"Ψάχνουν άλλοθι"

Του Νίκου Δακόλια 04/02/2011 (21:10) Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ομάδα του Ηρακλείου προς το σωματείο του Φιλαθλητικού και με την οποία τονίζουν ότι "δεν έχει πάντα δίκι
Του Νίκου Δακόλια
04/02/2011 (21:10)

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ομάδα του Ηρακλείου προς το σωματείο του Φιλαθλητικού και με την οποία τονίζουν ότι "δεν έχει πάντα δίκιο αυτός που φωνάζει". Πιο συγκεκριμένα οι" ηρακλειώτες" τονίζουν πως όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν ποια ομάδα είναι καλύτερη και πως δεν υπήρξε η παραμικρή υποψία εύνοιας προς την ομάδα τους από τους διαιτητές. Αντίθετα όπως υποστηρίζουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι ίδιοι είχαν παράπονα και μάλλον "οι αντίπαλοι έψαχναν να βρουν άλλοθι για την ήττα τους".

Η ανακοίνωση:
"Δηλώνουμε το σεβασμό μας προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα του χώρου της καλαθοσφαίρισης. Επίσης, δηλώνουμε εξαρχής ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να επιδοθούμε σε οποιασδήποτε μορφής "αντιδικία" με άλλα σωματεία ανταγωνιστικά ή μη. Όμως αρνούμαστε τα περί "τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης από τους διαιτητές" των δύο ομάδων που διατυπώνεται στην ανακοίνωση του Φιλαθλητικού, με την οποία εννοούν ότι ευνοήθηκε η ομάδα μας.

Για τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο δεν τίθεται θέμα, είδαν ποια ήταν η καλύτερη ομάδα και έκριναν ότι κερδίσαμε δίκαια. Η παρούσα απευθύνεται σε όσους διάβασαν την ανακοίνωση του αντιπάλου και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις αντί να παραθέσουμε αόριστους υπαινιγμούς περί τήρησης κανόνων, θέτουμε απλά ερωτήματα με αποδεδειγμένα πραγματικά περιστατικά.

Είναι δυνατόν να υποστηριχθεί η άποψη περί εύνοιας και μάλιστα σκοπούμενης των διαιτητών προς το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, όταν έχουν αποβληθεί τρεις (3) βασικοί παίκτες μας (Καραλής, Κωστούλας, Αγαπητός) με 5 φάουλ, οι Χαρίσης, Αρναουτάκης Γ. έχουν χρεωθεί με 4 φάουλ και έχουν επιβληθεί εις βάρος μας 4 τεχνικές ποινές? Βεβαίως δεν είναι δυνατόν, όταν μάλιστα ο αντίπαλος έπαιζε pressing σε όλο το γήπεδο για 40 λεπτά.

Αν είχε ευστοχήσει ο Βαρυπάτης στις δύο ελεύθερες βολές 11’’ πριν τη λήξη και η διαφορά είχε φτάσει στους 4 πόντους ή αν είχε αστοχήσει ο Στεφανάκης στην τελευταία προσπάθεια ή τον είχαν σταματήσει με φάουλ, τότε είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είχε εκδοθεί η ανακοίνωση του αντιπάλου η οποία λειτουργεί και ως άλλοθι για την ήττα του.

Πρώτοι από όλους επιθυμούμε ισονομία όπως όλα τα σωματεία της περιφέρειας και μάλιστα της νησιωτικής, αφού ως εκ της γεωγραφικής θέσεως μας καταβάλλουμε πολλαπλάσια προσπάθεια από αυτήν που απαιτείται για ομάδες του κέντρου, προκειμένου να "σταθούμε" σε υψηλό επίπεδο. Αυτά είναι γνωστά σε όλους τους καλόπιστους.

Δυστυχώς, μάλλον πρέπει είναι αναμένουμε και άλλες τέτοιες "ανακοινώσεις-φωνές" όσο η ομάδα μας θα προχωρά νικηφόρα εντός των αγωνιστικών χώρων. Ευχόμαστε να μην επιτευχθεί ο δεύτερος στόχος τους που δεν είναι άλλος από το να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις εις βάρος μας αλλά όπως τους αρμόζει να πέσουν στο κενό".

Η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο