"Κάθε ματς είναι "πόλεμος""

Του Νίκου Κώνστα 08/02/2011 (16:25) Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου έκανε μια σπουδαία νίκη σε βάρος της Αγίας Παρασκευής. Ο τεχνικός του Κρόνου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, μίλ...

Του Νίκου Κώνστα
08/02/2011 (16:25)

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου έκανε μια σπουδαία νίκη σε βάρος της Αγίας Παρασκευής. Ο τεχνικός του Κρόνου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επικράτηση της ομάδας του, αλλά σχολίασε κει γενικότερα την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ και της Γ’ Εθνικής κατηγορία:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, η οποία βασίζεται στην επιθετική της δεινότητα. Παίξαμε καλά, καθώς ήταν ένα ματς ζωής και θανάτου, γεγονός που μας έδινε υψηλό κίνητρο. Πιστεύαμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε κι αυτό μας ώθησε να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Το κλειδί του αγώνα είναι το γεγονός πως ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην επίθεση, τηρώντας αυτά που είχαμε σχεδιάσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σημαντικό στοιχείο είναι πως τα νεκρά μας διαστήματα ήταν λιγότερα απ' ό,τι είχαμε σε άλλα παιχνίδια.

Μας βγήκε στο ματς η εικόνα που έχουμε στα φιλικά και τις προπονήσεις. Η επίθεσή μας μοιράστηκε σε αρκετούς παίκτες, από τους οποίους ευελπιστούμε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια".

Είπε ο τεχνικός του Κρόνου και συνέχισε: "Από εδώ και πέρα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κάθε ματς είναι "πόλεμος" και θα φανεί ποιες ομάδες θα αντέξουν σε αυτή την υψηλή πίεση. Από μόνη της αυτή η νίκη δε σημαίνει τίποτα. Είναι απλά δύο βαθμοί. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια να είναι ανάλογη. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και βέβαια να επιτευχθεί η παραμονή στην κατηγορία".

Ενώ για την κατηγορία της Γ’ Εθνικής και την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ, σχολίασε: "Το επίπεδο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής είναι πεσμένο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται -σε σημαντικό βαθμό- και στην οικονομική κρίση που επικρατεί. Με τον τρόπο διεξαγωγής που έχει, είναι από τα δυσκολότερα στον κόσμο.

Την μία Κυριακή μπορεί να είσαι πρωταγωνιστής και την επόμενη να βρεθείς να κινδυνεύεις. Θέλει σοβαρότητα και εγρήγορση. Δεν μπορείς να χαλαρώνεις ούτε για μία αγωνιστική.  

Στο ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να γίνει μία αναδιοργάνωση. Σαν να ξεκινάει απ την αρχή. Να αλλάξει η δομή του και να ξαναμπούν τα σωματεία στην παραγωγική διαδικασία, καθώς έχουν σταματήσει να βγαίνουν καινούργια παιδιά. Πρέπει η κάθε συνοικία να έχει τη μπασκετική της ταυτότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καλή οργάνωση, υποδομές κ.ο.κ.).

Είμαι στον Κρόνο πέντε χρόνια και είναι βέβαιο πως είναι μία από τις ομάδες που πληρούν τις εν λόγω προδιαγραφές. Είναι ένα υγιές σωματείο, το οποίο δουλεύει πάνω σε σωστά πρότυπα και πάνω απ' όλα συμμετέχει ενεργά στην παραγωγική διαδικασία.

Η ομάδα λειτουργεί σαν κολέγιο, καθώς στα τμήματα υποδομής υπάρχουν 450 παιδιά, τα οποία λαμβάνουν τρομερή φροντίδα και παίρνουν τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον. Εξάλλου και η αντρική ομάδα περιλαμβάνει αρκετά νέα παιδιά τα οποία έχουμε δουλέψει και πλέον είναι πρωταγωνιστές..."  

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο