Η ισχύς εν τη ενώσει

Του Γιώργου Κογκαλίδη 11/01/2011 (19:23) Ενωμένοι και δυνατοί!... Στον ΕΣΑΚΕ φαίνεται πως κατάλαβαν πως τα… σενάρια περί Μεσογειακής λίγκας δεν οδηγούν πουθενά, αντιλήφθ
Η ισχύς εν τη ενώσει
Του Γιώργου Κογκαλίδη
11/01/2011 (19:23)

Ενωμένοι και δυνατοί!...
Στον ΕΣΑΚΕ φαίνεται πως κατάλαβαν πως τα… σενάρια περί Μεσογειακής λίγκας δεν οδηγούν πουθενά, αντιλήφθηκαν (θα δείξει ο χρόνος) ότι μόνο αν ενώσουν δυνάμεις μπορεί να σώσουν το προϊόν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε βασικές κατευθυντήριες γραμμές (ΟΠΑΠ, κεντρική τηλεοπτική διαχείριση) ως ένα… σώμα.
Η συνεδρίαση τού Δ.Σ., που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Βασίλης Οικονομίδης, ενοχλημένος από την παραφιλολογία περί Μεσογειακής λίγκας (περί τίνος είπατε;), έριξε το γάντι στους δύο "αιώνιους", που όμως ξεκαθάρισαν πως πέρα από κάποιες σκόρπιες συζητήσεις δεν υπάρχει κανένα πλάνο, που να μαρτυρά ουσιαστικές διεργασίες για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, αφού για να υπάρξει τέτοιο πλάνο, χρειάζεται μελέτη και δουλειά μηνών (ου μην ετών), χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει πετυχημένο παράδειγμα, ώστε να… πατήσουν επάνω και να διαμορφώσουν ένα νέο πρωτάθλημα.

Οι "ερυθρόλευκοι", μάλιστα, υπερασπίστηκαν όχι μόνο την ενότητα του ΕΣΑΚΕ, αλλά και την κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που άλλωστε αυτοί είχαν προτείνει.

Μπορεί να έχει μικρή σημασία, μπορεί και όχι, το σίγουρο είναι ότι το μπάσκετ έχει ανάγκη την ενότητα, αλλά και ορθολογιστικές σκέψεις, για να βγει από την κρίση. Έχει ανάγκη από τεχνοκράτες και όχι από "πατρική" (εκ του "πατερούλη") στοργή, από σχεδιασμό και όχι σχέδια επί χάρτου.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από το "καλύτερο πρωτάθλημα" και όχι από ένα μόρφωμα που συνελήφθη στη.. γωνία ανάγκης για αντιπολίτευση στη διεθνή ομοσπονδία και ουτοπίας.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο