Σταθερά ανίκανοι

Του Γιώργου Κογκαλίδη 02/02/2011 (12:43) Γράψαμε (από πληροφορίες) ότι το All Star Game θα γίνει στον Πύργο. Γράψαμε (από πληροφορίες) ότι το All Star Game θα γίνει στις 13 Μαρτίου. Εμείς...
Σταθερά ανίκανοι
Του Γιώργου Κογκαλίδη
02/02/2011 (12:43)

Γράψαμε (από πληροφορίες) ότι το All Star Game θα γίνει στον Πύργο. Γράψαμε (από πληροφορίες) ότι το All Star Game θα γίνει στις 13 Μαρτίου. Εμείς γράφουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να ψάχνουμε, να βρίσκουμε, να πληροφορούμε. Ο ΕΣΑΚΕ τί κάνει;
Σαράντα μέρες πριν το παιχνίδι - γιορτή, τον μοναδικό (λέμε τώρα) πετυχημένο θεσμό του, δεν έπρεπε να υπάρχουν ανακοινώσεις, να γνωρίζουμε τί γίνεται πότε;
Πέρυσι, στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν ασκούσαμε σκληρή κριτική στους διοργανωτές για το πρόχειρο της διοργάνωσης στα "Δύο Αοράκια", είχαν ειπωθεί πολλά από τους υπεύθυνους.

Ότι -τάχα μου- το επόμενο All Star παιχνίδι θα ήταν διαφορετικά οργανωμένο. Φανταστήκαμε ότι εννοούσαν πως από νωρίς θα είχαν ρυθμίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν φανταστήκαμε ότι εννοούσαν πως την επόμενη χρονιά (φέτος, δηλαδή) θα το κάνουν (αν το κάνουν)… κρυφά.

Αναρωτιέμαι γιατί πληρώνονται τόσοι άνθρωποι στην Ερατοσθένους για να μην κάνουν τίποτα. Αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να συμβεί στην Ελλάδα αυτό, που σε προηγμένα κράτη, αποτελεί… καθημερινότητα: να υπάρξει προγραμματισμός.

Αρχίζω και αντιλαμβάνομαι το άγχος του Βασίλη Οικονομίδη, για τα της Μεσογειακής λίγκας του Βασιλακόπουλου. Έτσι κι αλλιώς ο τρόπος λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ μοιάζει τριτοκοσμικός, οπότε η αμυδρή πιθανότητα δημιουργίας μιας λίγκας της συμφοράς, θα απειλούσε πραγματικά τη δική μας λίγκα, η οποία προφανώς και δεν κινδυνεύει από καταστάσεις σαν αυτές που υπάρχουν στην ισπανική (για παράδειγμα) Ένωση.  Γιατί απλά δεν έχει καμία σχέση με αυτές.

Όταν ο πρόεδρος σταματήσει να κυνηγά ανεμόμυλους, όταν στην Ερατοσθένους αποφασίσουν (εκτός από το να τους ενοχλεί η αλήθεια) να δουλέψουν, μπορεί να δούμε κι ένα All Star Game οργανωμένο με ορθολογιστική σκέψη.

Σίγουρα, δεν θα είναι το φετινό
. Και σίγουρα πρέπει εκτός όλων των άλλων, να αλλάξουν πολλά πρόσωπα στον ιστό του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου για να μπορέσει η λίγκα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ημερών.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο