Μία μέρα μετά την συνάντηση των προπονητών της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη, σήμερα οι προπονητές του Eurocup βρέθηκαν στα γραφεία της διοργάνωσης ώστε να συζητήσουν τα περιθώρια βελτίωσης του Eurocup.

To παρών στο meeting έδωσε εκτός από τους προπονητές, ο Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και ο υπεύθυνος διαιτησίας Ρίτσαρντ Στόουκς καθώς συζητήθηκαν και θέματα του δικού του τομέα, ανάμεσα στους κόουτς των ομάδων της διοργάνωσης.

Διαβάστε τις δηλώσεις των κυριών Μπερτομέου, Στόουκς, Ζντοβτς (Τσεντεβίτα) και Ρενεσες (Άλμπα Βερολίνου):

Μπερτομέου: «Σε περισσότερες από 15 επιτυχημένες σεζόν, το EuroCup αποδεικνύει ξανά και ξανά πως είναι μια ανοικτή, ελκυστική και δραματική διοργάνωση για τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και κυρίως τους θεατές. Του χρόνου θα υπάρχουν ομάδες από οκτώ πρωτεύουσες της Ευρωλίγκας μαζί με μεγάλες αγορές όπως η Λυών, το Μόναχο, η Αγία Πετρούπολη και το Τορίνο. Η διοργάνωση περιλαμβάνει πρώην νικητές της Ευρωλίγκας και του EuroCup, οπότε τώρα είναι η τέλεια στιγμή να εντείνουμε την προώθηση και την θέαση του EuroCup. Ως μέρος της πρωτοβουλίας μας να φέρουμε πιο κοντά το EuroCup στην Ευρωλίγκα, είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίσαμε τους προπονητές και των δύο διοργανώσεων, ώστε να συνεργαστούμε για την βελτίωσης της δουλείας μας».

Στόουκς: «Κάθε φορά που βρισκόμαστε με τους προπονητές, καταλήγουμε να έχουμε μεγάλες συζητήσεις. Η θέση τους είναι διαφορετική από αυτή των παικτών και των διαιτητών, και ο ρόλος τους στο πως παίζεται το μπάσκετ είναι σημαντικός. Αυτή η γενιά προπονητών εμπλουτίζει την καθοδήγηση που παρέχουμε στους διαιτητές, ώστε οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν έναν καλύτερο προϊόν. Όλες οι προτάσεις των προπονητών έχουν αξιολογηθεί».

Ρενέσες: «Προφανώς, η διοργάνωση αναπτύσσεται και οι 24 ομάδες δεν θέλουν απλά να παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά παίρνουν μέρος και σε έναν ισχυρό θεσμό όπως είναι το EuroCup. Είναι σημαντικό να έχουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συναντήσεις όπως αυτή βοηθούν αρκετά, είναι καλύτερο για όλους. Η διοργάνωση έχει βελτιωθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Το EuroCup υπάρχει πολλά χρόνια και γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τις ομάδες αλλά και για τους φιλάθλους».

Ζντοβτς: «Είναι σημαντικό που οι τέσσερις πλευρές του μπάσκετ, οι παίκτες, οι διαιτητές, οι προπονητές και οι φίλαθλοι, βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και αυτή η συνάντηση σίγουρα βοηθάει. Είναι ωραίο να συναντάς το τμήμα των διαιτητών και εκτός παρκέ, καθώς πρέπει να υπάρχουν οι επαφές».