Έχουν μεγάλη πλάκα

Του Γιώργου Κογκαλίδη 28/02/2011 (22:36) Καλέ σωπάτε! Εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ. Ναι, μεγάλες στιγμές. Κι έκανε και δήλωση. Με βαρύτητα… "H ΕΣΚΑ  δεν πρόκειται να συν
Έχουν μεγάλη πλάκα
Του Γιώργου Κογκαλίδη
28/02/2011 (22:36)

Καλέ σωπάτε! Εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ. Ναι, μεγάλες στιγμές. Κι έκανε και δήλωση. Με βαρύτητα…
"H ΕΣΚΑ  δεν πρόκειται να συναινέσει  στην παρουσία παιδιών από τις Ακαδημίες της Ένωσης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου και αυτό γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών".
Τί λες βρε παιδί μου; Απίστευτο. Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ; Πρώτη φορά στα ιστορικά που έγινε κάτι τέτοιο.

Απορώ που δεν έχουν βγει κι άλλοι πρόεδροι Ενώσεων, να δηλώσουν δια της τεθλασμένης την πίστη στον "πατερούλη". Γιατί άργησαν; Αξία θα είχε αν ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ άρθρωνε μια φορά λόγο απέναντι στον πρόεδρο της ΕΟΚ, αλλά αυτό είναι ουτοπία.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί από τη στιγμή που μίλησε ο… "καπετάνιος", έπρεπε να μιλήσει και ο… "καμαρότος". Το καταλάβαμε με την πρώτη. Μόνο σε μειωμένης αντίληψης άτομα χρειάζεται η επανάληψη.

Άσχετο: Αν αποφασίσει μια ομάδα της ΕΣΚΑ να πάνε οι ακαδημίες της στο γήπεδο, τί θα κάνει ο πρόεδρας; Απεργία πείνας;

Πάμε και στην ουσία. Άνθρωποι του μπάσκετ (λέμε τώρα) έπρεπε να παρακαλάνε να δουν τα παιδιά αγώνες υψηλού επιπέδου, γιατί έτσι θα μπολιαστούν από το μικρόβιο τού μπάσκετ. Εκτός και αν έχει την αίσθηση πως η επόμενη γενιά δεν θα είναι γεμάτη "κόκκινους" και "πράσινους", αλλά με φανατικούς οπαδούς του Νεοπεντελικού και της Αναγέννησης Πετραλώνων.

"Ναι, αλλά έχει ευθύνη. Πώς να τα στείλει από τη στιγμή που δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών;" θα αναρωτηθεί κάποιος.

Όταν ένα μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, όπως είναι ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί για τον τελικό που διοργανώνει η ομοσπονδία της οποία "προΐσταται", δύο επιλογές έχει: Ή παραιτείται και αφήνει άλλους ικανότερους να κάνουν τη δουλειά, ή αφήνει τη διοργάνωση σε άλλα χέρια και ασχολείται με τις κοπές πίτας και τις χοροεσπερίδες, που τα καταφέρνει μια χαρά.

Άσχετο: Μια και δεν αφήνουμε τα παιδιά να πάνε γήπεδο, ας τα στείλουμε να δουν παραστάσεις του Καραγκιόζη, όπου δεν γίνονται επεισόδια, έστω και αν ποτέ δεν θα είναι ίδιος χωρίς τον αείμνηστο Ευγένιο Σπαθάρη...

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο