"Ήταν περισσότερος κόσμος στο γήπεδο"

Του Θωμά Αυγέρη 07/02/2011 (19:21) Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί η κόντρα ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ αναφορικά με το πόσος κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο της Πυλαίας για να παρακολ
Του Θωμά Αυγέρη
07/02/2011 (19:21)

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί η κόντρα ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ αναφορικά με το πόσος κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο της Πυλαίας για να παρακολουθήσει το Σαββατιάτικο ντέρμπι. Ο παρατηρητής διαιτησίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, μίλησε στον "ΑΡΗΣ FM" σχετικά με αυτό το γεγονός κι όχι μόνο.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Αλέξανδρος Σιμητόπουλος τόνισε: "Η διαιτησία είναι ένας παράγοντας του αγώνα που πολλές φορές είναι καλή ή κάνει λάθη. Είναι και σημείο αναφοράς και τριβής, όπως και δικαιολογίας, για κάποιες ομάδες. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι διαιτητές είναι και άνθρωποι και σφυρίζουν αστραπιαία για οτιδήποτε δουν στον αγωνιστικό χώρο".

Όσον αφορά την διαιτησία στον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είπε τα εξής: "Αρχικά, αυτό που είδα εγώ ήταν κενές κερκίδες. Εδώ, όμως, πρέπει να βάλουμε ένα ερωτηματικό, γιατί είδαμε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που αναφέρουν οι κανονισμοί για έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Σχετικά με την διαιτησία, εγώ ήμουν παρατηρητής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είδα όσα έγιναν και σήμερα θα καταθέσω την αναφορά μου και θα τη στείλω στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και όταν την εξετάσουν θα είναι διαθέσιμη για τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να την διαβάσει. Σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού κατέγραψα τις αποφάσεις των διαιτητών για τις οποίες θα σημειώσω στην αναφορά μου το πώς τις αντιμετώπισαν, αλλά να γνωρίζετε ότι έχω ξεκάθαρη άποψη για αυτές" ενώ συνέχισε λέγοντας: "Το βίντεο είναι ανοιχτό βιβλίο, όσον αφορά την κρίση του καθενός. Η δουλειά του παρατηρητή είναι να βλέπει τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι διαιτητές. Το βίντεο συμπληρωματικά ή συμβουλευτικά μπορεί κάποιος να το δει".

Για το αντιαθλητικό χτύπημα του Λαζάρου Παπαδόπουλου στον Ντέγιαν Μπορόβνιακ, o Aλέξανδρος Σιμητόπουλος υπογράμμισε: "Έχω άποψη για την συγκεκριμένη φάση και θα την αναφέρω στην έκθεση μου. Για λογούς δεοντολογικούς και υπηρεσιακούς δεν θα ήθελα να πω κάτι πριν διαβαστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας".

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο