Η μεγάλη ώρα έφτασε όπου αργά το βράδυ θα ξέρουμε τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Σήμερα έχουμε τις δεύτερες αναμετρήσεις των προημιτελικών με τέσσερα ζευγάρια φωτιά και πάμε να τα αναλύσουμε για να δούμε στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας γεμίσει το πορτοφόλι.

Χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι το ΑΕΚ-Μπάμπεργκ. 67-71 έχασε η ελληνική ομάδα μέσα στη Γερμανία και σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ θέλει τη νίκη και το +4 για να ξαναπάει εκεί που ήταν πέρσι και μετά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, να ξεπεράσει εαυτό και με σωστό πλάνο να μπορέσει να καταβάλει την αντίσταση της Μπάμπεργκ που μόνο κακή ομάδα δεν την λες. Η ΑΕΚ είναι άτυχη καθώς έχασε στην πιο κρίσιμη στιγμή τον πολύτιμο και πολύπειρο Λιθουανό αστέρα της Γιόνας Μασιούλις με σοβαρό τραυματισμό στην πρώτη αναμέτρηση. Είναι έμπειρη και ο κόουτς Μπιάνκι διαχειρίζεται πολύ καλά το υλικό που έχει στα χέρια του. Εντός έδρας είναι δυνατή και σήμερα ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει ο δικέφαλος και θα γεμίσει το γήπεδο. Η Μπάμπεργκ δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς και θα προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό της για να έχει τύχη και στο τέλος να πανηγυρίσει την πρόκριση. Είναι ομάδα πονηρή με καλούς αμερικάνους που μπορούν να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Έχει βέβαια σκαμπανεβάσματα και νεκρά διαστήματα. Δύσκολη αναμέτρηση καθώς και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και η καθεμιά να επιβάλει το ρυθμό της. Στοιχηματικά θα ποντάρω στην δύναμη της έδρας και στον άσο της ΑΕΚ περιμένοντας να είναι καλά διαβασμένη και από το πρώτο λεπτό να «τρώει» σίδερα στην άμυνα. Η Μπάμπεργκ θα παλέψει αλλά η ελληνική ομάδα είναι καλύτερη στα σημεία.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Αντβέρπ-Νίζνι. Την μεγάλη βόμβα έσκασε μέσα στη Ρωσία η Αντβέρπ που πέρασε άνετα κερδίζοντας με 83-68 την Νίζνι μέσα στο σπίτι της. Η Αντβέρπ μπήκε συγκεντρωμένη και από την αρχή δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στην ρωσική ομάδα να επιβάλει το ρυθμό της. Εκπληκτική άμυνα και καλή στόχευση στην επίθεση. Είναι το φαβορί πλέον και αν κάνει τα βασικά θα πάρει την πρόκριση. Η Νίζνι απογοήτευσε και έριξε τη μισή Ευρώπη στον «κουβά» με την αναιμική της εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα. Χάνανε εύκολα καλάθια κάτω από την στεφάνη και ήταν εκνευριστικά άστοχοι όλοι από την περιφέρεια. Θα παλέψει πιστεύω για την ανατροπή αλλά πλέον κουβαλάει στις πλάτες της το -15 και αυτό δύσκολα ανατρέπεται. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 154 συνολικών πόντων γιατί οι Ρώσοι θα κυνηγήσουν το «θαύμα»!!!

Τενερίφη-Χάποελ Ιερουσαλήμ το επόμενο ζευγάρι και εδώ περιμένουμε να πέσουν κορμιά. Πιο έμπειρη στο θεσμό η ισπανική ομάδα από τη μία μεριά, πιο ακριβή με μεγαλύτερο βάθος και ταλέντο η ομάδα από το Ισραήλ. Στο πρώτο παιχνίδι οριακά κέρδισε η Χάποελ με ένα καλάθι διαφορά (75-73) και όλα στην ουσία θα αρχίσουν από το μηδέν. Η Τενερίφη τελευταία δείχνει κάπως κουρασμένη κάνοντας κοιλιά αλλά στο Ισραήλ έξυπνα εγκλώβισε την αντίπαλη επίθεση, «εκνεύρισε» τον αντίπαλο της και δίκαια έμεινε κοντά στο σκορ. Εντός παίζει καλύτερα και σουτάρει αρκετά από το τρίποντο. Η Χάποελ έχει στόχο το Final 4 και τώρα για να κάνει την υπέρβαση θα χρειαστεί να παίξει καλά και στα 40 λεπτά και να μην χάσει την συγκέντρωση της. Έχει πολύ ταλέντο και βάθος στον πάγκο. Την θεωρώ καλύτερη ομάδα και θα ποντάρω πάνω της αν και η Τενερίφη εντός είναι πανίσχυρη. Με ρίσκο διπλό.

Το επόμενο παιχνίδι είναι Βίρτους Μπολόνια-Ναντέρ. Στην πρώτη αναμέτρηση στη Γαλλία η Ναντέρ έβαλε δύσκολα στην ιταλική ομάδα που στα χαρτιά ήταν το φαβορί κερδίζοντας με 83-75 και έχει μαζί της το +8 που μπορεί να κρίνει την πρόκριση. Η Βίρτους δεν έχει πει όμως την τελευταία της κουβέντα και υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί να γυρίσει η κατάσταση και τελικά αυτή να χαμογελάσει και να πάρει την πρόκριση. Έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια αρκετά χρήματα στην αγορά και θέλει την διάκριση. Εντός είναι πανίσχυρη και ανοίγει το σκορ. Η Ναντέρ είναι καλοδουλεμένη ομάδα με καλή χημεία και πολύ αθλητική. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα παλέψει να προχωρήσει αυτή στο Final 4. Ενδιαφέρον ζευγάρι και πιστεύω πως έχει «ψωμί» το OVER 153 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν αρκετά ανοίγοντας τον ρυθμό.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΑΕΚ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: AEK -4.5

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΝΙΖΝΙ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ +3.5

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΝΑΝΤΕΡ: OVER 153.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΝΑΝΤΕΡ: OVER 146.5 συνολικούς πόντους

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΝΙΖΝΙ: OVER 147.5 συνολικούς πόντους

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 12.5 συνολικούς πόντους ο D. Sakota της ΑΕΚ

OVER 5.0 συνολικά ριμπάουντ ο A. Stoudemire της Χάποελ Ιερουσαλήμ

 

ΥΓ 1. 65 σενάρια, ναι καλά διαβάσατε 65 σενάρια για τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τις πρώτες 5 που έχουν κλειδώσει για τα PLAYOFFS της Ευρωλίγκα. Και το χειρότερο είναι πως η διοργανώτρια αρχή δεν έβαλε και πάλι την ίδια ημέρα και ώρα όλα τα παιχνίδια. Και ρωτάω εγώ ο παράξενος…. θα γίνουν και πάλι ομορφιές??? Όχι? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

ΥΓ 2. Στοιχηματικά πιστεύω πως το διήμερο για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα είναι πολύ πολύ δύσκολο και όλα είναι εις βάρος των παικτών και όχι των εταιρειών. Όχι ανοίγματα και καλό θα είναι να έχουμε υπομονή γιατί τα καλύτερα έρχονται. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!

ΥΓ 3. Μέχρι τέλους φωνάζανε οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό αλλά τώρα όλοι μούγκα… Όταν τα λέγαμε εμείς όμως πως υπάρχει πρόβλημα εντός και εκτός γηπέδου θεωρούμασταν εμμονικοί και κακοί. Τώρα? Δεν γράφω κάτι τελευταία επίτηδες πάλι φωνάζετε… μου φαίνετε πως κάποιοι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από την ομάδα που λένε πως υποστηρίζουν και αγαπάνε….

ΥΓ 4. Τα θαλασσώσανε οι νησιώτες φέτος και δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι στην μεγάλη κατηγορία. Ρόδος και Ρέθυμνο χέρι χέρι οδεύουν στην Α2 με πολλά λάθη που κάποιοι δεν θέλουν ούτε τώρα να δούνε.

ΥΓ 5. Μου λέει κάποιος στο δρόμο “ φίλε ALEX το Παναθηναϊκός-Ρεάλ έδωσε πολύ χρήμα και το στήσανε εξαιρετικά οι δύο ομάδες”… κρατάω την αναπνοή μου, παίρνω δύναμη και του λέω το αυτονόητο πως δεν είναι δυνατό να στηθεί παιχνίδι που θα κριθεί με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τα 9 μέτρα με το ένα χέρι και κρεμασμένο αντίπαλο στην άμυνα, που 100 φορές να το ξανακάνει ο Ρούντι Φερνάντες δεν θα το ξαναβάλει. Και επιμένει και μου φωνάζει το καλύτερο “ Καλά εσύ δεν βλέπεις? Μιλημένο ήταν από εδώ έως την Μαδρίτη”. Συμπέρασμα? Καμία τύχη δυστυχώς!!!

ΥΓ 6. “ Μην αφήσεις την πατρίδα σου να χάσει τον χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα ”  Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος

 

ALEX