Καλαθοσφαιρικές Απένταρες Εταιρίες

Του Γιώργου Κογκαλίδη 13/01/2011 (23:24) Ένα φάντασμα πλανιόνταν για χρόνια πάνω από το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ: Τα παίρνουν -άραγε- οι διαιτητές; Όλοι μας κάτι ε
Καλαθοσφαιρικές Απένταρες Εταιρίες
Του Γιώργου Κογκαλίδη
13/01/2011 (23:24)

Ένα φάντασμα πλανιόνταν για χρόνια πάνω από το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ: Τα παίρνουν -άραγε- οι διαιτητές; Όλοι μας κάτι είχαμε ακούσει, αποδείξεις δεν υπήρχαν (δεν μπορούσαν να υπάρχουν), παπαγαλάκια ευδοκιμούσαν, οπότε κάθε "περίεργο" σφύριγμα γεννούσε υποψίες.
Το φάντασμα που πλέον πλανιέται πάνω από το ελληνικό μπάσκετ είναι άλλο: Θα πληρωθούν οι διαιτητές από τις ΚΑΕ, ήτοι τις... Καλαθοσφαιρικές Απένταρες Εταιρίες;

Στην μια από τις προηγούμενες αγωνιστικές ομάδα που κατοικοεδρεύει στην πρωτεύουσα δεν είχε χρήματα για να καταβάλει (ως ορίζει ο κανονισμός πρωταθλήματος) την αποζημίωση των διαιτητών!

Οι τρεις "γκρίζοι" δεν αντέδρασαν (ενδεχομένως σάστισαν) και το "χρέος" κάλυψε την επομένη ο ΕΣΑΚΕ. Βεβαίως, το θέμα συζητήθηκε στους χώρους των διαιτητών, γι' αυτό και οι επόμενοι που πέρασαν από την εν λόγω έδρα έθεσαν πιο έντονα το αίτημα της πληρωμής.

Το θέμα είναι πως στο σύγχρονο ελληνικό μπάσκετ, ομάδες που τάχα μου έχουν προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν εγγυημένα έσοδα σχεδόν ισόποσα με το μπάτζετ τους, εκθέτουν εαυτούς και αλλήλους με την αδυναμία να ανταποκριθούν σε απαιτήσεις ενός - δύο χιλιάδων ευρώ.

Όχι πως υπάρχουν ευκαταφρόνητα ποσά, αλλά αν είναι έτσι γίνομαι κι εγώ πρόεδρος. Το παρουσιαστικό το έχω, τις γνώσεις τις έχω, λεφτά δεν έχω, μια χαρά είμαι. Έτοιμος να διοικήσω.

Φανταστείτε, όμως, να βγει πρόεδρος (όχι ο συγκεκριμένος, γενικά το γράφω) μετά το τέλος του αγώνα και διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές να πει την κλασική ατάκα "πόσα πήρες ρε;".
"Ούτε τα δεδουλευμένα πρόεδρε"!...
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο