Avance header ad

H προχειρότητα της ΕΟΚ

Του Γιώργου Νικολάου 28/02/2011 Σε φιάσκο εξελίχθηκε η "ανθρωπογεωγραφία" του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος της 6ης Μαρτίου, αφού το υπουργείο Παιδείας ακύρωσε σήμερα την α
H προχειρότητα της ΕΟΚ
Του Γιώργου Νικολάου
28/02/2011

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η "ανθρωπογεωγραφία" του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος της 6ης Μαρτίου, αφού το υπουργείο Παιδείας ακύρωσε σήμερα την απόφαση της ΓΓ Αθλητισμού, της Αστυνομίας και της ΕΟΚ για τους μαθητές Δημοτικού στις εξέδρες του κλειστού του Ελληνικού.

Απτόητη... η ΕΟΚ,
όμως, όρισε σήμερα τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου του Τελικού, για την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο "Κάραβελ", ενώ ως πρώτη είδηση θα έπρεπε να είχε δημοσιοποιηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της η αντίδραση για την απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου, ή τέλος πάντων των υπηρεσιών της.

Ο Τελικός βρίσκεται στον αέρα, όπως στον αέρα βρισκόταν άλλωστε και πριν από την άκαιρη και άσκοπη, κατά πως αποδείχθηκε σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας. Οι θλιβερές εικόνες στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στάθηκαν τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες για ομαλή μετάβαση των μαθητών και των κηδεμόνων τους στο Ελληνικό.

Το υπουργείο Παιδείας δεν ανέλαβε την ευθύνη... Για την προχειρότητα με την οποία χρόνια τώρα κινείται το Κράτος, ήτοι η εκάστοτε Κυβέρνηση, δεν ένιωσε έκπληξη κανείς Έλληνας πολίτης. Πρόκειται για το Κράτος, που διοικείται εδώ και χρόνια από κυβερνήσεις μειοψηφίας. Για την προχειρότητα με την οποία κινείται η Ομοσπονδία νιώσαμε (εμείς προσωπικά) έκπληξη, καθώς κατά πως αποδεικνύεται (η προχειρότητα, ή αλλιώς το βαρέλι) δεν έχει πάτο!

Η Ομοσπονδία όφειλε να είχε αποσαφηνίσει τις συνθήκες του Τελικού Κυπέλλου πολύ πριν από τα γεγονότα του Φαλήρου και πολύ πριν από τη σύσκεψη της Γλυφάδας. Η Ομοσπονδία ουδέποτε υιοθέτησε διαφορετικές πρακτικές και ουδέποτε ωρίμασαν (στα σκοτεινά και ανήλιαγα γραφεία της) οι συνθήκες για την παρουσία μαθητών στους Τελικούς.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η συγκεκριμένη εμπλοκή να βολέψει τους ομοσπονδιακούς, οι οποίοι ενδεχομένως να ξαναπροτείνουν... οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς ο τελικός -κατά το "έτσι θέλω" του Βασιλακόπουλου- πρέπει και θα γίνει. Με οποιοδήποτε κόστος... Η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς είναι το ένα ζήτημα. Και ήδη χύθηκε (και δικαιολογημένα) σήμερα πολύ μελάνι.

Το άλλο ζήτημα αφορά στην έλλειψη έμπνευσης από πλευράς των υπευθύνων της Ομοσπονδίας, οι οποίοι κατηγορούνται για το παλαιολιθικό σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης και την εμμονή τους στη σχολή της “τελευταίας στιγμής”. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι του φίλαθλου κόσμου κουράστηκε με τις "μονομαχίες" των δύο "αιωνίων" και καθόλου δεν μας ξενίζει που οι εκπαιδευτικοί ενδεχομένως να μην ήθελαν να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Αμφίβολο είναι αν και όλοι οι γονείς-συνοδοί (φίλτατε Γιάννη Ψαράκη) θα είχαν διάθεση να χαλάσουν την τελευταία αποκριάτικη Κυριακή τους για να πάνε στο γήπεδο, όπου πάντα η αμφιβολία ότι θα ...τρυπώσει ο "ανεγκέφαλος" οπαδός θα υφίσταται. Το φιάσκο δεν είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Είναι πρωτοφανής η αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία τη μοναδική μεγάλη εκδήλωση την οποία διοργανώνει και η... σπουδή της να κάνει συσκέψεις και να λαμβάνει αποφάσεις. Ενώ πρωτίστως θα έπρεπε να είχε ρωτηθεί το υπουργείο Παιδείας, που σήμερα τα έκανε άνω-κάτω. Και θα 'χει τους λόγους του...

geonikol@hotmail.com
Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο