Χάνει "συμπαίκτες"

Του Γιώργου Κογκαλίδη 08/12/2010 (19:50) Σε εποχές που η οικονομική κρίση χτυπά κατά "δικαίων και αδίκων", δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο να χάνει κανείς "συμπαίκτες". Πόσο μάλλο
Χάνει
Του Γιώργου Κογκαλίδη
08/12/2010 (19:50)

Σε εποχές που η οικονομική κρίση χτυπά κατά "δικαίων και αδίκων", δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο να χάνει κανείς "συμπαίκτες". Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον πρόεδρο τού ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ, η οποία θέλησε να ασχοληθεί ενεργά (και το έπραξε) με τον χώρο μας.
Τη στιγμή που οι υπόλοιποι φεύγουν, η Choose βγαίνει από τον κ. Οικονομίδη στη… σέντρα, γιατί καθυστέρησε (σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση) να αποπληρώσει τα χρήματα για το All Star Game.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία (και πήγε σε όλες τις ΚΑΕ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

"Αξιότιμοι κύριοι,
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε, ότι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλης Οικονομίδης, επέλεξε να βάλει στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. το θέμα της αποπληρωμής των επιταγών της Choose A.E., ενώ -μάλιστα- με δική του υπαιτιότητα το θέμα παραμένει ανοιχτό, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τη σχετική αλληλογραφία μας, την οποία θέτουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε με τις θέσεις μας, δεδομένου ότι οι ως τώρα απόπειρες επικοινωνίας μας με τον κ. Οικονομίδη δεν έχουν αφήσει περιθώρια συνεννόησης.

Η πρότασή μας για διαφορετικό διακανονισμό παράδοσης επιταγών (δίμηνη καθυστέρηση) είναι εναρμονισμένη απλά στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, που πλήττει τη χώρα, και φυσικά και τη διαφημιστική αγορά. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, παρόλο που εκδώσαμε τις επιταγές και παράλληλα η επιστολή που λάβαμε από τον ΕΣΑΚΕ αφήνει σαφέστατα υπαινιγμούς καταγγελία σύμβασης, παρά την παράδοση των επιταγών.

Αντίθετα, από πλευράς μας, σπουδαίοι λόγοι μείωσης του τιμήματος της πρώτης χρονιάς και καταγγελίας της υπάρχουσας σύμβασης αποσιωπήθηκαν ως τώρα, από τις ημέρες της διοργάνωσης του All Star Game της Κρήτης και αφορούν τις αντιπαροχές και τον τρόπο εκτέλεσης των χορηγιών.

Είμαστε στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω διευκρινήσεις, που αφορούν ενδεικτικά την εμπλοκή της ΕΡΤ, της Pepsico, της Sixt κ.α. Τα παραπάνω θέματα είχαν άμεσα τεθεί υπόψη ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, ωστόσο προσδοκώντας σε μία καλύτερη συνεργασία για τις δύο επόμενες χρονιές διατηρήσαμε στάση αναμονής.

Σήμερα διαπιστώνουμε τελικά ότι η επιθυμία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ είναι η καταγγελία της σύμβασης, ενόψει μάλιστα και της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης στο χώρο των χορηγιών και της διαφήμισης, παρότι ήταν -σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ- η πρώτη κερδοφόρος διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια.

Επιπλέον, ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν έχει αποδεχθεί ως τώρα αιτήματά μας για συνάντηση σχετικά με τον σχεδιασμό του All Star Game 2011, με προσχήματα πότε την απεργία των παικτών και πότε τις περιφερειακές εκλογές, ενώ παράλληλα έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει κάνει προσωπικές επαφές (πριν τις εκλογές), για τη διοργάνωση του θεσμού στην Κοζάνη καταδεικνύει τις προθέσεις, και τον τρόπο συνεργασίας που επιλέγει ο κύριος Οικονομίδης μαζί μας.

Η επιλεκτική ενημέρωση των αξιότιμων μελών του Δ.Σ. της ΕΣΑΚΕ από τον πρόεδρο της δεν αποτελεί πλέον για εμάς έκπληξη, αφού το ίδιο έχει συμβεί και στο παρελθόν, με πολύ σοβαρότερα ζητήματα για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης και τη ζωτικότητά του.

Αναφερόμαστε στην πρόταση της εταιρείας μας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2010-'11 που αφορούσε την οργάνωση μοντέλου για την κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος Α1, σε επίπεδο τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εμπορικής διαχείρισης, για την υλοποίηση της οποίας είχαμε αιτηθεί από τον κύριο Οικονομίδη εξουσιοδότησης, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε δεσμευτικές τελικές προτάσεις προς τους ενδιαφερόμενους χορηγούς.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων ότι το συγκεκριμένο αίτημα δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο "σώμα" σας. Σε κάθε περίπτωση στρατηγική κατεύθυνση της εταιρίας μας είναι η υλοποίηση συνεργασιών στον αθλητικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του μπάσκετ, όπου πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Δυστυχώς, όμω,ς ως σήμερα οι προθέσεις μας δεν έχουν βρει την ανάλογη ανταπόκριση.

Αξιότιμοι κύριοι,
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο