Γεμάτο μεσοβδόμαδο κουπόνι έχουμε μπροστά μας, με διπλή αγωνιστική στην αγαπημένη μας Ευρωλίγκα, με Γιούροκαπ και βέβαια το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα και ο δρόμος για το ταμείο δεν θα έχει εμπόδια και παγίδες. Αντιθέτως θα έλεγα πως, πολλές φορές η πληθώρα των παιχνιδιών μας αποδιοργανώνει και μας οδηγεί σε κακές επιλογές του τύπου « έλα μωρέ τόσα παιχνίδια δυο-τρία δεν θα βρούμε να πάμε ταμείο? ». Αμ δε!!! Θέλει προσοχή, καλή ενημέρωση, μελέτη, υπομονή και χτυπάμε εκεί που πρέπει.

Από την Ευρωλίγκα σήμερα έχουμε το κυρίως μενού της 9ης αγωνιστικής, καθώς διεξάγονται επτά αναμετρήσεις σε μια εβδομάδα φωτιά, με παιχνίδια μέρα παρά μέρα και εκεί θέλει προσοχή, με τα ταξίδια και την κούραση των ομάδων να κρύβουν εκπλήξεις και αποτελέσματα αλλοπρόσαλλα. Στο Γιούροκαπ έχουμε μόνο δύο παιχνίδια με το ένα να έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον και τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι καλό βγήκε μετά από ψάξιμο που πιστεύω μπορεί να πληρώσει αρκετά καλά. Πάμε να δούμε λοιπόν τι ξεχώρισα και που θα ποντάρουμε για να γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Από την Ευρωλίγκα πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός. Η λιθουανική ομάδα δεν πατάει καλά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς ο έως τώρα απολογισμός είναι αρνητικός με πέντε ήττες και τρεις νίκες. Έχει κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ θέλοντας χρόνο για να βρει χημεία και πατήματα, αλλά η Ευρωλίγκα δεν έχει εύκολα παιχνίδια και κάθε κακή εμφάνιση τιμωρείτε. Ήττα στο ΣΕΦ την προηγούμενη εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και μάλιστα με κακή εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός αυτό τον μήνα θα τον θυμάται για τα καλά, καθώς η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη. Ήττα σοκ και αποκλεισμός από το κύπελλο και με την μία πάει ο ένας στόχος για κούπα φέτος, ήττα με εμφάνιση παιδικής χαράς μέσα στο ΟΑΚΑ από την μισή Άλμπα που έπαιζε με αμούστακα παιδάκια, και ο κόουτς Πεδουλάκης απομακρύνθηκε από τον πάγκο έχοντας μεγάλες ευθύνες, και δείχνοντας πως από την αρχή δεν μπόρεσε να είναι ο καπετάνιος που θα οδηγήσει το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός σε μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Άναρχη ομάδα οι πράσινοι, χωρίς ρόλο οι παίκτες και αδιαφορία στα αμυντικά τους καθήκοντα. 105 βάζουν 106 δέχονται. Έτσι δεν πας πουθενά και είπα και παραπάνω πως στην Ευρωλίγκα αυτά δεν περνάνε. Παιχνίδι ιδιαίτερο που όμως πιστεύω πως η έδρα και ο κόουτς Γιασικεβίτσιους γέρνουν την πλάστιγγα στο μέρος των Λιθουανών.  Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση αλλά πλέον δεν τον εμπιστεύομαι κυρίως εκτός έδρας. Άσος.

Επόμενη αναμέτρηση από την Ευρωλίγκα είναι το παιχνίδι Βιλερμπάν-Εφές. Η Βιλερμπάν είναι πρωτάρα στην διοργάνωση αλλά πάει να μας τρελάνει, καθώς με 5-3 απολογισμό είναι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μετά την τεράστια νίκη απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, άλωσε και το Βελιγράδι και στην παράταση υπέταξε τον σκληροτράχηλο Ερυθρό Αστέρα. Δεν έχει μεγάλους αστέρες, δεν έχει πλούσιο ρόστερ, δεν έχει βάθος αλλά έχει ψυχή και είναι ομάδα. Αθλητική, σκληρή και εκμεταλλεύεται τα λάθη και αυτούς που την υποτιμούν. Η Εφές είναι σαφώς ανώτερο σύνολο, πιο έμπειρη, πολύ πιο ακριβή, με μεγάλο βάθος και έχει δει πιστεύω τα έως τώρα «κατορθώματα» των Γάλλων. Δεν πιστεύω πως θα την υποτιμήσει και αν είναι σοβαρή από την αρχή, εκτιμώ θα κερδίσει εύκολα. Διπλό καλό.

Τέλος από την Ευρωλίγκα τρίτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που φέτος δείχνουν να έχουν βάλει τον πήχη ψηλά θέλοντας το κάτι παραπάνω. Το Μιλάνο όσο περνάει ο καιρός παίζει καλύτερα, αποκτά ομοιογένεια και γίνεται πιο ομάδα. Έχει πολύ ταλέντο και εξαιρετικό προπονητή. Στην έδρα του σκοράρει αρκετά και παίζει γενικά πολύ με το τρίποντο. Η Μακάμπι φέτος είναι πραγματικά ομάδα του Σφαιρόπουλου, καθώς είναι πολύ αθλητική, πιέζει πολύ στην άμυνα και τρέχει όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες χωρίς να κάνει λάθη και επιπολαιότητες. Έχει ξεχάσει τη λέξη ήττα τον τελευταίο διάστημα παίζοντας πειστικά και προσφέρει πλούσιο θέαμα!!! Έχει πολύ καλά ποσοστά έξω από την γραμμή των 6.75 και αυτό το κρατάμε, καθώς και οι δύο ομάδες σουτάρουν και σκοράρουν πολύ από το τρίποντο. Επιλέγω λοιπόν εδώ το OVER 19.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι και το θεωρώ πολύ καλό σημείο!!!

Από το Γιούροκαπ ξεχώρισα το παιχνίδι Τσεντεβίτα Ολίμπια-Μπρέσια και μου αρέσει πολύ ο άσος, καθώς οι γηπεδούχοι έως τώρα ήταν μέτριοι αλλά τελευταία δείχνουν βελτιωμένοι με καλές εμφανίσεις και δύο συνεχόμενες νίκες στο θεσμό (εντός με Ούνικς Καζάν και εκτός με Νταρουσάφακα), ενώ η Μπρέσια είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα με πολλά πάνω κάτω και κυρίως εκτός έδρας δεν πείθει. Χωρίς πολλά λόγια άσος δυνατός.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ  πιστεύω πως η Μανρέσα θα κερδίσει σχετικά εύκολα την Οστάνδη καθώς έχει ποιοτικότερο ρόστερ και θέλει να προχωρήσει στον θεσμό. Η Οστάνδη είναι ομάδα ημέρας και προσέχουμε πως εκτός έδρας αποδυναμώνεται αρκετά έχοντας πολλά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της. Άσος και εδώ.

Επίσης καλή επιλογή είναι το OVER 159 συνολικών πόντων στην αναμέτρηση Ντιζόν-Βόννη. Η Ντιζόν είναι ομάδα έδρας και στο σπίτι της σκοράρει πολύ παίζοντας γρήγορα, ενώ και η Βόννη είναι φύση επιθετική ομάδα με καλούς σκόρερ αλλά και μέτρια άμυνα που δέχεται εύκολα πόντους. Περιμένω μεγάλο σκορ και εκεί θα ποντάρουμε.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ζαλγκίρις -2.5

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΕΦΕΣ: Εφές -4.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: OVER 19.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα

 

Από το Γιούροκαπ προτείνω το

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΑ – ΜΠΡΕΣΙΑ: Τσεντεβίτα Ολίμπια -4.5

 

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ οι προτάσεις μου είναι

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΟΣΤΑΝΔΗ: Μανρέσα -4.5

ΝΤΙΖΟΝ – ΒΟΝΝΗ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΜΑΛΑΓΑ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

ΝΤΙΖΟΝ – ΒΟΝΝΗ: OVER 153.5 συνολικούς πόντους

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 10.5 συνολικούς πόντους ο Lorenzo Brown του Ερυθρού Αστέρα στο ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

 

ΥΓ 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και από αυτή εδώ την στήλη την γυναίκα της ζωής μου Ευαγγελία, που με την ατελείωτη αγάπη και την τεράστια υπομονή της, με βοηθάει σε όλες τις «φάσεις» της ζωής μου στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Ξέρει πολύ καλά τι εννοώ και ευχαριστώ το Θεό που μου έστειλε αυτό το δώρο να είναι το άλλο μου μισό στη ζωή. Ευαγγελία ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα αγάπη μου!!!

ΥΓ 2. “ Τις περισσότερες φορές η δυστυχία μας πηγάζει από τις σκέψεις μας και όχι από την πραγματικότητα ”  ΣΕΝΕΚΑΣ

 

ALEX