Ένας κύκλος έκλεισε

Του Νίκου Κώνστα 13/02/2011 (15:46) Ο Δημήτρης Μιχέλης, διαιτητής και πρόεδρος του Συνδέσμου της Θράκης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να παραδώσει τη σκ...
Ένας κύκλος έκλεισε
Του Νίκου Κώνστα
13/02/2011 (15:46)

Ο Δημήτρης Μιχέλης, διαιτητής και πρόεδρος του Συνδέσμου της Θράκης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να παραδώσει τη σκυτάλη "σε πιο νέους και καταξιωμένους συναδέλφους" όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μιχέλης θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του και να εκφράσει τις ευχαριστίες του με μια επιστολή, την οποία παραθέτουμε αναλυτικά.
"Μετά από 19 χρόνια ως Διαιτητής της Ο.Δ.Κ.Ε. και έχοντας διευθύνει περισσότερους από έξι χιλιάδες επίσημους αγώνες, αποφάσισα σήμερα να απέλθω από την ενεργό δράση, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε πιο νέους και καταξιωμένους Συναδέλφους που το ήθος τους, οι επαγγελματικές τους ικανότητες και τα ηγετικά τους προσόντα αποτελούν τον καλύτερο εγγυητή της επιτυχούς πορείας της Ομοσπονδίας.

Από τη μεριά μου, θα ήθελα να τους ευχηθώ υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα  υψηλά καθήκοντά τους.  

Η Ε.Ο.Κ και η Ο.Δ.Κ.Ε μέχρι τώρα μου έκαναν την τιμή να τις υπηρετήσω επί πολλά έτη μέσα από καίριους αγώνες στις Τοπικές και Εθνικές Κατηγορίες και να προσφέρω μέσα από αυτούς ό,τι καλύτερο για την αποστολή τους. Σε όλους τους αγώνες προσέφερα με ευπείθεια τις υπηρεσίες μου, έζησα μοναδικές συγκινήσεις που θα με συντροφεύουν ως ζεστές αναμνήσεις σε όλη μου την ζωή και έτσι αποχωρώ από την ενεργό δράση, πλήρως ικανοποιημένος και απόλυτα ευτυχής.

Υπηρέτησα τη διαιτησία ως στρατιώτης μαχητής και εκπαιδευτής "μέσα και έξω από τις γραμμές" των αγωνιστικών χώρων και επιδίωξα να συμβάλω, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, για την καταξίωση και ενίσχυση της εικόνας του Διαιτητή. Αφοσιώθηκα στην αποστολή μου και προσπαθούσα πάντα να αναζητήσω την καταξίωση μέσα από την ποιότητα του έργου μου και την πίστη στην ατομική μου αξία.

Αλλά και από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ, έθεσα τα θέματα στην απαιτούμενη διάστασή τους, με αξιοπρέπεια και χωρίς συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας κάθε προσπάθεια συνεργασίας και διευκολύνοντας  το έργο της Ομοσπονδίας.

Αποχωρώντας σήμερα από την ενεργό δράση, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία των Διαιτητών, τους Καθηγητές μου, τους Παρατηρητές μου, τα Σωματεία, το φίλαθλο κόσμο και όλους εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, για την άριστη συνεργασία, την κατανόηση και την στήριξη που μου παρείχαν.

Επίσης, τα όσα Στελέχη της Ομοσπονδία του αθλήματος και της Κ.Ε.Δ. αυτής πίστεψαν στην αξία μου και με εμπιστεύτηκαν και να τους εκμυστηρευτώ ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη  ήταν αμοιβαία. Σε όσους δε προσπάθησαν κατά καιρούς να με πολεμήσουν, να με διαβάλουν και να με παραγκωνίσουν θα  ήθελα να τους παροτρύνω:

"Να μην δέχεστε άκριτα την κάθε πληροφορία. Στην εποχή μας η ταχύτατη διάδοση της πληροφορίας παρασύρει σε απλουστεύσεις και βεβιασμένες κρίσεις. Μην επηρεάζεστε από ανεύθυνες κριτικές. Διατηρήστε τις επιφυλάξεις σας και διαμορφώστε την δική σας άποψη".

Ευχαριστώ επίσης, κάθε Συνάδελφο Διαιτητή, που με βοήθησε να αποδείξουμε εν τοις πράγμασι, ότι το να ξεπερνούμε τα όρια των δυνάμεών μας για να επιτελέσουμε την αποστολή μας δεν είναι ούτε ρομαντικό ούτε παρωχημένο. Η μεταξύ μας αγαστή συνεργασία, η αγάπη, η σύμπνοια, η ομόνοια, η αποστασιοποίηση από τα συμφέροντα παραγόντων και μάνατζερ, η διαφύλαξη της ακεραιότητας και της διαφάνειας των αγώνων, τους οποίους η ΚΕΔ και ο Έλληνας φίλαθλος μας εμπιστεύτηκαν, ήταν τα βιώματα μου και αποτελούν σήμερα τα σημεία αναφοράς μου.

Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να πορευθώ με αξιοπρέπεια και συνέπεια ενώ παράλληλα με αξίωσε να ζήσω αυτό το ταξίδι, το γεμάτο με περιπέτειες, γνώσεις και εμπειρίες. Χρωστάω ευγνωμοσύνη στον πατέρα μου, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό και στα δύο παιδιά μου, για τη συνεχή συμπαράσταση και την κατανόηση που επεδείκνυαν για τον χρόνο που τους στερούσα, αφοσιωμένος στην αποστολή μου.

Τέλος, υπόσχομαι ότι θα  παρακολουθώ από κοντά όλες τις δραστηριότητες και προσπάθειες που θα επιτελούνται και θα είμαι συμπαραστάτης και αρωγός στο πολύ δύσκολο αλλά εξαιρετικά ελκυστικό έργο της Ομοσπονδίας, με την ίδια συνέπεια και ζέση που το έπραττα μέχρι τώρα, από όποια θέση και αν μου ζητηθεί, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση και επαύξηση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ετοιμότητας των Διαιτητών".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο