Σάκοτα: "Ψάχνουμε καθημερινά για γκαρντ"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ κυνηγά την μεταγραφική της ενίσχυση και πώς ψάχνει καθημερινά για σουτέρ στην αγορά. Τι είπε για τον Ελονού.
Σάκοτα:

"Δεν υπάρχει παίκτης που δεν μπορεί να σουτάρει. Όλοι έχουν σουτ. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν ειδικότητα στο σουτ. Εμείς δεν έχουμε τον παίκτη που θα σουτάρει με καλά ποσοστά στα τρίποντα, όπως η Μπάνβιτ. Κάποιες ομάδες έχουν παίκτες, έχουν διαλέξει τους παίκτες για να έχουν αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθώ να αποφύγω κάποιες κριτικές. Γεγονός είναι πως δεν έχουμε παίκτες... σουτέρ. Αν έχουμε έναν που είναι ικανός να σουτάρει από μεγάλη απόσταση, μπορείτε να δείτε τι έλεγαν οι αντίπαλοι. Άρα, το να περιορίζεις εμάς στο θέμα σουτ είναι εύκολο, εν αντιθέσει με άλλες ομάδες. Είμαστε αυτοί που είμαστε, ψάχνουμε στην αγορά. Αν αλλάξουμε τον ίδιο παίκτη κάνουμε λάθος. Υπάρχει ιδέα να βρούμε 1-2 σουτέρ, εννοείται πως ψάχνουμε καθημερινά», ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των «Κιτρινόμαυρων» για την πιθανότητα μεταγραφικής ενίσχυσης, προτού τονίσει για τον Τσινεμέλου Ελονού:

"Άρχισε πεντάδα. Κάθε παίκτης με την προσπάθεια και τη συμπεριφορά του κρίνει την πορεία του στην ομάδα. Εμείς έχουμε κάποιες θέσεις.. φορτωμένες, δεν σημαίνει πως οι παίκτες δεν είναι καλοί. Απλά η 12άδα δεν είναι ισορροπημένη. Έχουμε 3 παίκτες στη θέση 5. Πολλές ομάδες έχουν παίκτες που παίζουν στις θέσεις 4-5. Και άλλες ομάδες έχουν μέχρι 2 ψηλούς. Το μπάσκετ έχει προχωρήσει στο.... small ball και δεν είναι κάτι άγνωστο. Σε αυτή την περίπτωση ίσως έχουμε κάποιους παίκτες σε άλλες θέσεις και μας λείπουν γκαρντ. Εκεί είναι που... πονάμε. Ο Ελόνου είναι παίκτης που τον κράτησε η ομάδα. Σε αυτόν τον γύρο έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε μόνο έναν παίκτη και σκεφτόμαστε τον γκάρντ".

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο