Υπόμνημα του ΣΕΠΚ

Του Νίκου Κώνστα 08/02/2011 (19:54) Ο ΣΕΠΚ στην προσπάθειά του να κάνει δεκτά τα αιτήματά του, σχετικά με την ίδρυση Σχολών Προπονητών (Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας), την επέκτασ
Υπόμνημα του ΣΕΠΚ

Του Νίκου Κώνστα
08/02/2011 (19:54)

Ο ΣΕΠΚ στην προσπάθειά του να κάνει δεκτά τα αιτήματά του, σχετικά με την ίδρυση Σχολών Προπονητών (Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας), την επέκταση δελτίου ταυτότητας προπονητή και την ίδρυση Σχολής Δ’ κατηγορίας, θα έχει συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γ.Γ. Θεόδωρος Μπολάτογλου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο. Ο ΣΕΠΚ παρέδωσε ένα υπόμνημα στο οποίο παραθέτονται οι προτάσεις του Συνδέσμου.
Αναλυτικά το υπόμνημα:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν άμεσα το Σύνδεσμο μας και το σύνολο των περίπου 3.200 μελών μας τα οποία έχουν ως εξής:

Σχολές Προπονητών

Παρίσταται άμεση ανάγκη ίδρυσης Σχολών Προπονητών όπως αυτό προβλέπεται από τον Ν.2725/99 καθώς απ’ το έτος 2008, δεν έχουν ιδρυθεί Σχολές Προπονητών με αποτέλεσμα 1) οι προπονητές με κατώτερης κατηγορίας δίπλωμα να μην μπορούν να εξελιχθούν 2) οι νέοι υποψήφιοι προπονητές έχοντας τις νόμιμες προϋποθέσεις να περιμένουν τρία σχεδόν έτη για να παρακολουθήσουν Σχολή Προπονητών, υπάρχουν δε εκατοντάδες αιτήσεις υποψήφιων προπονητών σε αναμονή. Ο ΣΕΠΚ είναι πρόθυμος να παράσχει οιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί προκειμένου να λειτουργήσουν οι Σχολές Προπονητών.

Επέκταση Δελτίου Ταυτότητας Προπονητή

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης υποβάλει εκ νέου αίτημα του, προκειμένου σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων και σε όλες τις βαθμίδες και ηλικίες του αθλήματος να είναι υποχρεωτική η απασχόληση προπονητή με τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος και όχι μόνο ως την Α’ τοπική κατηγορία όπως ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα, σε πολλές ομάδες και ιδίως στις μικρές ηλικίες να απασχολούνται ως προπονητές πρόσωπα τα οποία δεν έχουν τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσει, τα εχέγγυα κα τις γνώσεις για να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή.

Ίδρυση Σχολής Προπονητών Δ’ Κατηγορίας

Ο Σύνδεσμος μας προτείνει την ίδρυση σχολής προπονητών Δ’ Κατηγορίας για προπονητές που επιθυμούν να εξειδικευτούν στους αθλητές μικρών ηλικιών και με συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών για την κατάρτιση δόκιμων προπονητών.

Η διδασκαλία της καλαθοσφαίρισης πρέπει να γίνεται με τη σωστή μεθοδολογία και να περιορίζεται στα όρια των μαθησιακών, αναπτυξιακών αλλά και ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών. Ακόμα, τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν την καλαθοσφαίριση ως ένα ευχάριστο, αλλά και συναρπαστικό παιχνίδι, που μπορούν να το επιλέξουν ως μέσο "δια βίου άσκησης", ανεξάρτητα από τη μελλοντική αγωνιστικής τους εξέλιξη ή μη.

Με δεδομένη ότι η ίδρυση σχολής προπονητών Δ’ Κατηγορίας απαιτεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, ο Σύνδεσμος μας στην πρόταση που εισηγείται την ίδρυση σχολών Δ’ Κατηγορίας στα ομαδικά αθλήματα που συμμετέχουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, τα δε υπερκείμενα συνδικαλιστικά τους όργανα λαμβάνουν τακτική επιχορήγηση από την Πολιτεία, σύμφωνα με το άρθρο 135 του Ν.2725/99.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Γιαννάκης  

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο