Το… αυτογκόλ της FIBA με την διαιτησία

Οι διαιτησίες που παρακολουθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι, κατά γενική ομολογία, κατώτερες του αναμενομένου. Θα θέλαμε να τις χαρακτηρίσουμε «άθλιες» αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε ευγενείς και να πούμε ότι απλώς ήταν κατώτερες των περιστάσεων.
Το… αυτογκόλ της FIBA με την διαιτησία

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτογκόλ της FIBA. Όχι μόνο επειδή έχουν αποκλειστεί ολοι οι διαιτητές που σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα, που κατά γενική ομολογία θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Δεν είναι φυσιολογικό σε μια διοργάνωση που αγωνίζονται οι καλύτεροι, να μην λαμβάνουν μέρος και οι διαιτητές που σφυρίζουν στην καλύτερη διοργάνωση (μετά το ΝΒΑ).

Παράλληλα με την συμμετοχή 32 ομάδων και τους πολλούς αγώνες, αυξήθηκαν και οι χαμηλού επιπέδου διαιτητές που σφύριξαν στην διοργάνωση. Να μην πιάσουμε το απίστευτο διαιτητικό στον αγώνα της Εθνικής μας με την Τσεχία (χαμηλού επιπέδου και παραστάσεων) ή την… ετσιθελική ήττα (που οδήγησε σε αποκλεισμό της Λιθουανίας επί της Γαλλίας.

Να μη σταθούμε στα… τέρατα που είδαμε στις υποδείξεις του αγώνα των ΗΠΑ με την Γαλλία.

Γενικά το επίπεδο της διαιτησίας δεν ήταν απλά συζητήσιμο αλλά κάτω από τη βάση. Κι εδώ, με το format, τις πολλές ομάδες και τους πολλούς αγώνες, η FIBA… πυροβόλησε τα πόδια της. Γιατί χρησιμοποίησε πολλούς κακούς διαιτητές.

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο