Φόβος για παρόν και μέλλον

24/02/2011 (16:01) Ένας στους δύο πολίτες, δηλαδή το 51% των ερωτηθέντων, στη χώρα μας είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Όπως δείχ
Φόβος για παρόν και μέλλον
24/02/2011 (16:01)

Ένας στους δύο πολίτες, δηλαδή το 51% των ερωτηθέντων, στη χώρα μας είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Όπως δείχνει η έρευνα, ένας στους δύο πολίτες (54%) επίσης δηλώνει πως δυσκολεύεται να κάνει σχέδια για το μέλλον, ενώ μόλις το 25% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα δηλώνει ικανοποιημένος από την προσωπική επαγγελματική του κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, μόλις το 7% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όμως το 93% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Η πλειονότητα των Ελλήνων ερωτηθέντων εξέφρασε τη δυσπιστία της για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα.

Επίσης, το 93% των ερωτηθέντων ζητεί νέους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% περισσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% μείωση στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την Ε.Ε να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους. Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας, εννιά στους 10 Έλληνες, Ιρλανδούς και Ισπανούς αναδεικνύονται ως οι πλέον δυσαρεστημένοι πολίτες στην Ε.Ε.

Πηγή: Βlog.gr
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο