Έγινε… φτωχότερο!

Του Γιώργου Κογκαλίδη 06/03/2011 (12:21) Την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι παίκτες και οι προπονητές που θα πάρουν μέρος στο φετινό All Star Game. Όπως κάθε χρόνο, πέρα από τις όποιες...
Έγινε… φτωχότερο!
Του Γιώργου Κογκαλίδη
06/03/2011 (12:21)

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι παίκτες και οι προπονητές που θα πάρουν μέρος στο φετινό All Star Game. Όπως κάθε χρόνο, πέρα από τις όποιες σωστές ή λανθασμένες ενέργειες προώθησης, το παιχνίδι αυτό είναι… καθρέπτης του πρωταθλήματός μας. Όσο καλύτεροι παίκτες αγωνίζονται σε αυτό, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το All Star Game. Και το φετινό χάνει μεγάλο μέρος της αίγλης του, από τις… παράπλευρες απώλειες. Δεν θα ανατρέξουμε σε άλλες εποχές, γιατί απλά κάθε εποχή έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές.

Σκεφτείτε όμως πόσο πιο εντυπωσιακό θα ήταν το παιχνίδι στον Πύργο, αν δεν είχαν φύγει από τις ομάδες τους ο Γκράντι, ο Γκρέι, ο Τάκερ, ο Μακ, ο Κινγκ, ο Τζάζβιν, ο Ούντριχ, ο Ράνσιτς, ο Ντρόμπνιακ (σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία), ή στην απέναντι όχθη ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (κυρίως), ο Κόμματος, ακόμα και ο Παπανικολόπουλος.

Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί που πρόχειρα σημείωσα θα ψηφίζονταν, ή θα αποτελούσαν ατραξιόν για το παιχνίδι των αστέρων. Κάποιοι από αυτούς (όπως ο Γκράντι και ο Λάζος) φαντάζομαι θα ήταν στην πρώτη σειρά. Όπως και να 'χει, το πρωτάθλημά μας εδώ και καιρό αιμορραγεί. Πρώτα οικονομικά και μετά αγωνιστικά. Δεν είναι τυχαίο που οι Ισπανοί, έστω και την τελευταία στιγμή των μεταγραφών τους, στη δική μας αγορά έψαξαν για… καλούδια.

Το All Star Game απλά μας έδωσε την αφορμή για να αναλογιστούμε πόσους καλούς, ή λιγότερο καλούς παίκτες χάσαμε. Κι είναι δεδομένο ότι αν οι ΚΑΕ μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις το 99% αυτών δεν θα έφευγε. Το All Star Game είναι φτωχότερο, γιατί το πρωτάθλημά μας έχει φτωχύνει. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι για φέτος, αλλά για τα χρόνια που έρχονται.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο