Avance header ad

"Μέθυσε" το καλοκαίρι…

Του Γιώργου Νικολάου 11/01/2011  Πέρασε καιρός από το δικαστικό θρίαμβο της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά Ολυμπιακού και "Ολυμπιακών Ακινήτων"  το περασμένο καλοκαίρι. Η (περίπου) ενωμέ...
Του Γιώργου Νικολάου
11/01/2011 

Πέρασε καιρός από το δικαστικό θρίαμβο της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά Ολυμπιακού και "Ολυμπιακών Ακινήτων"  το περασμένο καλοκαίρι. Η (περίπου) ενωμένη ΑΕΚ ήταν ισχυρή και με ενισχυμένη εκπροσώπηση στο Ειρηνοδικείο της οδού Σταδίου, ήτοι με διπλή νομική κάλυψη (Λαμπρόπουλος, Μάντη) και παρόντα πρώην σημαντικά στελέχη της. Η ΚΑΕ ΑΕΚ πανηγύρισε την εφήμερη νίκη της.

Θαρρείς "μέθυσε"
από το "νέκταρ"  της επιτυχίας, ζαλίστηκε και δεν προνόησε για την επόμενη ημέρα, καθώς γνώριζε ότι επρόκειτο για προσωρινό "σκορ" και μάλιστα γνώριζε ότι πιθανότατα θα έχανε σε δεύτερο χρόνο, όπως και έγινε.

Ο "εμφύλιος" στο εσωτερικό και οι "λεονταρισμοί" στελεχών της προκάλεσαν ρήξη στις σχέσεις της ΑΕΚ με τα "Ολυμπιακά Ακίνητα", που με τη σειρά τους και κατά παράβαση κανονισμών… δεν άνοιγαν τις πόρτες των εγκαταστάσεων του Ελληνικού ούτε για προπόνηση. Δεν αναζητήθηκε εναλλακτική έδρα. Έπειτα από παλινωδίες και ενώ υπήρξε η σκέψη για "μετακόμιση" στο κλειστό της Γλυφάδας, που αποτελούσε και επιθυμία του Μηνά Γκέκου, την πρόλαβε (την ΑΕΚ) ο… Ίκαρος.

Γνωστό ότι με σημαντική καθυστέρηση ακολούθησαν οι επαφές για Ζωφριά και Κυψέλη, αλλά "άναψε κόκκινο" για την ΑΕΚ από τον (τότε) δήμο Άνω Λιοσίων και τη διοίκηση του Πανελληνίου αντίστοιχα.
 
Σύγχυση επικρατεί –στο μεταξύ- για τη βλάβη διαρκείας του ηλεκτρονικού συστήματος του κλειστού του Ελληνικού. Η ΚΑΕ ΑΕΚ επιρρίπτει τις ευθύνες στην εταιρία "Ολυμπιακά Ακίνητα" αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η διοίκηση της ΑΕΚ όφειλε να μετακομίσει έγκαιρα, καθώς ούτε την οικονομική δυνατότητα είχε για παραμονή στη "χλιδή" του Ελληνικού και οι σχέσεις με τα "Ολυμπιακά Ακίνητα" είχαν διαρραγεί.

Είναι προφανές ότι η υπόθεση του γηπέδου δεν μπορεί να εξεταστεί μεμονωμένα, καθώς πρόκειται για ακόμη ένα κομμάτι από το κακοφτιαγμένο θερινό παζλ. Τα κομμάτια προσπαθούν δύο-τρεις άνθρωποι ετούτη την ώρα να ξαναμαζέψουν, αλλά δεν είναι εύκολο. Το συλλογικό μοντέλο διοίκησης, που επέλεξε ο Μπάμπης Καραμανλής απέτυχε σε όλους τους τομείς.

Για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο στην εταιρία, η οποία ψυχορραγεί. Η "χείρα βοηθείας" της "Original 21" και ενός-δύο ανθρώπων που έμειναν πίσω από τα φώτα της ράμπας δεν επαρκεί για να σώσει τη κατάσταση. Το αγωνιστικό πρόβλημα αποτελεί προϊόν αυτής της συσκότισης.

Πόσω μάλλον όταν κάποιοι ξένοι παίκτες, ενεργώντας ψυχρά επαγγελματικά -και δεν είναι απαραίτητα μομφή αυτό- δεν συμμερίζονται την εντός του παρκέ αυταπάρνηση του (απλήρωτου) Δήμου Ντικούδη, που συνήθως διαμαρτύρεται και δικαιολογημένα.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αλλά και για… βασίλισσες.  

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο