"Κλειστό κλαμπ"

Του Γιώργου Κογκαλίδη 09/12/2010 (14:37)  Έχουν περάσει επτά αγωνιστικές, έχουμε ένα πολύ σοβαρό δείγμα προθέσεων και τάσης, από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και πλέον μπορούμε ν
Του Γιώργου Κογκαλίδη
09/12/2010 (14:37) 

Έχουν περάσει επτά αγωνιστικές, έχουμε ένα πολύ σοβαρό δείγμα προθέσεων και τάσης, από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και πλέον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα για λίγους. Ένα πρωτάθλημα που δεν απέχει από "κλειστό κλαμπ", με τηλεοπτικές βραδιές μόνο γι' αυτούς που έχουν… εισιτήριο (όπου εισιτήριο, βάλτε είναι αρεστοί στη διοίκηση της λίγκας).
Βαδίζοντας προς την όγδοη αγωνιστική, παραθέτουμε τα δεδομένα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αυτός που αποφασίζει για τα τηλεοπτικά είναι ξεκάθαρα ο ΕΣΑΚΕ.

Η ΑΣΕΤ δεν έχει λόγο να καταστρέψει το προϊόν, το οποίο θέλει να πουλήσει, για να βγάλει κέρδος (θεμιτό). Η ΕΡΤ δεν έχει λόγο να μην θέλει τηλεθέαση, γιατί αν δεν υπάρξουν νούμερα, ούτε το προϊόν θα διατηρηθεί, ούτε η θέση κάποιων ανθρώπων θα είναι ασφαλής.

Θα πείτε, από την άλλη, ο ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να προωθήσει το μπάσκετ, αλλά -εξ αντικειμένου- κάνει  τα αδύνατα δυνατά για να το καταστρέψει. Και δεν στέκομαι στην ανοργανωσιά (χαρακτηριστικό παράδειγμα, άνθρωπος του ΕΣΑΚΕ τηλεφωνεί στις ομάδες και ρωτάει "θέλετε να σας δείξει η ΕΡΤ;"), όσο στα… πραγματικά γεγονότα:

- Η 13η ομάδα του πρωταθλήματος (Πανελλήνιος) έχει τρία τηλεοπτικά παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο εντός έδρας. Φαντάζομαι πως και στον ΑΝΤ1 να ήταν, τέτοια μεταχείριση δεν θα είχε…

- Ο Ολυμπιακός μετρά σε επτά αγωνιστικές έξι τηλεοπτικά μας (3-3)!

- Καβάλα, Περιστέρι, Ίκαρος δεν έχουν κανένα τηλεοπτικό (εντός έδρας) ματς και ας ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Στην ουσία πέντε ομάδες έχουν τηλεοπτικά παιχνίδια, κατά σύμπτωση ανήκανε και πέρυσι στη "συντροφιά" της ΑΣΕΤ και... κατά σύμπτωση δεν ανήκουν στην ομάδα των επτά που υπέγραψαν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

 Ομάδες  Εντός έδρας
 Εκτός έδρας
 Σύνολο
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3
1 4
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
3
6
 ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2 0 2
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 0 2
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 2 1 3
 ΜΑΡΟΥΣΙ 1 0 1
 ΑΕΚ NOVA* 1 1
 ΑΡΗΣ NOVA*
1
1
 ΠΑΟΚ NOVA* 2
2
 ΚΑΒΑΛΑ 0 1 1
 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 0 2 2
 ΙΚΑΡΟΣ 0 1
1
 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0
0
0
 ΗΡΑΚΛΗΣ 0 0
0

* Η NOVA μεταδίδει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων της...
* Με bold οι ομάδες της ΑΣΕΤ
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο