού επέτρεπε στους παίκτες να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους και να χρησιμοποιήσουν μεγάλη ποικιλία στρατηγικών πoκερ. Το holdem poker σύντομα διαδόθηκε σε όλο το texas και το 1967 εισήχθη και στα καζίνο του Las Vegas.

Για δεκαετίες ήταν το πιο δημοφιλές παιχνίδι πoκερ ανάμεσα στους επαγγελματίες παίκτες αλλά έμενε σχετικά άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο. Θα χρειαστούν πάνω από 3 δεκαετίες πριν το holdem poker επικρατήσει απόλυτα και γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο.

Οι βασικές παραλλαγές του παιχνιδιού είναι οι παρακάτω:
Limit holdem poker - είναι το πιο δημοφιλές holdem. Αυτά τα limits δηλώνονται με δύο αριθμούς, πχ $2/$4.
O πρώτος αριθμός δηλώνει τα όρια του στοιχήματος στους δύο πρώτους γύρους (pre-flop και flop) και το δεύτερο τα όρια στους δύο τελευταίους γύρους (turn και river).

Το Limit Holdem είναι κατάλληλο για αρχάριους παίκτες γιατί δίνει τη δυνατότητα να μάθετε το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χάσετε γρήγορα το κεφάλαιό σας. Ό,τι μάθετε εδώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε όλες τις μορφές πόκερ, ιδιαίτερα στο No Limit Holdem.

To Pot Limit Holdem poker επιτρέπει τα όρια των στοιχημάτων να ανεβούν φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα minimum ποσά και τα blinds ισχύουν και σε αυτό το είδος ποκερ αλλά τα maximum στοιχήματα μπορούν να είναι ισόποσα του pot. Το pot υπολογίζεται αθροίζοντας όλα τα στοιχήματα των προηγούμενων γύρων.

Όσο αυξάνεται το pot, τόσο αυξάνεται και το ανώτατο ποσό του στοιχήματος. Το No Limit Holdem poker θεωρείται ως η πιο απλή παραλλαγή του παιχνιδιού. Η διαφορά με τα παραπάνω είναι ότι το ποσό των στοιχημάτων σε κάθε γύρο μπορεί να αντιστοιχούν με το μικρότερο στοίχημα ή μπορείτε να βάλετε όλο σας το κεφάλαιο και να πάτε all - in.

Για να κερδίσετε θα πρέπει να είστε tight και aggressive. Στα τουρνουά παίζουν κυρίως no limit holdem poker.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο