Ένας στους δύο κερδίζει

Του Γιώργου Κογκαλίδη 06/03/2011 (19:59) Τρομακτικές είναι οι καταγγελίες που καθημερινά κατακλύζουν τόσο το προσωπικό μου mail, όσο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του site. ...
Ένας στους δύο κερδίζει
Του Γιώργου Κογκαλίδη
06/03/2011 (19:59)

Τρομακτικές είναι οι καταγγελίες που καθημερινά κατακλύζουν τόσο το προσωπικό μου mail, όσο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του site. Άνθρωποι από τον χώρο της διαιτησίας λένε και γράφουν τον καημό τους, αποκαλύπτουν τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στον πολύπαθο αυτό χώρο, για τον οποίο κανείς δεν ασχολείται, εκτός από αυτούς που κερδίζουν.
Κάποια μπορούμε να τα γράψουμε, άλλα εμπίπτουν σε διατάξεις του νόμου, οπότε το μόνο που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε είναι να τα "φωτογραφίσουμε".

Πάμε, λοιπόν, σε μια μακρινή (φανταστική) χώρα, όπου ένας πατέρας έχει δύο παιδιά. Και τα δύο αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον χώρο της διαιτησίας.

Έχουν ταλέντο
, αλλά και να μην είχαν θα τα πρόσεχαν οι αρμόδιοι, αφού ο μπαμπάς έχει… δύο ψήφους για τις εκλογές της οικείας (φανταστικής) ομοσπονδίας. Κι όποιος έχει ψήφο (πόσο μάλλον ψήφους) είναι σημαντικός.

Αν του δώσουν ό,τι θέλει, μπορεί μετά να στρίψει, άρα πρέπει από κάπου να τον κρατάνε. Αν πάλι δεν του δώσουν τίποτα, θα εξαφανιστεί, άρα πρέπει να τον ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού. Τί συμβαίνει σε μια τέτοια μπερδεμένη υπόθεση;

Οι άνθρωποι που διοικούν τη διαιτησία (στη φανταστική χώρα που λέγαμε), έχουν όλες τις λύσεις. Ο πρώτος (ηλικιακά) γιος - διαιτητής πάει καλά του. "Θυσιάζεται" προκειμένου να γίνει διεθνής ο μικρότερος, κάτι για το οποίο δεσμεύονται οι παράγοντες. Και το κάνουν, γιατί ο λόγος τους είναι συμβόλαιο (οι ψήφοι που λέγαμε).

Ο πατέρας μένει εν τέλει ικανοποιημένος, άρα δεν αλλάζει "στρατόπεδο" (αφήστε που σε αυτή τη φανταστική χώρα υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός που κατεβαίνει στις εκλογές), ο μικρός γιος είναι χαρούμενος, ο μεγάλος έχει ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα γίνει ποτέ διεθνής.

Απίστευτα πράγματα, που συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα.
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα που γνωρίζετε δεν είναι συμπτωματική.
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο