LUAVI header ad

Διπλά γενέθλια

Του Γιώργου Νικολάου   18/01/2011  To basketblog.gr πάει ακόμη… νηπιαγωγείο, καθώς σαν σήμερα γεννήθηκε. Πριν από 4 χρόνια. Εμείς νηπιαγωγείο δεν πάμε, καθώς έχουμε ξεπεράσει ν...
Διπλά γενέθλια
Του Γιώργου Νικολάου  
18/01/2011 

To basketblog.gr πάει ακόμη… νηπιαγωγείο, καθώς σαν σήμερα γεννήθηκε. Πριν από 4 χρόνια. Εμείς νηπιαγωγείο δεν πάμε, καθώς έχουμε ξεπεράσει νομοτελειακά προ πολλού το στάδιο αυτό. Καλή - κακή σύμπτωση, όμως, τα γενέθλια μας συμπίπτουν με τη γέννηση του χώρου, που μας φιλοξενεί εδώ και 4 χρόνια. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αλλά επειδή ενέχει δόση εγωπάθειας η απάντηση, προτιμότερο θα ήταν να πάρει θέση (για το γεγονός) ο "αμφιτρύων" Γιώργος Κογκαλίδης και φανταζόμαστε ότι θα το κάνει κάποια στιγμή.
 
"Να’ ταν τα νιάτα, αχ, να ‘ταν δυο φορές", τραγούδησε κάποτε o Δημήτρης Χορν και παρότι δεν μας πήραν τα χρόνια, δεν θα λέγαμε όχι να πουλάγαμε έστω για μια μέρα την ψυχή μας στο διάβολο για να μας ξανακάνει νήπια!  Όχι, πώς μας πήραν τα χρόνια. Αρνούμενοι να μεγαλώσουμε, δοξάζουμε το Θεό, που είμαστε υγιείς.

Ηλικία ο Κογκαλίδης δεν θα μάθει ποτέ, παρά μόνον αν κάνει ριφιφί στο ληξιαρχείο Αμφιλοχίας, ή σκάψει στα ντουβάρια του Ιατρικού Κέντρου Περιστερίου, πρώην… Κλινικής Νικολάου! Ο Γιώργος απαίτησε (επικεφαλής είναι) να αρθρογραφήσουμε για τα διπλά γενέθλια! Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με το χρόνο και τούτο αποτελεί δικαίωμα μας.

Ως εκ τούτου, δεν είναι η καλύτερη μας για επετειακά σχόλια, αλλά ας όψεται… Πολλάκις έχουμε καταγράψει την ευτυχή συγκυρία του "αρραβώνα" του Φεβρουαρίου του 2007 -όταν το νεοφώτιστο basketblog ακόμη δεν μπουσούλαγε- απέναντι από τον ιστορικό λόφο του Κολωνού και με ντεκόρ τον ανδριάντα του θρυλικού Λεωνίδα. Τότε μάς έγινε η πρόταση.
 
Είπαμε περιέργως το "ναι", έπειτα από μερικές ώρες περισυλλογής, καθώς η τεχνολογία τότε μας προκαλούσε ίλιγγο, και στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Συγγρού 159, έγινε ο "γάμος". Οι σχέσεις με το παρόν βήμα, τον Γιώργο, και τους υπόλοιπους συντελεστές και συνεργάτες δεν υπήρξαν ποτέ ολέθριες, ή οργισμένες. Οργισμένη υπήρξε η… ψυχή μας!
 
Καλώς-κακώς η αιρετική διάθεση του basketblog, η πολυφωνία και η διαφορετική άποψη είναι το "μυστικό" της επιτυχίας και γι’ αυτό άντεξε η σχέση. Ακόμη κι όταν ο ομιλών έδειξε να δειλιάζει, ή να επιχειρεί να δραπετεύσει εξαιτίας των κανιβαλισμών ψευδοπαραγόντων, οι οποίοι προσέκρουσαν σε αδιαπράγματευτα ιδανικά και διαχρονικές αξίες μας.
 
Το basketblog αποδείχθηκε τελικώς η καταφυγή μας σε προσωπικές στιγμές, αλλά και το ορμητήριο νέων αγώνων ταυτόχρονα. Ενδεχομένως, να μην ενδιαφέρει τον αναγνώστη (σ.σ. εμάς για παράδειγμα, αν και όχι ανάδελφοι, ή ανάλγητοι, δεν θα μας ενδιέφερε αν το διαβάζαμε αλλού;), αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Άκη και τον Γιώργο, τον Γιώργο και τον Άκη. Που αντέχουν στις ιδιοτροπίες μας. Που ανέχονται τη διαφορετικότητα. Που δεν αλλοτριώθηκαν και δεν αλλοτρίωσαν…

Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε δημόσια ακόμη ένα άτομο του στενότερου περιβάλλοντος μας, το οποίο σ' ετούτη την αδυσώπητη συγκυρία ήλθε και... σ(τ)έργιωσε τη ζωή μας.

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο