"Θερμοκήπιο νέων ταλέντων"

Του Δημήτρη Τσοπανάκη 14/01/2011 (15:20) Ο Μαντουλίδης όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει το πόσο μεγάλη σημασία δίνει στα νέα ταλέντα του μπάσκετ όπου αποτελεί ένα "θερμοκ
Του Δημήτρη Τσοπανάκη
14/01/2011 (15:20)

Ο Μαντουλίδης όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει το πόσο μεγάλη σημασία δίνει στα νέα ταλέντα του μπάσκετ όπου αποτελεί ένα "θερμοκήπιο παραγωγής νέων ταλέντων για το καλό του ελληνικού μπάσκετ" όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) ο επικεφαλής του τεχνικού τιμ της ομάδας, Νίκος Κεραμέας. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στη φετινή πορεία των Θεσσαλονικέων, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρακμή στην οποία βρίσκεται το μπάσκετ της συμπρωτεύουσας...

Κόουτς, ποιος είναι ο στόχος του Μαντουλίδη, που συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής;
"Προσπαθούμε να εκπληρώσουμε το στόχο και τον προορισμό του Μαντουλίδη, δηλαδή να έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στην αντρική ομάδα και πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στα τμήματα υποδομής. Χαρακτηριστικό είναι φέτος το γεγονός πως το ρόστερ μας απαρτίζεται από τέσσερις παίκτες ηλικιών 19-23 και οι υπόλοιποι είναι έφηβοι και παίδες".

Πόσο εφικτό είναι να είναι η ομάδα ανταγωνιστική σε τόσο υψηλό επίπεδο;
"Δεν είναι εύκολο γιατί όσο ταλαντούχοι κι αν είναι οι νεαροί παίκτες, οι ειδικές συνθήκες που υπάρχουν στη Γ' Εθνική δυσχεραίνουν το έργο τους. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό και δική μας επιθυμία είναι τα παιδιά να αντέξουν, η ομάδα να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό και να έχει μία υψηλή θέση στο βαθμολογία όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Πώς κρίνετε τη μέχρι στιγμής πορεία του Μαντουλίδη;
"Ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα, αλλά σταδιακά βρίσκουμε το δρόμο μας και αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι η επιτυχία για εμάς είναι να αναδείξουμε περισσότερο νέους παίκτες. Επενδύουμε στο προπονητικό τιμ, γιατί θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των γονέων που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς. Θέλουμε ο Μαντουλίδης να αποτελέσει ένα "θερμοκήπιο" παραγωγής νέων ταλέντων για το καλό του ελληνικού μπάσκετ".

Το σχόλιό σας για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης;
"Δεν χρειάζεται να είναι σοφός κάποιος για να διαπιστώσει πως το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης δεν περνάει καλές μέρες. Στο επίπεδο της Α1 οι ομάδες όσο περνάει ο καιρός, τόσο γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικές. Περιμένουμε μία ακτίδα φωτός από Έλληνες παίκτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα από τις μικρές ηλικίες".
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο