Ο Αλεξανδρής και η Β' Εθνική

Του Γιώργου Νικολάου 15/02/2011 Πρώτοι εμείς είχαμε γράψει ότι μία λύση για την ΚΑΕ ΑΕΚ θα ήταν ενδεχομένως η "ευθανασία". Υπαινιχθήκαμε δηλαδή ότι το "λουκέτο" ίσως απο
Ο Αλεξανδρής και η Β' Εθνική
Του Γιώργου Νικολάου
15/02/2011

Πρώτοι εμείς είχαμε γράψει ότι μία λύση για την ΚΑΕ ΑΕΚ θα ήταν ενδεχομένως η "ευθανασία". Υπαινιχθήκαμε δηλαδή ότι το "λουκέτο" ίσως αποτελέσει λύτρωση, αλλά ούτε εμείς είχαμε σκεφτεί εκείνη την ώρα τη βαρύτητα των λέξεων. Σε κάθε περίπτωση, δικαίωμα του οποιουδήποτε είναι η κριτική σε περίοδο δημοκρατίας και άπαντες κρινόμαστε.

Δικαίωμα και του… Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε ευθέως σε αθλητική εφημερίδα ότι "σε αυτό το σημείο που έχει φτάσει η ομάδα, ίσως θα είναι καλύτερα να πέσει στη Β΄ Εθνική και να απεμπλακεί από τη θηλιά των χρεών. Είναι σκληρό για τους "Ενωσίτες", αλλά μπορεί να αποτελέσει λύτρωση. Την ίδια διαδρομή ακολούθησε και το Περιστέρι και επανήλθε στην Α1".

Τι πρότεινε δηλαδή ο κ. Αλεξανδρής; Να διαλύσει η (επαγγελματική) ΑΕΚ και να διαγραφούν τα χρέη. Πρότεινε, δηλαδή, να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους οι πιστωτές, κάποιοι εκ των οποίων είναι συνάδελφοι του προπονητές. Κάποιοι άλλοι είναι συνεργάτες του αθλητές.

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να πάρει θέση επί των δηλώσεων Αλεξανδρή ο ΣΕΠΚ, ή ο ΠΣΑΚ, ή και οι δύο μαζί

Προφανέστατα, ο κ. Αλεξανδρής στην προσπάθεια του να "χρυσώσει το χάπι" στους "Ενωσίτες", ή αλλιώς να φανεί αρεστός σε μερίδα οπαδών της, όπου πράγματι ήταν δημοφιλής, υπέπεσε σε "φάουλ".

Ο κ. Αλεξανδρής θα μπορούσε να επιμείνει στην αναγκαιότητα για εφαρμογή νόμων, που προϋποθέτουν αποπληρωμή των χρεών μέσω διακανονισμού κι αυτό ενδεχομένως επιτευχθεί με το νέο προσαρμοσμένο άρθρο 99, ή όπως αλλιώς προσδιοριστεί.

Ο κ. Αλεξανδρής θα μπορούσε να υποστηρίξει την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΑΕΚ όρθια και ζωντανή για το συμφέρον του μπάσκετ και των συναδέλφων του, που περιμένουν τα χρήματά τους.

Ο κ. Αλεξανδρής θα μπορούσε να προτείνει την αλλαγή πλαισίου σ' αυτό το δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ, όπου δεν χρωστάει μόνον η ΑΕΚ. Το αντίθετο.

Ο κ. Αλεξανδρής, που "τον πληγώνει" η κατάσταση στην ΑΕΚ, όπως δηλώνει, θα μπορούσε να αναλάβει με την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Και όχι να επικροτεί νομότυπες πρακτικές ενός ξεχαρβαλωμένου καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος, που δικαιώνει (μονίμως) τους εργοδότες και αδικεί (μονίμως) τους εργαζομένους.

Δεν γνωρίζουμε τις ιδεολογικές καταβολές του Αλεξανδρή, αλλά αποδείχθηκε περίτρανα ότι "το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό".

Η πλειονότητα των πολιτών πριν από ενάμισι χρόνο είχε τιμωρήσει τους εμπνευστές εκείνης της δομικής φιλοσοφίας, που κατά πως φαίνεται δεν αλλάζει πάντως, ούτε με τους τωρινούς κρατούντες. Δεν αλλάζουμε ούτε εμείς οι αμετανόητοι πολίτες.

Που δεν έχουμε έμπνευση.
Που δεν έχουμε πρόταση.
Που δεν έχουμε όραμα.

Οι συνέπειες από τη διάλυση της ΑΕΚ, που αποτελεί στόχο ορισμένων (και εντός της ευρύτερης οικογένειας της ΑΕΚ) θα είναι πολλαπλές. Θα σηματοδοτήσουν την (μερική ή ολική) διαγραφή δεδουλευμένων ετών, την απώλεια θέσεων εργασίας και κυρίως θα αμαυρώσουν το "κιτρινόμαυρο" βιβλίο της ιστορίας, που πρωτογράφτηκε τη δεκαετία του '60 με ολόχρυσες σελίδες, πάνω στις οποίες επένδυσαν οι μεταγενέστεροι…

Θα επανέλθουμε...

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο