Έφυγε ο Iάκωβος Καμπανέλης

05/02/2011 (14:39) Έφυγε από την ζωή ο Ιάκωβος Καμπανέλλης σε ηλικία 89 ετών. Ο θεατρικός συγγραφέας, που υπέγραψε ορισμένα από τα σημαντικότερα σενάρια του ελληνικού κινημ
Έφυγε ο Iάκωβος Καμπανέλης
05/02/2011 (14:39)

Έφυγε από την ζωή ο Ιάκωβος Καμπανέλλης σε ηλικία 89 ετών. Ο θεατρικός συγγραφέας, που υπέγραψε ορισμένα από τα σημαντικότερα σενάρια του ελληνικού κινηματογράφου και σφράγισε την σύγχρονη πολιτική ιστορία με το βιβλίο του "Μαουτχάουζεν", γεννήθηκε στην Νάξο το 1922. Η Πολιτεία τον τίμησε απονέμοντας του τον τίτλο του Ακαδημαϊκού. Οι γενιές του 114 και του Πολυτεχνείου τον τίμησαν με τις αναφορές στο έργο του. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έφυγε από τούτη δω τη γειτονιά του κόσμου πλήρης ημερών και δημιουργικότητας.  

Στην κατοχή πέρασε στην Αντίσταση, συνελήφθη από τους Γερμανούς που τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης "Μαουτχάουζεν". Από τα θεατρικά του έργα ξεχωρίζουν τα "Έβδομη μέρα της δημιουργίας", "Η Αυλή των θαυμάτων", "Ηλικία της νύχτας", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Γειτονιά των Αγγέλων", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Αποικία των τιμωρημένων", "Το μεγάλο μας τσίρκο", "Ο εχθρός λαός" και "Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα".

Πηγή: www.blog.gr
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο