1/10 είναι παχύσαρκος

09/02/2011 (14:23) Η παχυσαρκία φαίνεται να επηρεάζει έναν στους δέκα ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με νέα βρετανοαμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "T...
1/10 είναι παχύσαρκος

09/02/2011 (14:23)

Η παχυσαρκία φαίνεται να επηρεάζει έναν στους δέκα ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με νέα βρετανοαμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "The Lancet", κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους βλαβερούς παράγοντες που καταλήγουν στην πάθηση. Οι ερευνητές του Imperial College London και του Harvard μελέτησαν δεδομένα σχετικά με το ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, από το 1980 μέχρι το 2008. Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για την πρόκληση καρδιακών παθήσεων.

Το 2008 βρέθηκε οτι το 9,8% των αντρών και το 13,8% των γυναικών, παγκοσμίως, είναι υπέρβαροι, ενώ το 1980 τα ποσοστά αυτά κυμαίνονταν στο 4,8% και 7,9% αντιστοίχως. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας εντοπίζεται στους κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού, αφού είναι κατά μέσο όρο 70% πιο παχείς από τους λαούς της νοτιοανατολικής Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα στις χώρες που ευημερούν, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλα αυτά, σε αυτέ τις χώρες παρατηρείται μεγαλύτερος έλεγχος των παραγόντων της πίεσης και της χοληστερόλης.

Πηγή: www.blog.gr

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο