Avance header ad

Σε… τεντωμένο σχοινί

Του Γιάννη Ευδαίμων 27/12/2010 (20:41)   Έχουμε διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος της Α2 και κοινή είναι η παραδοχή ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν. Όχι...
Σε… τεντωμένο σχοινί
Του Γιάννη Ευδαίμων
27/12/2010 (20:41)  

Έχουμε διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος της Α2 και κοινή είναι η παραδοχή ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν. Όχι τόσο λόγω του εκπληκτικού μπάσκετ που βλέπουμε, αλλά επειδή όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν, από οποιονδήποτε αντίπαλο. Μοναδική εξαίρεση, ο ΚΑΟΔ, ο οποίος δείχνει να έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, έχοντας αποσπαστεί στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Το μεγάλο όμως ζήτημα είναι το πόσο θα κρατηθεί ακόμη αυτή η ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα, μιας και οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας βαδίζουν σε… τεντωμένο σχοινί. Δυστυχώς, η αγωνιστική παρουσία μιας ομάδας έχει άμεση συνάρτηση με την οικονομική της κατάσταση και σε αυτό το κομμάτι, δεν τα πάει καθόλου καλά η κατηγορία...

Τα προβλήματα είναι γνωστά από το καλοκαίρι, με το θέμα της καταβολής της τακτικής επιχορήγησης να έχει αναδειχθεί σε μείζον, καθώς η βιωσιμότητα των περισσότερων σωματείων κρέμεται κυριολεκτικά από μια… κλωστή. Δεν είναι λίγες οι ομάδες οι οποίες έχουν δώσει μόλις ένα μισθό και κάποιες άλλες, έναντι ενός, με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να πέρασαν… μαύρα Χριστούγεννα, βυθισμένα στο άγχος για το μέλλον.

Μέχρι σήμερα, καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από τους αρμόδιους για το θέμα των επιχορηγήσεων, το οποίο δείχνει να έχει…ξεχαστεί. Οι ομάδες όμως, οι παράγοντες και οι παίκτες κάθε άλλο παρά το έχουν ξεχάσει, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι, έχουν στήσει ολόκληρο τον φετινό προϋπολογισμό τους (καλώς ή κακώς), σε αυτά τα χρήματα.   Κάτι ακούγεται ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δοθούν κάποια οδοιπορικά, από προηγούμενα χρόνια, τα οποία όμως μοιάζουν… σταγόνα στον ωκεανό, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων.

Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό οι περισσότερες ομάδες της Α2 να βαδίζουν στην… κόψη του ξυραφιού, καθώς η ανταγωνιστικότητα που επικρατεί τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θα πάει… περίπατο, μόλις αρχίσουν να λυγίζουν οι συμμετέχοντες, υπό το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Μακάρι να βγούμε ψεύτες, όμως όπως είχαμε προβλέψει και από το καλοκαίρι, αυτό το πρωτάθλημα δύσκολα θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον με την μορφή που αυτή τη στιγμή εξελίσσετε. Και είναι μεγάλο κρίμα, για τους ανθρώπους οι οποίοι… ματώνουν καθημερινά γι’ αυτό, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά: Με τις περισσότερες ομάδες να βράζουν στο ίδιο καζάνι (αγωνιστικά), αυτές που θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, θα έχουν πετύχει και τους στόχους τους! Ασφαλώς η άνοδος στην Α1 είναι το… βραβείο στο τέλος της χρονιάς. Τώρα τι είδους "βραβείο" θα είναι η συμμετοχή στο πρώτο τη τάξη προβληματικό πρωτάθλημα της χώρας, είναι μια άλλη υπόθεση, την οποία την αφήνουμε προς ανάλυση στους "ειδικούς", μιας και εμείς προτιμάμε να ασχολούμαστε με τα… αλώνια.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο