Avance header ad

Ο... Καραθεοδωρή θα βοηθούσε

Του Γιώργου Νικολάου 13/12/2010 Η ΚΑΕ ΑΕΚ ακόμη "βράζει" για τη διαιτησία της Καλαμίτσας. Για όσους το παρατήρησαν -μέσω των προσεκτικών δηλώσεων Καρβέλα προς το basketblog.g...
Ο... Καραθεοδωρή θα βοηθούσε
Του Γιώργου Νικολάου
13/12/2010

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ακόμη "βράζει" για τη διαιτησία της Καλαμίτσας. Για όσους το παρατήρησαν -μέσω των προσεκτικών δηλώσεων Καρβέλα προς το basketblog.gr- οι "κιτρινόμαυροι" στοχοποιούν τους Τανατζή, Πουρσανίδη για τα λάθη της αναμέτρησης με την Καβάλα και αφήνουν εκτός τον Παναγιώτου. Το βέβαιον είναι ότι λάθη έκαναν και οι τρεις διαιτητές, είτε σφυρίζοντας, είτε μη σφυρίζοντας! Η κακή διαιτησία είναι, πάντως, η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι το φτωχό -ποσοτικά- ρόστερ της ΑΕΚ, το οποίο ενδεχομένως προκαλέσει σοβαρότερα και αξεπέραστα προβλήματα στην πορεία. Ο Μηνάς Γκέκος -που διαχειρίστηκε εξαιρετικά χθες και το έμψυχο υλικό και τον αγώνα- θα πρέπει να κατάλαβε και ο ίδιος ότι υποχρεούται να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες με μέλλον, όπως ο Τάσος Αντωνάκης (σ.σ. αγωνίστηκε χθες 12 λεπτά), με εμπειρία όπως ο Μάκης Νικολαΐδης (αγωνίστηκε χθες 27 λεπτά), με προσόντα όπως ο Νίκος Παπανικολάου. Ο τελευταίος απέδειξε ότι αξίζει κάτι παραπάνω ως προς την χρησιμοποίηση του και δεν το λένε μόνον οι αριθμοί της Καλαμίτσας: 9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Το "είπαν" το πάθος και η προσαρμογή του στις ανάγκες ενός αγώνα ειδικών συνθηκών.

Ακόμη κι αν ο Γκέκος, βεβαίως, αποφασίσει να απασφαλίσει όλα τα όπλα που έχει στη "φαρέτρα" του, αμφίβολο είναι αν η ΑΕΚ κατορθώσει να βγάλει "αναίμακτα" τη χρονιά. Οι οικονομικές δυνατότητες της ΑΕΚ είναι περιορισμένες. Αν η ΑΕΚ νικούσε, χθες, τη Καβάλα θα έπαιρνε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ενδεχομένως να αναπροσάρμοζε και τους στόχους της. Δεν θα έβρισκε, πάντως, λύση στα προβλήματα της.

Η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά τουλάχιστον η προσθήκη ενός ψηλού παραμένει απαιτητή ανάγκη. Σ' αυτή την περίπτωση πολύ καλύτερα θα αξιοποιηθεί και ο Δήμος Ντικούδης, ο οποίος μπορεί να μην έχει την ελαστικότητα της πρώτης νιότης, αλλά έχει σουτ και όγκο και καθοριστική συμβολή στην εφετινή διαδρομή της ΑΕΚ. Όπως θα είχε και χθες καθοριστική συμβολή, αν δεν υπερφορτωνόταν με φάουλ από νωρίς.

Η πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ προσκρούει αυτή τη στιγμή στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για την ΚΑΕ ΑΕΚ. Υπάρχει και η λύση του ρίσκου, ήτοι "πορευόμαστε όπως είμαστε και όπου μας βγάλει". Αλλά σάμπως δεν είναι ρίσκο, αν δεν βρεθεί από τον... ουρανό χορηγός, ή "από μηχανής θεός", νέα υπέρβαση του προϋπολογισμού;

Η "εξίσωση" του Γκέκου που αφορούσε στην αριθμητική των παικτών λύθηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη τεχνικό. Απλώς, το αποτέλεσμα παραποιήθηκε από εξωγενείς παράγοντες κι αυτό δεν απαιτεί να έχει κανείς τις μαθηματικές γνώσεις του... Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για να το καταλάβει.

Η "εξίσωση" που προκύπτει για τη διοίκηση, όμως, μοιάζει πραγματικά δυσεπίλυτη και βασανιστική. Εκεί, ο αείμνηστος Καραθεοδωρή θα μπορούσε να βοηθήσει...

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο