Διατριβή στο… άγχος

Του Γιώργου Κογκαλίδη 23/01/2011 (16:40) Είναι νέοι, έχουν ταλέντο, έχουν δυνατότητες να διαγράψουν σημαντική πορεία στον χώρο. Τους λείπει κάτι; Η εμπειρία, αλλά αυτήν τη
Διατριβή στο… άγχος
Του Γιώργου Κογκαλίδη
23/01/2011 (16:40)

Δημήτρης Πρίφτης, Γιάννης ΣφαιρόπουλοςΕίναι νέοι, έχουν ταλέντο, έχουν δυνατότητες να διαγράψουν σημαντική πορεία στον χώρο. Τους λείπει κάτι; Η εμπειρία, αλλά αυτήν την… περπατάς, δεν μπορείς να την αποκτήσεις, παρά μόνο μέσα από καταστάσεις που ζεις μέσα στον χρόνο. Για τους τρεις ο δρόμος ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα, αλλά ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τώρα έφτασε η στιγμή να σπάσει η χολή τους, να δοκιμαστούν στα δύσκολα.
Θεωρώ υποχρέωση να διευκρινίσω πως καταχρηστικά συμπεριλαμβάνεται στην "κατηγορία" των νέων ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς έχει την εμπειρία, μετρά ήδη τρεις διαφορετικούς πάγκους, ως χεντ κόουτς.

Αν θεωρήσουμε πως στη Λάρισα είχε τη στήριξη των ιδιοκτητών της Ολύμπιας, αν θεωρήσουμε πως στο Μαρούσι ήταν σε… γνώριμο (αλίμονο) περιβάλλον και σε καλή εποχή, τώρα είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες σε… ξένο (γι' αυτόν) έδαφος.

Γιώργος ΜπαρτζώκαςΟ Πανιώνιος είναι πρόκληση για κάθε προπονητή, ο Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν έφτιαξε (αφού την ανέλαβε την αποδέχθηκε) και η οποία τη μια… κλαίει και την άλλη… γελάει.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι τόσο επαγγελματίας, όσο και ξενερωμένος. Λάθος του Κολοσσού που τον υποχρέωσε να παραμείνει. Ο "Σφαιρό" σεβάστηκε το συμβόλαιό του, κάτι που δεν έχει γίνει και από τις δύο πλευρές, σε ότι αφορά στο οικονομικό. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο και ποτέ δεν το επικαλέστηκε.

Για τον νεαρό τεχνικό ο Άρης ήταν η φυσιολογική εξέλιξη κι αυτό του το στέρησαν. Το αν μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση, θα το δούμε στην πορεία.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τελούσε υπό αμφισβήτηση πριν ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα, έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, όμως όποιος πιστεύει ότι η Καβάλα έγινε "Μπαρτσελόνα" σε μια βραδιά, μάλλον κάνει λάθος. Όταν η "Ένωση" πήγαινε από νίκη σε νίκη, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό τεχνικό.

Η φυσιολογική πτώση, έριξε και τη μετοχή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελεί υπό αμφισβήτηση. Η Καβάλα διαθέτει σοβαρότατη διοίκηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους
; Αυτό είναι το σημείο που θα… σπάσει η χολή τους. Το ότι θα πλουτίσουν σε εμπειρίες είναι δεδομένο. Το ότι θα αντέξουν είναι ενδεχόμενο
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο