"Αρμόδια η Αστυνομία"

Του Γιώργου Νικολάου  24/02/2011 (14:32) Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού Κυπέλλου θα γίνει την Παρασκευή, αλλά με την "ανθρωπογεωγραφία" της εξέδρας να μην έχει ...
Του Γιώργου Νικολάου 
24/02/2011 (14:32)

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού Κυπέλλου θα γίνει την Παρασκευή, αλλά με την "ανθρωπογεωγραφία" της εξέδρας να μην έχει γίνει γνωστή. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της διευκρινίζει ότι για τη "σύνθεση" των φιλάθλων θα αποφασίσει η Αστυνομία. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: "Την Παρασκευή 25/02 το μεσημέρι, στην αστυνομική διεύθυνση Γλυφάδας, θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, την Κυριακή 6 Μαρτίου (6.30 μ.μ.) στο κλειστό του Ελληνικού.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαστρεβλώσεων, η ΕΟΚ διευκρινίζει ότι αποφάσεις για αναβολή ή μετάθεση αγώνα για λόγους δημόσιας τάξης, μπορεί να πάρει μόνο η Πολιτεία δια της ΓΓΑ και κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία.  Επίσης, την "σύνθεση" των φιλάθλων που θα μπουν στο γήπεδο, αλλά και τον αριθμό αυτών, επίσης είναι αρμόδια η αστυνομία για να τα καθορίσει.

 Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, εν όψει του ίδιου αγώνα, είχε διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη των φορέων στα γραφεία της ομοσπονδίας, παρόντων και εκπροσώπων του Τύπου που είχαν καταγράψει όσα είχαν διαμειφθεί. Τότε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε κάνει δύο προτάσεις: Η μία αφορούσε στην διεξαγωγή του αγώνα με παρουσία μαθητών και αθλητών από ακαδημίες μπάσκετ στο γήπεδο και η άλλη, με κλήρωση για ένα από τα δύο μεγάλα γήπεδα της Αττικής (ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ) προκειμένου να υπάρξει μαζική προσέλευση φιλάθλων.

Για την μεν παρουσία παιδιών, κατατέθηκε άρνηση δασκάλων να τα συνοδεύσουν, αλλά και επιφυλάξεις της αστυνομίας, για τη δε κλήρωση έδρας με παρουσία μεγαλύτερου αριθμού φιλάθλων, κατηγορηματική άρνηση της αστυνομίας, που είχε πει ότι εγγυάται αστυνόμευση μόνο για 650 φιλάθλους της κάθε ομάδας, στο γήπεδο του Ελληνικού".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο