Avance header ad

Έχασαν μια μάχη

Του Γιώργου Κογκαλίδη 22/12/2010 (20:43) Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές των Στέλιου Κουκουλεκίδη και Λάζαρου Βορεάδη, αυτό όμως δεν αποτελεί παρά μια… χαμένη μάχη για τ
Έχασαν μια μάχη
Του Γιώργου Κογκαλίδη
22/12/2010 (20:43)

Ο δικηγόρος Παντελής ΔέδεςΤο ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές των Στέλιου Κουκουλεκίδη και Λάζαρου Βορεάδη, αυτό όμως δεν αποτελεί παρά μια… χαμένη μάχη για τους δύο διεθνείς διαιτητές, που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον… πόλεμο.
Οι δυο τους είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς ο αγώνας τους δεν γίνεται παρά μόνο για την ηθική δικαίωση.
Το Γ' Τμήμα του ΑΣΕΑΔ (πρόεδρος Χαμάκος και μέλη Τώμου, Σωμαράκη -ήταν η εισηγήτρια-, Τσαμαρδινός, Νικολόπουλος) έκρινε ότι οι προσφυγές, που κατέθεσαν οι διεθνείς διαιτητές Κουκουλεκίδης, Βορεάδης από 03/08/2010 και 04/08/2010 για απαγορευμένες σε βάρος τους διακρίσεις λόγω ηλικίας είναι απαράδεκτες, λόγω… αοριστίας!

Όπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος των δύο διαιτητών, Παντελής Δέδες "οι αξιότιμοι κ. δικαστές δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους

(α) το γεγονός ότι όταν κατατέθηκαν οι προσφυγές οι καρεκλοκένταυροι της ΟΔΚΕ και της ΚΕΔ, παρά τις προφορικές και γραπτές οχλήσεις, δεν είχαν εισέτι επισήμως εκδώσειτις τυπικές, προειλημμένες και προβεβλημένες στα ΜΜΕ αποφάσεις τους, περί απαγόρευσης άσκησης του λειτουργήματος - επαγγέλματος, εκ μέρους των δύο διαιτητών.

(β) ότι κατά την ημερομηνία κατάθεσης οι προσφεύγοντες είχαν το δικαίωμα προσφυγής
- συνεπεία άρνησης της ΟΔΚΕ - ΚΕΔ άσκησης οφειλομένης ενεργείας
- συνεπεία του κατεπείγοντος, εν όψει έναρξης του πρωταθλήματος τον Οκτώβριο του 2010
- συνεπεία προηγούμενης πρακτικής κατά το έτος 2009 με τους διαιτητές Κουκουλεκίδη, Ζαβλανό και Πιτσίλκα και
- συνεπεία επισήμων δηλώσεων στα ΜΜΕ των νομίμων εκπροσώπων της ΚΕΔ - ΟΔΚΕ περί νέας εφαρμογής της απαγόρευσης.

(γ) ότι κατά την ημερομηνία συζήτησης των προσφυγών (21 Οκτωβρίου 2010) οι σχετικές απαγορευτικές αποφάσεις ήδη είχαν εκδοθεί και

(δ) ότι ακόμη και σήμερα οι Κουκουλεκίδης και Βορεάδης δεν επιτρέπεται να διαιτητεύσουν "στο... καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης" άσχετα εάν το όριο των 50 ετών δεν ισχύει σε καμία σοβαρή χώρα (με εξαίρεση αυτές της Ανατολικής Ευρώπης), ενώ αμφότεροι, με την... εύγλωτη συναίνεση της FIBA, έχουν προσκληθεί και διαιτητεύουν επιτυχώς στο πρωτάθλημα του Λιβάνου, ο δε Κουκουλεκίδης είχε προσκληθεί και διαιτητεύσει στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Τέλος, εκτός από τα παραπάνω, το Τμήμα του ΑΣΕΑΔ, παρά τη ρητή νομοθετική ρύθμιση της παρ. 3 του άρθρου 126 του ν. 2725/1999 (όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα) "Ο πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ, ή του τμήματος, ή το μέλος που ορίζουν, ενεργεί, όταν κρίνεται αναγκαίο, επιτόπια έρευνα ή αυτοψία και ζητεί χορήγηση εγγράφων ή άλλων κρισίμων στοιχείων.

Το ΑΣΕΑΔ αλληλογραφεί απευθείας, για θέματα σχετικά με εκδικαζόμενες σε αυτό υποθέσεις, με τα αθλητικά σωματεία, τους επαγγελματικούς συνδέσμους, τις ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς γενικά, που είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν αμέσως..." θεώρησε, ότι, η ηρεμία της αδράνειας, η απάθεια της ακινησίας, το σύνδρομο του Ποντίου Πιλάτου και οι νομικές "καντρίλιες", εξυπηρετούν καλύτερα την απονομή ουσιαστικής δικαιοσύνης στους... πτωχούς τω πνεύματι και αδύναμους ιθαγενείς".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο