Avance header ad

Οταν έσβησαν τα φώτα του All Star Game

Ο Νίκος Μπουρλάκης ασχολείται με την αθέατη, τη σκοτεινή πλευρά της Basket League λίγα 24ωρα μετά τα χαμόγελα και τη λάμψη του All Star Game.
Οταν έσβησαν τα φώτα του All Star Game

Κατά γενική ομολογία η επιστροφή του All Star Game ήταν εξαιρετικό γεγονός, αναγκαίο για το ελληνικό μπάσκετ και για τον κόσμο και σαφώς επιτυχημένη διοργάνωση όπως την απολαύσαμε στην Πάτρα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που δούλεψαν και τα κατάφεραν ώστε ο κόσμος να το χαρεί και να το…ζητάει!

Δεν είναι καθόλου άσχημο να βλέπεις όλα τα αστέρια της Basket League να κάνουν τα πάντα (άλλωστε η συμπεριφορά τους ήταν άψογη) ώστε να διασκεδάσουν τον κόσμο αλλά να το χαρούν και οι ίδιοι.

Όπως επίσης θαυμάζεις το κλειστό «Δ.Τόφαλος» όπου αγωνίζεται ο Προμηθέας. Μια ομάδα που παρουσιάζει πρόταση για την Basket League με την υγεία που βγάζει, τα έργα που κάνει (το γήπεδο πχ), το πρόγραμμα που ακολουθεί και τις φιλοδοξίες της.

Δυστυχώς το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 10 Προμηθέες, με υγεία, με χρήματα, με δυναμική, με στόχους. Και λίγα 24ωρα αφότου χαμήλωσαν τα φώτα της γιορτής της Basket League είδαμε διάφορα πράγματα.

Τα Τρίκαλα παρουσίασαν σύνθεση ανάγκης και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Στην Θεσσαλονίκη εκδόθηκαν κουπόνια από τον Ερασιτέχνη Αρη και τους οργανωμένους τα οποία και πωλήθηκαν στον κόσμο ώστε τα έσοδα να πάνε απευθείας στις τσέπες των παικτών. Στην Λάρισα αγνοείται για πότε είδαν το χρώμα του χρήματος για τελευταία φορά.

Στον Κόροιβο οι ηρωισμοί του Καλαμπάκου και των παικτών που καταπίνουν σπαθιά και πάνε με ηρωισμούς είναι αξιοθαύμαστοι αλλά σίγουρα δεν ταιριάζουν σε αυτό που (θέλουμε να) ονομάζουμε επαγγελματική Λίγκα. Αλήθεια, ποια είναι η πρόταση του Κόροιβου σ’ ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα πέρα από την (δικαιολογημένη) συμπάθεια που έχει κερδίσει;

Και μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία, βλέπεις παίκτες εγκλωβισμένους, που δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να αλλάξουν ομάδα παρά να περιμένουν τις διαθέσεις της (ορατής ή αόρατης) διοίκησης μήπως και πάρουν τα χρήματά τους για τα οποία πρέπει να…ζητιανέψουν.

Ας τελειώσουν τ’ αστεία κάποια στιγμή κι αυτό πρέπει να το προκαλέσει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ή οι δύο μεγάλοι, αντί να ασχολούνται με καταγγελίες και ανακοινώσεις. Θα πρέπει στο επόμενο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να βγουν χαρτιά.

-Ποιες ομάδες δεν έχουν πληρώσει ούτε τους διαιτητές των αγώνων τους;
-Ποιες ομάδες έχουν δώσει έναν ή δύο μισθούς μέχρι στιγμής;
-Σε αγώνα ποιάς ομάδας οι διαιτητές πληρωσαν από την τσέπη το ξενοδοχείο τους;
-Ποιας ομάδας οι Αμερικάνοι διαπίστωσαν ότι τους έκοψαν το ρεύμα του σπιτιού επειδή ήταν απλήρωτοι οι λογαριασμοί;

Θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα θέματα προς συζήτηση. Πολύ πιο ουσιαστικά από τις καταγγελίες των μεγάλων καθώς αφορούν τη βιωσιμότητα και την εικόνα του πρωταθλήματος που (θέλει να) λέγεται επαγγελματικό.

Ας απαιτήσουν ολοι δέκα Προμηθέες, δέκα Λαύρια, δέκα Πανιώνιους (που ολοι είναι πληρωμένοι και τον…Ιανουάριο, πράγμα πρωτόγνωρο) που κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν μια κάποια ανταμοιβή για τη συνέπειά τους.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο