Avance header ad

Ρε παίξτε μόνοι σας

Του Γιώργου Κογκαλίδη 19/11/2010 Ο νόμος, όσο σκληρός και αν είναι, πρέπει να εφαρμόζεται. Όμως πρέπει να εφαρμόζεται πάντα, όχι κατ' επιλογή, όχι όποτε το θυμόμαστε, όχι...
Ρε παίξτε μόνοι σας
Του Γιώργου Κογκαλίδη
19/11/2010

Ο νόμος, όσο σκληρός και αν είναι, πρέπει να εφαρμόζεται. Όμως πρέπει να εφαρμόζεται πάντα, όχι κατ' επιλογή, όχι όποτε το θυμόμαστε, όχι κατά περίσταση. Κι ανεξάρτητα από αυτό, πρέπει ο νόμος να συμφωνεί με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, διαφορετικά καταργείται στην πράξη, είναι έκνομος.

Η ΑΕΚ "τιμωρήθηκε" να παίξει κεκλεισμένων των θυρών, επειδή δεν προσκόμισε απαραίτητα (βάσει κανονισμού) έγγραφα. Το ότι ποτέ ως τώρα δεν είχε εφαρμοστεί ο νόμος, δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αν, δηλαδή, σας πιάσει τροχονόμος να περνάτε με κόκκινο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιχείρημα "μα, πέρασα άλλα τρία κόκκινα και δεν με σταμάτησε κανείς"
.

Το ζήτημα είναι να δούμε ποιος και πώς τιμωρείται. Γιατί πλέον το να βγάζουμε τον κόσμο έξω από τα γήπεδα έχει καταντήσει πανάκια. Δια πάσα νόσο και μαλακία (με όλη τη σημασία της λέξης). Κεκλεισμένων των θυρών οι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού, εκκένωση της εξέδρας του Ηρακλή και στο επόμενο ματς κλειστές οι πόρτες για τον κόσμο, κεκλεισμένων των θυρών η ΑΕΚ.

Σε λίγο, όταν δεν γίνεται κεκλεισμένων των θυρών αγώνας θα αποτελεί είδηση για τα ΜΜΕ. Ποιος εγκέφαλος θεωρεί ότι να γίνονται οι αγώνες χωρίς κόσμο αποτελεί "τιμωρία" στους παραβάτες και όχι στο μπάσκετ; Με τη φόρα που έχουν πάρει βλέπω σε λίγο καιρό να κάνουν κεκλεισμένων των θυρών τις συνεδριάσεις.

Φαντάζεστε να γράφαμε τα ίδια πράγματα και -για κάποιον λόγο- να απαγορεύονταν σε εσάς να τα διαβάσετε; Γιατί τα γράφουμε τότε; Θα έπαιρνα τηλέφωνο τον Νικολάου, θα κάναμε και μια "τηλεφωνοπαρτούζα" (έτσι το λέμε εμείς) με τον Αυγουλή, ή τον Ψαράκη, και θα αποφεύγαμε τον κόπο.

Τα τηλεοπτικά ματς είναι της πλάκας (βεβαίως, γίνονται για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα, αλλά αυτό ουδόλως βοηθά το μπάσκετ), ο κόσμος δεν μπορεί και να θέλει (που έχει πάψει εδώ και καιρό να θέλει) να πάει στα γήπεδα, τί άλλο θα σκαρφιστούν για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από το δύσμοιρο το πρωτάθλημα;

Φανταστείτε πως απέναντί σας έχετε την πιο όμορφη γυναίκα (αντίστοιχα άνδρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) που έχετε συναντήσει. Αν την ώρα που τύχει να σβήσουν τα φώτα, της κλείσετε το μάτι, δεν πρόκειται να κερδίσετε το παραμικρό.

Αυτό συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ. Κλείνει το μάτι στο σκοτάδι. Γενικώς έχει κατεβεί ο γενικός και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι πως πρέπει να αντικατασταθούν οι καμένες ασφάλειες και να ξανανέβει, διαφορετικά δεν έχει τύχη.

Η απάντηση είναι εύκολη για τους παράγοντες της λίγκας: "Δεν θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος"; Λοιπόν, επειδή είμαστε αρρωστημένανομοταγείς, θέλουμε στους αγώνες των πλέι οφ να προσκομίσει ο ΕΣΑΚΕ άδεια τέλεσης του παιχνιδιού. Να τη δημοσιεύσει στο site, διαφορετικά να γίνουν τα ματς χωρίς οπαδούς
.

Αν θέλετε να νιώσετε νομοταγείς κάντε το προς κάθε κατεύθυνση. Και για να μην μένουν ερωτηματικά, ελάχιστα γήπεδα έχουν άδεια λειτουργίας, πυρασφάλεια και όλα τα απαραίτητα, για να εκδοθεί άδεια τέλεσης αγώνα. Αλλά χρόνια τώρα το κράτος είναι ο μεγαλύτερος παράνομος, ο μεγαλύτερος φοροφυγάς, ο πιο σπάταλος και αναποτελεσματικός οργανισμός.

Ο ΕΣΑΚΕ είναι απλά μια… μικρογραφία του.

kogas@enternet.gr
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο