LUAVI header ad

Σαν ριπές μυδραλιοβόλου

Του Γιώργου Νικολάου 30/12/2010 Η ΚΑΕ ΑΕΚ κλονίζεται συθέμελα, καθώς τα παθήματα του Μπάμπη Καραμανλή δεν έγιναν ποτέ μαθήματα. Το παρόν (ποιο μέλλον;) της ΑΕΚ παραμένε
Σαν ριπές μυδραλιοβόλου
Του Γιώργου Νικολάου
30/12/2010

Η ΚΑΕ ΑΕΚ κλονίζεται συθέμελα, καθώς τα παθήματα του Μπάμπη Καραμανλή δεν έγιναν ποτέ μαθήματα. Το παρόν (ποιο μέλλον;) της ΑΕΚ παραμένει αβέβαιο. Οι (αρνητικές) ειδήσεις σαν ριπές διαρκείας μυδραλιοβόλου σκίζουν το άψυχο κορμί της πολύπαθης Βασίλισσας. Με ριπές διαρκείας μυδραλιοβόλου μοιάζουν και τα δεκάδες μηνύματα αναγνωστών προς το basketblog.gr, που εκφράζονται με τον ένα ή άλλο τρόπο κατά πάντων και ζητούν τη γνώμη μας.

Για να διαφωνήσουν κατόπιν. Οι περισσότεροι. Και να τοποθετήσουν και το δικό μας όνομα στα βελάκια της γκρίνιας. Δικαίωμα. Ανθρώπινο. Αναμενόμενο. Λογικό που άπαντες αγωνιούν και ενίοτε -με τέτοια πόλωση που επικρατεί- βάζουν στην ίδια φωτιά ξερά και χλωρά για κάψιμο. Επέμενε και ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος Κογκαλίδης για ένα σχόλιο από την αφεντιά μας με αφορμή τις τελευταίες -όχι απροσδόκητες- εξελίξεις στην "Ένωση".

Αλλά τί μπορεί να σχολιάσει κανείς για τα αυταπόδεικτα; Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από το έσχατο σχόλιο μας όταν και καταγράψαμε τη σκέψη ότι ακόμη κι ο μεγαλομαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή δεν θα μπορούσε να βρει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ. Διότι τέτοιο είναι.

Οι παίκτες που πάνε και έρχονται, προκαλώντας μόνιμο "πονοκέφαλο" στο Μηνά Γκέκο, συνθέτουν ακριβώς το κακοφτιαγμένο παζλ μίας ΑΕΚ, η οποία παραμένει σε κώμα εδώ και καιρό και αναπνέει μέσω "μπουκάλας οξυγόνου", που έλεγε και ο Βασίλης Βάσσιος. Όταν ο υπογράφων επέμενε για την ανάγκη παράδοσης των κλειδιών της ΚΑΕ στον Γιάννη Φιλίππου, προφανώς δεν προσυπέγραφε τη "θανατική καταδίκη" του Καραμανλή.

Προφανώς, δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της ΚΑΕ για τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Δεύτερο Παγκόσμιο και την εισβολή του ΔΝΤ στη ζωή του νεοέλληνα. Ισα-ίσα που θεωρούσαμε (την παράδοση των κλειδιών της ΚΑΕ στη Μεταμόρφωση) ως τη μόνη λυτρωτική κίνηση τόσο για τον ίδιο τον "Ενωσίτη" παράγοντα, όσο και για την ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος θα αναλάβει την ευθύνη είτε να σώσει το καράβι, καθώς με μία-δύο κινήσεις του μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ έστω βαθιά πληγωμένη σε λιμάνι και να βρει την άνοιξη τον επενδυτή. Είτε να πετάξει τα κλειδιά στην... Εθνική Οδό ή αλλιώς αποσυνδέσει τα σωληνάκια από την μπουκάλα οξυγόνου και μη βρεθεί ποτέ επενδυτής.

"Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ. Δεν εξαρτάται από κανέναν Γκράντι", έγραψε ο Απόστολος. Οπως δεν εξαρτιόταν από κανέναν Κακιούζη. Κανέναν Ζήση. Κανέναν Χατζή. Κανέναν Κορωνιό. Κανέναν... Κουτλουάι. Αλλά ο "θάνατος της ΑΕΚ" είναι αργός και αποδείχθηκε ότι η απρονοησία και η αποψίλωση (από έμπνευση, παίκτες και στελέχη) ήταν οι αιτίες του κακού, που έριξαν το "κιτρινόμαυρο" καράβι στη ξέρα, Απόστολε...

Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε, όμως, με την άποψη του καλού συναδέλφου, αλλά και φίλων αναγνωστών μας, που ρέπουν προς τον ρομαντισμό, το βέβαιον είναι ότι: είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ για να εξαρτάται από επαγγελματίες "Ενωσίτες", ψευτοϊδεολόγους, διπλωματούχους συκοφάντες και μετενσαρκωμένους Ρασπούτιν, οι οποίοι ασκούν επιρροή προς ίδιον όφελος.

Και δεν εννοούμε (βεβαίως) τον Original Καραμανλή...

Xρόνια Πολλά, καλή καρδιά...

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο