Απάντηση στον Πανελλήνιο και προτάσεις

Του Φώτη Δουκάκη 17/02/2011 (18:02) Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος, σχετικά με την παρουσία του διαιτητή Τανατζή στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ίκαρο, δεν θα μπορούσε...
Απάντηση στον Πανελλήνιο και προτάσεις
Του Φώτη Δουκάκη
17/02/2011 (18:02)

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος, σχετικά με την παρουσία του διαιτητή Τανατζή στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ίκαρο, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την ομάδα της Καλλιθέας. Απαντώντας στην επιστολή των "Ολυμπιονικών", οι άνθρωποι του Ικάρου πρότειναν παράλληλα κάποιες λύσεις ώστε να γίνει πιό ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αναπολούμε τις συνθήκες του ερασιτεχνικού μπάσκετ, που με πραγματικά επαγγελματικό τρόπο αντιμετώπιζε η ομάδα μας ακόμα και στα τοπικά πρωταθλήματα. Έχει χαθεί πλέον κάθε έννοια ισονομίας, σεβασμού και αυτοεκτίμησης. H Basket League (όπως σήμερα συμβαίνει και στο Ελληνικό κράτος) δεν πρέπει απλώς να αλλάξει αλλά πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Δεν έχουμε μάθει να σιωπούμε, όπως έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια με τις συνεχείς προτάσεις μας (τις αρχές των οποίων τηρούμε με συνέπεια) γιατί δεν έχουμε πρόβλημα είτε να αγωνιζόμαστε στην Α1 Εθνική Κατηγορία είτε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ουδέποτε ο Ίκαρος έχει αναφερθεί στους διαιτητές αγώνα του πριν καν τη τέλεση του! Ο Πανελλήνιος με την επικοινωνιακή τακτική που επέλεξε κάνοντας επίθεση στη ΚΕΔ, έχει ως σκοπό να επηρεάσει την διαιτησία του μεταξύ μας αγώνα και συνάμα με τα όσα αναγράφονται θεωρούμε πως επιτίθεται στην ομάδα μας.

Εμείς ουδέποτε έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε σωματείο και ούτε πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Στη παρούσα φάση, η διαιτησία είναι το τελευταίο πρόβλημα στην Α1 και ο Ίκαρος αντί να βάλλει κατά δικαίων και αδίκων, προτείνει εν μέσω της περιόδου κάποια συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία εφ’ όσον τηρηθούν το πρωτάθλημα της Α1 θα γίνει πολύ πιο ισχυρό, ανταγωνιστικό και σύννομο.

Παράλληλα θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως συντασσόμαστε με τη δημιουργία μιας Μεσογειακής Λίγκας, με παρουσία ισχυρών ομάδων, οπού θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις (οικονομικές και αγωνιστικές), ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πρωτάθλημα που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Προτείνουμε λοιπόν:

1ον) Ισχυροποίηση του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος θα ελέγξει τους πραγματικούς όρους και κανόνες της τελευταίας δεκαετίας και θα τους ανακοινώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αναφερόμαστε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επιθεώρηση Εργασίας, τις υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ, την πληρωμή παραβόλων-προστίμων κι άλλων τέτοιων ζητημάτων, στα οποία υπάρχει ανομία και ατιμωρησία.

2ον) Συγκεκριμένοι όροι και κανόνες αδιαπραγμάτευτοι, οι οποίοι θα τηρούνται απαρέγκλιτα, απ’ όλες τις ομάδες της Α1. Όποια αποτυγχάνει στη τήρηση τους, θα τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα, ή ακόμα και με αποβολή της από το πρωτάθλημα.

3ον) Κλειστή Λίγκα στην Α1, με σεβασμό στους κανόνες και στους παράγοντες του παιχνιδιού που λέγεται μπάσκετ όπως οι παίχτες, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι κριτές κ.τ.λ. Οι ομάδες που πληρούν τα κριτήρια μέχρι τις 20 Ιουνίου κάθε έτους, θα αγωνίζονται στην Α1, άλλως θα αντικαθίστανται με αυτές που έχουν την δυνατότητα με σειρά αξιολόγησης των Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ.

Ακόμα και των Τοπικών Πρωταθλημάτων ενώ αν δεν υπάρχουν ομάδες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, θα αντικαθίστανται ακόμα και με νεοϊδρυθείσες που θα τις πληρούν.

4ον) Εγγυητική Επιστολή για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, τουλάχιστον τριακόσιων χιλιάδων ευρώ (€300.000,00) με άμεση κατάπτωση όταν είναι βεβαία η παραβίαση των κανόνων.

Τότε κύριοι, όλοι οι παράγοντες που απλώς διευκολύνουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, όπως ο ΕΣΑΚΕ, η ΚΕΔ, οι διαιτητές κτλ., θα έχουν δεύτερο ρόλο και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές θα είναι οι ομάδες, οι αθλητές και οι προπονητές".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο