Avance header ad

Ο... μύθος του Καφφέ

Γράφει ο Εφιάλτης 16/12/2010 (15:57) Μπράβο Γιώργο, με έβαλες στο τρυπάκι να απαντήσω και να δημιουργήσω νέο κύκλο συζήτησης - αποκαλύψεων. Όχι ότι είναι κρυφά, απλά ίσως δ
Ο... μύθος του Καφφέ
Γράφει ο Εφιάλτης
16/12/2010 (15:57)

Μπράβο Γιώργο, με έβαλες στο τρυπάκι να απαντήσω και να δημιουργήσω νέο κύκλο συζήτησης - αποκαλύψεων. Όχι ότι είναι κρυφά, απλά ίσως δεν τα ξέρει ο πολύς ο κόσμος.
Να ξεκινήσω από το τελευταίο σχόλιο σου, ότι ο Πιτσίλκας δεν είναι μαριονέτα. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά στο προηγούμενο σχόλιό μου, μα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο "yes man" δεν είναι ο Νίκος, και ακριβώς για αυτό τον "έφαγε" ο Καφφές.
Ας κάνω μια σύντομη αναδρομή, μια απλή καταγραφή των γεγονότων:

Το 2004 η Λάρισα για πρώτη φορά στην ιστορία της (αν δεν κάνω λάθος) κατεβάζει δύο υποψήφιους για την ΟΔΚΕ: Τον Καφφέ και τον εξόριστο - ανεπιθύμιτο από τη Θεσσαλονίκη Τσούλη (και για να το διευκρινίσουμε μια και καλή, εδώ όταν λέμε Θεσσαλονίκη μιλάμε πάντα για τον παρκαδόρο).

Εκεί, λοιπόν, ήταν η πρώτη δυσαρέσκεια του Καφφέ. Ο Πιτσίλκας ήθελε να γίνει πρόεδρος ο Τσούλης, αλλά εκτός του παρκαδόρου δεν τον ήθελε και ο πατερούλης. Έτσι μετά βαΐων και κλάδων πρόεδρος έγινε ο Άγιος Ανδρέας
.

Μέχρι εκεί όλα καλά, αλλά ο Πιτσίλκας δυσαρεστήθηκε με την ενέργεια του Καφφέ να μην στηρίξει τον Τσούλη. Έρχεται, λοιπόν, δύο χρόνια μετά η Γ.Σ. της ΟΔΚΕ να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της ως προς το έργο της ομοσπονδίας και ο Τσούλης δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Εξανάγκασε τον Τσαγκαμίλη σε παραίτηση και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να γίνει πρόεδρος στην ΟΔΚΕ.

Ο Πιτσίλκας, δε, έβαλε σε Γ.Σ. του συνδέσμου τον Καφφέ να δηλώσει δημόσια ότι αυτή τη φορά θα στηρίξει τον Τσούλη. Και ενώ όταν ανέβαιναν στο ασανσέρ της ΟΔΚΕ πρόεδρος ήταν ο Τσόυλης, δέκα λεπτά μετά πρόεδρος έγινε ο Καφφές.

Ο Τσούλης παραιτήθηκε από την ΟΔΚΕ, κατηγορώντας τους για άχρηστους, ανίκανους, μέχρι και για λαμόγια (ναι, σε αυτούς που ήθελε να γίνει πρόεδρος!) και η Λάρισα έκανε Γ.Σ. Εκεί έγινε το "έλα να δεις", ο Πιτσίλκας όρμηξε τον Καφφέ (στην κυριολεξία) και αν δεν βρίσκονταν κάποιοι να τον γλιτώσουν από τα χέρια του, δεν ξέρω αν ο Καφφές ήταν ακόμα πρόεδρος.

Να θυμίσω, βέβαια, ότι ο Καφφές είχε γράψει επιστολή προς τους συνδέσμους, όπου ανέφερε ότι θα τακτοποιούσε μερικά θέματα και μετά θα έφευγε από πρόεδρος (δύο χρόνια έλεγε χαρακτηριστικά). Αν δεν κάνω λάθος ακόμα πρόεδρος είναι.

Εκλογές στον σύνδεσμο, ο Πιτσίλκας τις χάνει, η ομάδα του βγαίνει από τους Πίνακες Εθνικών Κατηγοριών, ο δε Τσούντσουρας δεν ξαναβλέπει Α1. Κουκουλίτσιος νέος πρόεδρος, που στο μεταξύ είχε πέσει από την Α1 στη Β' Εθνική και στα 40 του γίνεται ξανά καλός διαιτητής και ανεβαίνει πάλι στην Α1.

Το όριο ηλικίας για τον Πιτσίλκα έρχεται, ο Καφφές θέλει να τον τελειώσει και από εκεί, αφού έχουν αρχίσει τα όργανα, με τον Κορομηλά να θέλει να συνεχίσει. Καταστατική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας, εισαγωγή στον Εσωτερικό Κανονισμό του ορίου ηλικίας, τέλος και από εκεί ο Νικόλας.

Το κερασάκι στην τούρτα: Βράβευση του Ζαβλανού στο σεμινάριο της ΟΔΚΕ, παρουσία του "πατερούλη", για τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα, αλλά όχι του Λαρισαίου. Μετά από αυτό τα ίχνη του Νικόλα χάθηκαν, κάτι για Βουλγαρίες άκουσα, κάτι για Αδριατικές Λίγκες, αλλά μέχρι εκεί.

Ενώ οι άλλοι δύο (Κορομηλάς - Ζαβλανός) βολεύτηκαν στην ΚΕΔ, ο Νίκος μάς… τελείωσε. Χώρια που ο Κορομηλάς είχε κάνει δικαστήριο κατά της ΟΔΚΕ και της ΕΟΚ, τί πιο λογικό να μπει ο Πιτσίλκας στην ΚΕΔ και όχι ο Βολιώτης.

Όπως είπα και στην αρχή, προσπάθησα να κάνω μια απλή καταγραφή των γεγονότων, χωρίς σχολιασμό, και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του στο αν τον "έφαγε" ο Καφφές ή όχι (και όχι μόνο από πρόεδρο).
Εν κατακλείδι, συμφωνώ ότι ο Πιτσίλκας δεν θα ήταν ποτέ μαριονέτα, στον αν δημιουργώ "μύθο" σχετικά με τον Καφφέ θα αφήσω σε εσάς να το κρίνετε.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο