Ουπς! Σας πήρανε χαμπάρι...

Του Γιάννη Ψαράκη 19/11/2010 (21:50) Πολύ ωραία μας τα έγραψαν στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την απόφαση περί διεξαγωγής του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό κεκλεισμένων των ...
Ουπς! Σας πήρανε χαμπάρι...
Του Γιάννη Ψαράκη
19/11/2010 (21:50)

Πολύ ωραία μας τα έγραψαν στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την απόφαση περί διεξαγωγής του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό κεκλεισμένων των θυρών στηριζόμενοι στο άρθρο 34 του Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, όπως ορθώς αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μόνο που στον ΕΣΑΚΕ, επειδή πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με χάνους και με βόδια που τρώνε αμάσητη την τροφή που τους σερβίρουν, ξέχασαν (;) να μας ενημερώσουν για όλα όσα επιπλέον αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο που επικαλέσθηκαν.

Αφού λοιπόν πρώτα σημειώσουμε από το ρεπορτάζ μας ότι το συγκεκριμένο άρθρο προστέθηκε φέτος (θαύμα, θαύμα!) στον πειθαρχικό κανονισμό, σας παραθέτουμε όσα δεν γράφθηκαν στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, ως συνέχεια του άρθρου 34…

"Σε περίπτωση κατά την οποία η γηπεδούχος ΚΑΕ δεν προσκομίσει στον Τεχνικό Παρατηρητή του αγώνα αντίγραφο του πρακτικού θεώρησης των εκδοθέντων για τον συγκεκριμένο αγώνα εισιτηρίων, που συντάχθηκε από την αρμόδια ΔΟΥ, η παράβαση αυτή καταγράφεται και πιστοποιείται στην έκθεση του Τεχνικού Παρατηρητή και επιβάλλεται στην άνω ΚΑΕ με απόφαση του Δικαιοδοτικού Οργάνου η ποινή του μηδενισμού για τον συγκεκριμένο αγώνα και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ".

Τί σημαίνει με απλά… ελληνικά το παραπάνω; Πως ο ΕΣΑΚΕ όχι απλά δεν "τιμώρησε" την ΑΕΚ για την έλλειψη γηπέδου, αλλά τη γλίτωσε από τον μηδενισμό στον αγώνα με τον Ηλυσιακό;

Με την πρόφαση της μη θεώρησης εισιτηρίων αποφάσισε εγκαίρως τη διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αλλιώς θα έπρεπε να τη μηδενίσει (για τα 10 χιλιάρικα πρόστιμο ούτε λόγος, γιατί απλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…)!

Παραβλέποντας το γεγονός ότι είναι κοινό μυστικό πως πέρυσι η ΑΕΚ -και όχι μόνο η συγκεκριμένη ομάδα- δεν θεώρησε εισιτήρια όχι σε έναν, αλλά σε πολύ περισσότερους αγώνες, και απλά επαναφέροντας το ερώτημα στο προηγούμενο σχόλιό μου "ας δημοσιοποιήσει ο ΕΣΑΚΕ το αντίστοιχο έγγραφο που έλαβε (;) στους δύο προηγούμενους εντός έδρας αγώνες για να μάθουμε αν όλα ήταν νόμιμα", έχω να επισημάνω τα εξής:

Για μία ακόμη φορά (και) τη φετινή σεζόν ο ΕΣΑΚΕ με τις μεθοδεύσεις κυρίως του προέδρου του, αποφασίζει και επιβάλλει τη διεξαγωγή των αγώνων αυτού που αποκαλεί πρωτάθλημα δίχως να τον ενδιαφέρει πού, πώς και με ποιους όρους θα γίνουν οι αγώνες αυτοί. Αδιαφορώντας για όλα όσα "περιβάλουν" έναν αγώνα μπάσκετ, δηλαδή τους θεατές / φιλάθλους / πελάτες, τους διαφημιστές, τους διαφημιζόμενους, την τηλεόραση και πολλά άλλα.

Με τη γνωστή πια πρακτική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" επέβαλε τη διεξαγωγή αγώνων το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ συγγενών και φίλων, υποτίθεται για να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση επειδή η Δευτέρα θεωρείται από τους διαφημιστές ως μέρα - φιλέτο για τη διαφήμιση, αλλά μετά από πέντε αγωνιστικές δεν έχουμε δει ούτε έναν αγώνα της Δευτέρας στην τηλεόραση!

Με την ίδια πρακτική, επέβαλε τη διεξαγωγή των αγώνων της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την έφοδο των ΜΑΤ στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της Καβάλας και του Ελληνικού.
 
Με την ίδια πρακτική αδιαφόρησε και έκλεισε μάτια και αυτιά στη διεξαγωγή αγώνων που μεταδίδονταν από την τηλεόραση δίχως να υπάρχει η λεγόμενη "τηλεοπτική διαφήμιση" δηλαδή την ύπαρξη led (όπως αναφέρεται στον κανονισμό).

Με την ίδια πρακτική άλλαξε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ηλυσιακός - Άρης, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους γηπεδούχους, που υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Με λίγα λόγια; Ο ΕΣΑΚΕ έφτυσε κατάμουτρα τους όποιους φίλους της ΑΕΚ και του Ηλυσιακού ήθελαν να πανε το Σάββατο στο γήπεδο για να δουν έναν κρίσιμο αγώνα μπάσκετ, κάνοντας πλάτες στην ΑΕΚ (εν γνώσει φυσικά της διοίκησης της "Ένωσης" που, αν μη τι άλλο, δεν ήθελε να φάει -και- τη ρετσινιά ενός μηδενισμού) με την πρόφαση του συγκεκριμένου κανονισμού.

Αν αυτή είναι η λίγκα και το πρωτάθλημα που θέλετε, με 'γεια σας με χαρά σας
.
Απλά, σταματήστε το δούλεμα. Σας πήρανε όλοι χαμπάρι…
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο