"Ευχαριστούμε για τις ύβρεις"

Του Γιάννη Ευδαίμων 09/02/2011 (13:04) Καυστική, όσο και… ειρωνική, ανακοίνωση εξέδωσε ο Κόροιβος, για όσα έγιναν στο -κατά τα άλλα- κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον
Του Γιάννη Ευδαίμων
09/02/2011 (13:04)

Καυστική, όσο και… ειρωνική, ανακοίνωση εξέδωσε ο Κόροιβος, για όσα έγιναν στο -κατά τα άλλα- κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά. Οι παράγοντες του συλλόγου διαμαρτύρονται για τη φιλοξενία, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της εκπροσώπου της ΔΕΑΒ στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας της Αμαλιάδας. 
Η ανακοίνωση:    

"Το Δ.Σ. του Κόροιβου Αμαλιάδας αισθάνεται πως έχει την… υποχρέωση να "ευχαριστήσει" τη διοίκηση του Ερμή Λαγκαδά για την… άψογη φιλοξενία στον Σαββατιάτικο αγώνα. "Πάλι καλά, δεν πάθαμε και τίποτα" που λέει και το ανέκδοτο, γιατί μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να εκλάβουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το -κατά τα άλλα- κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ μας παιχνίδι.  

Υποτίθεται πως από τη στιγμή που μια ομάδα τιμωρείται με αποκλεισμό των φιλάθλων της από τις εξέδρες, αν μη τι άλλο επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις στο αμέσως επόμενο ματς (και στα επόμενα).  

Στον Λαγκαδά είδαμε ανθρώπους που είχαν μπει με… λίστα στο γήπεδο, να βρίζουν ακατάσχετα τους παίκτες μας, να απευθύνονται με απρεπείς, υβριστικούς και καθόλα απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ακόμα και σε ανήλικα παιδιά, που συνόδευσαν την αποστολή της ομάδας μας.  

Ακόμα και αν δεχθούμε πως η επιλογή των προσώπων που μπήκαν στο γήπεδο ήταν λανθασμένη (άνθρωποι είμαστε), περιμέναμε από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χρηστίδη, αλλά και από τον έμπειρο παράγοντα κ. Πρασσά, να μην πρωτοστατούν στις ύβρεις εναντίον των παικτών μας. Φευ…  

Προφανώς οι λίγοι που απέκτησαν δικαίωμα εισόδου, ήταν και εκλεκτοί ως προς τη δύναμη της φωνής και το πλούσιο υβρεολόγιο. Έτσι αισθάνονται την τιμωρία οι άνθρωποι του Ερμή.  

Αναζητήσαμε το… δίκιο μας, το αυτονόητο, στην υπεύθυνη από τη ΔΕΑΒ, στην οποία παραπονεθήκαμε για την εικόνα της (κατά τα άλλα άδειας) εξέδρας. "Αν ήταν γεμάτο το γήπεδο, τί θα λέγατε;", μας απάντησε, δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια του κεκλεισμένου των θυρών αγώνα.  

Άρα, συμπεραίνουμε πως όταν τιμωρείται μια ομάδα, απλά μειώνεται ο αριθμός των υβριστών της εξέδρας και δεν αλλάζει η εικόνα. Νέα ήθη και έθιμα, με τη σφραγίδα της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Βίας.  

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι από τις ομάδες που έχουν κόσμο στο γήπεδο. Κόσμο που δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους, σε αντίθεση με την "καυτή" έδρα του Ερμή, που πολλάκις έχει μετατραπεί σε βάσανο για όσους την επισκέπτονται.  

Έχουμε διαφορετική κουλτούρα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο κόσμος στην εξέδρα. Δεν θα μπούμε σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς αλητείας, δεν θα ακολουθήσουμε παραδείγματα που έχουν διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα. Θα συνεχίσουμε στο δικό μας μονοπάτι, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους αντιπάλους ως ομάδες που έχουμε κοινή αγάπη για το μπάσκετ και όχι ως εχθρούς.  

Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε (όχι εμείς) τον Ερμή να εκδιώξει τους υβριστές από την εξέδρα του (άλλωστε, αρχηγού παρόντος γίνονται όσα γίνονται), αλλά τουλάχιστον ας μεριμνήσει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας, να στέλνει στα γήπεδα ανθρώπους που οραματίζονται διαφορετικά το μπάσκετ, που δεν πιστεύουν στην αναγκαιότητα των ύβρεων και της ασχήμιας, που θέλουν να συμβάλλουν θετικά και δεν έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα της αρένας για τους αγωνιστικούς χώρους.  

Υ.Γ.: Ο λόγος που επιλέξαμε να "καθυστερήσει" η έκδοση της ανακοίνωσης, ήταν για να μην νομίζει κανείς ότι βγήκε, με σκοπό να μετατοπίσει τις ευθύνες για την ήττα. Είναι δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές καταστάσεις.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο