Avance header ad

Έχουν τα γένια και τα χτένια…

Του Γιώργου Νικολάου 27/02/2011 Αν έχουν βάλει κάποιο στοίχημα μεταξύ τους δεν το ξέρουμε. Αν έκαναν τάμα να σώσουν την ομάδα (μαζί με την τεχνική ηγεσία βεβαίως) και κα...
Έχουν τα γένια και τα χτένια…
Του Γιώργου Νικολάου
27/02/2011

Αν έχουν βάλει κάποιο στοίχημα μεταξύ τους δεν το ξέρουμε. Αν έκαναν τάμα να σώσουν την ομάδα (μαζί με την τεχνική ηγεσία βεβαίως) και κατόπιν να ξυριστούν πάλι δεν το ξέρουμε. Μπορεί πάλι να είναι και συμπτωματικό. Η αδυσώπητη επικαιρότητα μας παρασύρει και ξεχνάμε να ρωτήσουμε μετά το τέλος των αναμετρήσεων.

Το βέβαιον είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ -οι οποίοι πολλά έχουν ακούσει ή διαβάσει εσχάτως- έχουν επιλέξει τα γένια!

Και έπειτα από τη χθεσινή νίκη τους επί του Περιστερίου, με τη συνεπικουρία βεβαίως του (επίσης) γενιοφόρου Boύκασιν Μάντιτς, οι Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ έχουν και τα …χτένια!

Οι Νικολαΐδης, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης, Ντικούδης, Παπανικολάου βρίσκονται ξανά στη θέση του "οδηγού", καθώς υπερτερούν για την ώρα στις ισοβαθμίες με Ηλυσιακό και Ηρακλή. Η παραπάνω πεντάδα θα μπορούσε να είναι και… επτάδα, αν ο Μηνάς Γκέκος επένδυε το καλοκαίρι στους Τζόλο - Αντωνάκη.

Πολύς λόγος γίνεται για τις ευθύνες των Ελλήνων παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι μπορούν ή δεν μπορούν να σηκώσουν στη φάση αυτή τη "βαριά και ασήκωτη" φανέλα, που φόρεσαν ο Γιώργος Αμερικάνος και οι σύντροφοί του.

Πολύ λόγος γίνεται για τις ευθύνες των Ελλήνων παικτών, που στηρίζει με λύσσα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, και γιατί ακριβώς οι ξένοι που απέμειναν στην ΑΕΚ είναι μικρής εμβέλειας. Σε κάθε περίπτωση, οι ξένοι ούτε γνωρίζουν, ούτε ενδεχομένως καίγονται να μάθουν ποτέ τι ακριβώς σημαίνει η φανέλα της ΑΕΚ.

Ποια είναι η ιδεολογική της αναφορά. Ποιος είναι ο Αμερικάνος και τι εκπροσωπεύει για την ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ. Εξαίρεση αποτελεί ο Καστλ.

Ο Αμερικανός μεγάλης κλάσης, που όμως …σαρανταρίζει και επιχειρεί το ακατόρθωτο. Να κάνει (σχεδόν στην ηλικία του Κορωνιού)  πρωταθλητισμό, καθώς τέτοια είναι η διαδικασία παραμονής στη κατηγορία, όπως σωστά είπε ο Ντικούδης στη Nova. Και δεν υπερέβαλε!

Ο σκληρός πυρήνας των οπαδών της ΑΕΚ ενδεχομένως να ξεροκατάπιε από την ομολογία του Θεσσαλού, αλλά σαν τίτλος μοιάζει η παραμονή της ομάδας στην Α1, η οποία παρά τη νίκη της πάντως επί του Περιστερίου, δεν πείθει με την απόδοση της.

 Αυτό είναι σαφές. Το ξέρουν και εκείνοι που χθες αποθέωσαν τους παίκτες. Οι Έλληνες παίκτες είναι καλύτεροι από τους ξένους συναδέλφους τους και διαπίστωσαν και οι ίδιοι χθες, ότι μόνο αν καταθέσουν αυτοί τη ψυχή τους και το ξεχασμένο ή… κουρασμένο ταλέντο τους στο παρκέ, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει.

Οι  Έλληνες παίκτες (που έχουν τα γένια και χτένια) γνωρίζουν καλά, ότι από το χέρι τους περνά "εν πολλοίς" και με δεδομένη μία ήττα (από Παναθηναϊκό) η σωτηρία της δικής τους ΑΕΚ και της ΑΕΚ των εκατομμυρίων πιστών.  Αν περισσεύει ψυχή θ’ αποδειχθεί στο παρκέ του Βενετοκλείου, στη πιο μεγάλη μέρα της ΑΕΚ "μέχρι την επόμενη", κατά τη "Νικογκάλεια" ρήση.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος… ξυρίζουν τον γαμπρό.

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο