Ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να ρίξει πυρηνική βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι διαρρέουν ότι έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα λέει «αντίο» στην Α1 και ουσιαστικά αποχωρεί από την Basket League, καθώς από τον ΕΣΑΚΕ έχει ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους ότι οι κανονισμοί λένε ότι αν μια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται αυτόματα στην Α2. O Ολυμπιακός φέρεται να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρώτη την τάξει Εθνική κατηγορία και μάλιστα οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δείχνουν να έχουν πάρει το «οκ» και από τον κόσμο για να προχωρήσουν στην αποχώρηση.

Οι οργανωμένοι είχαν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα στηρίξουν τους αδελφούς Αγγελόπουλους αν αποφασιστεί η αποχώρηση της ομάδας από την Α1 και μάλιστα φαίνεται να πίεζαν και προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσε το παρών σήμερα στο συνέδριο της Θύρας 7 και εκεί φαίνεται να πάρθηκε η απόφαση αυτή.

Με Εφηβους στην Α2 και Ευρωλίγκα

Οσο για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας; Σύμφωνα με ένα σενάριο ο Ολυμπιακός θα παίζει στην Α2 με την Εφηβική του ομάδα και η «κανονική» ομάδα θα παίζει στην Ευρωλίγκα και στην Αδριατική Λίγκα. Το θέμα είναι, όμως, ότι η λύση της Αδριατικής Λίγκας δεν προχωράει, καθώς για να μπει ένας σύλλογος εκεί, πρέπει να έχει την ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων της διοργάνωσης. Ηδη ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους με την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα. Ετσι το σενάριο να πάει ο Ολυμπιακός εκεί δεν είναι εύκολο και το πιο πιθανό είναι αν οι Αγγελόπουλοι δεν αλλάξουν στάση στο θέμα της αποχώρησης τότε η ομάδα θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα και στις ελληνικές διοργανώσεις θα αγωνίζεται στην Α2 με το Εφηβικό της τμήμα.

Βέβαια απορίες προκαλεί το γεγονός ότι η ομάδα διαρρέει ότι αποχωρεί από την Α1 ενώ την ίδια στιγμή και μετέχει στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και υπάρχουν και σε εξέλιξη οι δυο προσφυγές της στο ΑΣΕΑΔ.