LUAVI header ad

Κύριε Φιλίππου, ΤΩΡΑ…

Του Γιώργου Νικολάου 06/02/2011 Aν και θεωρούμε, ότι ο "κόμπος έχει φτάσει στο χτένι", απαιτούνται μία-δύο συνθήκες για να υποστηρίξει κανείς ότι έσβησε και η τελευταία
Κύριε Φιλίππου, ΤΩΡΑ…
Του Γιώργου Νικολάου
06/02/2011

Aν και θεωρούμε, ότι ο "κόμπος έχει φτάσει στο χτένι", απαιτούνται μία-δύο συνθήκες για να υποστηρίξει κανείς ότι έσβησε και η τελευταία ελπίδα της ΑΕΚ. Μαθηματικά ακόμη είναι νωρίς, αλλά οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν, ότι η βαριά πάθηση της "Βασίλισσας" τείνει να γίνει "μη αναστρέψιμη". Οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι "παίζουν με τη φωτιά" για τρεις συνεχόμενες περιόδους και με βάση το νόμο των πιθανοτήτων κάποτε θα… καούν!

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, είναι δεδομένο ότι βρίσκεται πάνω από ένα τηλέφωνο. Συνομιλεί με τους συνεργάτες που του απέμειναν και αναζητά "επί ματαίω" λύση, την ίδια ώρα, που παίκτες, παρόντες παίκτες, αναρωτιούνται "πότε θα πληρωθούμε;". Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν αποτελεί, όμως, μόνον υπόθεση του Μπάμπη Καραμανλή, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά καταστάσεις.

Άφησε πίσω του αξιόμαχα στελέχη, που μπορούσαν να δώσουν λύσεις και τον άφησαν πολύτιμοι συνεργάτες, οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν θέλησαν να συνεχίζουν μαζί του. Η ΚΑΕ ΑΕΚ είναι υπόθεση (κυρίως) του μεγαλομετόχου της Γιάννη Φιλίππου, ο οποίος θα πρέπει να λάβει δραστικές αποφάσεις.

Γράψαμε έγκαιρα για τις ευθύνες του βιομήχανου και την ανάγκη να δράσει αποτελεσματικά, συνεπώς δεν θα κατηγορηθούμε σήμερα για "μετά Χριστόν προφήτες". Η 9η Μαρτίου, οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, είναι μακριά, αλλά και μακριά να μην ήταν δεν επηρεάζει ουσιαστικά την πορεία της ομάδας, πολλώ δε μάλλον να την αναστρέψει.

Είναι προφανές ότι δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, άρα ούτε για τον (ανενεργό) μεγαλομέτοχο η εγκατάλειψη της ΑΕΚ ετούτη την ώρα, όπως και η "σταύρωση" διαρκείας της ομάδας, που έφερε ευρωπαϊκό. Που έβγαλε πρώτη στον δρόμο τον Έλληνα, ανεξάρτητα από ιδεολογική και κομματική απόχρωση, σε σκοτεινές περιόδους. Που γράφτηκε στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Που έγινε κάδρο στα σαλόνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δίπλα από τον πίνακα της Τζοκόντα και το πορτραίτο του Νέισμιθ.

Η ΑΕΚ, αλλά και ο υπέροχος λαός της, που έκανε λάθη, αλλά νισάφι… δεν φταίει για όλα τα στραβά και τα ανάποδα, που συμβαίνουν ευρύτερα στην "κιτρινόμαυρη" οικογένεια, δεν αντέχει νέο διασυρμό. Η ΑΕΚ απαιτεί λύσεις, κύριε Φιλίππου, ΤΩΡΑ. Και προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί πλέον ο εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος εκτελεί εντολές, ενώ δεν είναι μυστικό ότι στο διάβα των ετών πίεσε και πέτυχε την συμβολή του.

Μόνο που με "ενέσεις" δεν θεραπεύεται η αρρώστια της ΑΕΚ. Ο Μπάμπης Καραμανλής σε αποστροφή του λόγου του έλεγε τις προάλλες ότι "τα παραδίδω τα κλειδιά, αλλά δεν τα παίρνει (ο Φιλίππου)". Αν είναι έτσι, ο κ. Φιλίππου οφείλει ΤΩΡΑ να πάρει τα κλειδιά (που του παραδίδει ο Καραμανλής) και είτε να συνδράμει με τις δυνάμεις του την ύστατη ώρα για να σωθεί η παρτίδα, είτε να βάλει εκείνος (o Φιλίππου) ΤΕΛΟΣ στο μαρτύριο!  

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο