"Αφήσαμε πίσω τα προβλήματα"

Του Αλέξανδρου Τρίγκα 04/03/2011 (17:55) Το πρώτο κανόνι της Γ' Εθνικής με 472 πόντους, Κώστας Κεφαλάς, μίλησε στο basketblog.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Α. Πατρών, γ

Του Αλέξανδρου Τρίγκα
04/03/2011 (17:55)

Το πρώτο κανόνι της Γ' Εθνικής με 472 πόντους, Κώστας Κεφαλάς, μίλησε στο basketblog.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Α. Πατρών, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ.
"Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ήμασταν απλήρωτοι και ουσιαστικά είχαμε διαλυθεί καθώς πολλά παιδιά δεν άντεχαν άλλο την κατάσταση και είχαν αποχωρήσει από την ομάδα.

Πλέον, όμως, είμαστε καλά. Προστέθηκαν κάποια άτομα στη διοίκηση που μας έχουν βοηθήσει πολύ και σιγά σιγά κλείνουν οι οικονομικές οφειλές προς τους παίκτες. Βγάζουμε υγεία ως σύλλογος.

Τα οικονομικά προβλήματα μας άφησαν πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος και χάσαμε κάποια ματς που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να είμαστε σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση. Δεν πειράζει όμως. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε καθώς πλέον είμαστε ΟΜΑΔΑ.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες που μαζευτήκαμε και πάλι όλοι μαζί, και με την προσθήκη 2-3 παιδιών ακόμα, φτιάξαμε ένα πολύ καλό και αξιόμαχο σύνολο. Αν και αυτή τη στιγμή μπορεί να φαντάζει δύσκολο, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος δήλωσε: "Την άλλη εβδομάδα έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Μίλωνα, μια ομάδα που έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και ποιοτικούς παίκτες, οπότε το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Όπως είπα όμως και νωρίτερα έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Η βαθμολογική μας θέση δεν μας επιτρέπει να έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε με ποιον παίζουμε σε τρεις ή τέσσερεις αγωνιστικές. Ξέρω ότι θα ακουστεί κοινότοπο και τετριμμένο, αλλά κοιτάμε παιχνίδι παιχνίδι. Ακολουθούν 9 τελικοί για εμάς και θα τα δώσουμε όλα".

Όσον αφορά τον ίδιο προσέθεσε: "Αν και είμαι playmaker έχω έφεση στο σκοράρισμα. Βέβαια φέτος έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως κάποια στιγμή που είχαμε μείνει λίγα παιδιά, έπρεπε να πάρω την ομάδα στις πλάτες μου και να δώσω το κάτι παραπάνω. Δεν με νοιάζει όμως η στατιστική μου και τα ποσοστά μου. Αν κερδίζει η ομάδα δεν με ενδιαφέρει τίποτα".

Για τις υποδομές στο ελληνικό μπάσκετ είπε: "Έχω παίξει σε πολλές ομάδες και έχω παρατηρήσει πως δυστυχώς αρκετές ομάδες κάνουν το λάθος να μην δίνουν σημασία στις υποδομές τους. Δεν υπάρχουν σωστές βάσεις και αυτό είναι μία μεγάλη πληγή του ελληνικού μπάσκετ. Αν δεν έχει σωστές βάσεις δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα με προοπτική".

Τέλος, έδωσε και μία συμβουλή στα νέα παιδιά: "Όταν ήμουν μικρός έκανα το λάθος να δώσω βάση στο μπάσκετ με αποτέλεσμα να μην περάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο και να εξαρτώμαι οικονομικά από το μπάσκετ. Τέτοιες εποχές που υπάρχουν πολλές ασυνεπείς οικονομικά ομάδες αυτό δημιουργεί βιοποριστικό πρόβλημα σε ανθρώπους σαν κι εμένα που δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων.

Η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στα νέα παιδιά είναι πως πρέπει να επικεντρωθούν στα διαβάσματα τους, να κοιτάξουν να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο προκειμένου να έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και μετά να παίξουν όσο μπάσκετ θέλουν. Δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι αδύνατο για τα παιδιά να συνδυάσουν αθλητισμό και σχολείο".

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο