Avance header ad

Ωρα αποφάσεων στον Ολυμπιακό

Στο τραπέζι το θέμα της παραμονής Σφαιρόπουλου και Σπανούλη. Η παραμονή του "V-Span" θα κρίνει πολλά
Ωρα αποφάσεων στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο χρόνο μένει χωρίς τίτλο και στο λιμάνι είναι ώρα αποφάσεων. Και απολογισμού και σχεδιασμού της επόμενης μέρας. Με πολλά αγκάθια και ερωτηματικά. Που ξεκίνησαν από διάφορους λόγους μέχρι και για την επόμενη μέρα διοικητικά. Επί του παρόντος όμως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα που να τους εμποδίζει να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα της αγαπημένης τους ομάδας. Και έτσι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε ραντεβού και απολογισμό με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και μετά τις αποφάσεις για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι στην Ευρωλίγκα και μια πολύ καλή κανονική περίοδο φέτος που όμως ακολούθησε αποκλεισμός σοκ. Στην Ελλάδα όμως η ομάδα έχασε πέρσι τον τίτλο με πλεονέκτημα έδρας και φέτος πάλεψε αλλά με μειονέκτημα πάλι έχασε. Εχασε και το κύπελλο στον τελικό απο την ΑΕΚ σε μια μεγάλη αποτυχία και έτσι δύο χρόνια συνεχόμενα χωρίς τίτλο είναι πολλά μαζί με τις κακές επιλογές βασικά σε ξένους και την κακή απόδοση της ομάδας σε πολλά παιχνίδια. Αν και υπήρξαν και πολύ μεγάλες νίκες και εμφανίσεις ακόμα και εκτός έδρας

Στον Ολυμπιακό το βασικό ζητούμενο των ιδιοκτητών είναι το θέμα του προπονητή και του ηγέτη. Θα παραμείνει για μια ακόμα σεζόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ή θα υπάρξει αλλαγή; Οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι θα πάρουν την απόφαση. Ο κόσμος στο σύνολό του δείχνει ότι δεν θέλει την παραμονή του Έλληνα τεχνικού και ήδη ακούγονται ονόματα όπως του Τρινκέρι βασικά και μετά των Πλάθα, Περάσοβιτς και άλλων.

Μετά υπάρχει το θέμα Σπανούλη. Ο αρχηγός και άνθρωπος που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού είναι ελεύθερος και στα 36 πλέον! Προσπάθησε και είχε καλή απόδοση και στην φετινή σεζόν αλλά δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε παλαιότερα και πολλές φορές ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερο και πιο σύγχρονο μπάσκετ χωρίς αυτόν. Ο αντίλογος βέβαια λέει ότι δεν είχε ανάλογους συμπαίκτες. Και εδώ είναι απόφαση της δίοικησης. Αν θα πάει συνολικά σε αλλαγή εποχής και θα κλείσει τον κύκλο της παλιάς με Σφαιρόπουλο, βασικά Σπανούλη και Έλληνες. Ο Σπανούλης θα έμενε με μια προσφορά κοντά στο 1 εκατ. ευρώ καθώς έχει πιστεύει δύο χρόνια άνετα ακόμα και το ερώτημα είναι τι θα ζητά από αυτόν ο νέος προπονητής και αν συμφωνεί ο αθλητής.

Πάμε και στον Ελληνικό κορμό. Οι δύο "ΠΑΠ", Παπανικολάου και Παπαπέτρου είναι ελεύθεροι. Ο Ολυμπιακός είναι ευχαριστημένος και από τους δύο αν και περίμενε περισσότερα από την εξέλιξη του δεύτερου. Το θέμα επίσης είναι ότι βασικά παίζουν και οι δύο στην ίδια θέση και δεν θα είναι εύκολο να δώσει από 1 εκατ. συν τις εφορίες φυσικά σε δύο παίκτες με ίδια θέση και χαρακτηριστικά. Οι πληροφορίες λένε ότι στόχος είναι να μείνει ο ένας και βασικά ο Παπανικολάου αλλά και αυτό είναι θέμα δίοικησης, νέου ή τωρινού προπονητή και γενικής απόφασης για το Ελληνικό στοιχείο. Αλλωστε το μπάτζετ του Ολυμπιακού στους Έλληνες παίκτες αν μείνουν όλοι θα φτάσει στα 6,5 εκατ, που σημαίνει το 80% σχεδόν του συνολικού για αθλητές. Και εδώ είναι και το μεγάλο ερωτηματικό καθώς οι Αγγελόπουλοι ή θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση του καθαρού μπάτζετ αγωνιστικά στα 10 εκατ. ή θα πάρουν πάλι δευτεροκλασάτους και βάλε ξένους. Μέσα σε όλα υπάρχει και η πληροφορία για προσπάθεια μείωσης του συμβολαίου Έλληνα παίκτη που ανανέωσε πρόσφατα και που η απόδοσή του ήταν φέτος πολύ κακή.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Bicos
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο