Φωτιά έχουν πάρει τα playoffs στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ και πραγματικά παρακολουθούμε συγκλονιστικές αναμετρήσεις. Στην Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ υπερασπίστηκαν το πλεονέκτημα της έδρας και κάνανε έστω και δύσκολα το 2-0 με την Κίμκι και την Μπασκόνια να παλεύουν αλλά στο τέλος να μην μπορούν να κάνουν τίποτα καλύτερο από την ήττα. Στα άλλα δύο παιχνίδια με τους ελληνικούς συλλόγους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας αλλά κανένας από τους δύο να μην μπορεί να κάνει το απόλυτο στο «σπίτι» του. Ο Παναθηναϊκός ενώ ξεκίνησε ιδανικά με τρομερή ενέργεια, κατάπιε στο πρώτο παιχνίδι την Ρεάλ που όμως ξύπνησε και δήλωσε παρών στην κατάμεστη έδρα των πράσινων, κερδίζοντας δίκαια κάνοντας το 1-1 και παίρνοντας αυτή τη φορά αυτή το πλεονέκτημα καθώς αυτή την εβδομάδα θα κριθούν πολλά στη Μαδρίτη στις δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις που ακολουθούν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη στο πρώτο παιχνίδι έχασε στα σημεία από την μαχητική και τρομερά δουλεμένη ομάδα του Γιασικεβίτσιους Ζαλγκίρις. Απουσίες αρκετές η ελληνική ομάδα αλλά στο δευτέρα παιχνίδι μίλησε η ψυχή, το πάθος και η εμπειρία κυρίως των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού. Με όπλο την πιεστική άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας το 1-1 και πλέον τα παίζει όλα για όλα στο Κάουνας και την δύσκολη έδρα των Λιθουανών. Στο ΝΒΑ πραγματικά παρακολουθούμε τρομερές αναμετρήσεις με πολλά break και στοιχηματικά δύσκολα βγάζεις καλό σημείο.

Πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για σήμερα στην τρίτη αναμέτρηση των ζευγαριών της Ευρωλίγκα και στο τέλος τι θα ποντάρουμε για να οδηγηθούμε στο ταμείο. Επίσης θα έχω και πρόταση διπλασιασμού, ειδικά παικτών, όπως και δύο προτάσεις από ένα παιχνίδι του ΝΒΑ που συνήθως μας πληρώνει και γεμίζει το πορτοφόλι μας.

Σήμερα πρώτη χρονικά επιλογή από την Ευρωλίγκα είναι το παιχνίδι Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός. Η Λιθουανική ομάδα ετοιμάζεται για σκληρό παιχνίδι έχει διαμορφώσει κλίμα για την διαιτησία καιρό τώρα και αναμένεται καυτή ατμόσφαιρα στο καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με τρομερή ομοιογένεια και πλάνο στο παιχνίδι της. Βέβαια δεν έχει βάθος και είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ από τις 8 που έχουν περάσει και έχει κάνει ήδη μεγάλη υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός θυμίζει νοσοκομείο με αρκετούς τραυματίες και αμφίβολους και πραγματικά γίνεται αγώνας δρόμου έως την τελευταία στιγμή να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμος για την μεγάλη μάχη με την Ζαλγκίρις. Έχει τεράστια εμπειρία και ειδικό βάρος αλλά είναι μονόπλευρος και επιθετικά προβλέψιμος. Δεν παίρνει σχεδόν καθόλου βοήθεια από τους αμερικάνους που έχει και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που κύριος υπεύθυνος είναι ο κόουτς Σφαιρόπουλος καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να τους ενσωματώσει στην ομάδα του. Δεν δείχνει να τους έχει εμπιστοσύνη και το ερώτημα είναι για πιο λόγο τους επέλεξε. Περιμένω δυνατή αναμέτρηση που θα παίζουν κορμιά και στις δύο ρακέτες. Με ρίσκο θα ποντάρω στον άσο των Λιθουανών καθώς είναι πλήρεις και ξέρουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους.

Η δεύτερη σημερινή αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ. Η τουρκική Φενέρ έκανε το 2-0 στην Κωνσταντινούπολη αλλά κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι δυσκολεύτηκε από τους μαχητικούς Βάσκους. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς διαχειρίστηκε πολύ καλά το υλικό που έχει στα χέρια του πιέζοντας την ισπανική ομάδα από την αρχή ξέροντας πως είχε πρόβλημα στα γκαρντ με την απουσία του Γκρέιντζερ. Ο πολύπειρός γκαρντ επιστρέφει όμως και η ομάδα της Βιτόρια θα τα παίξει όλα για όλα με στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να ελπίζει για τη συνέχεια. Είναι καλή ομάδα η Μπασκόνια και τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Το γήπεδο θα κοχλάζει και πιστεύω πως θα παρακολουθήσουμε μια κλειστή αναμέτρηση με τελικό νικητή την γηπεδούχο Μπασκόνια. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζαλγκίρις ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μπασκόνια ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

Η σημερινή πρόταση διπλασιασμού από την Ευρωλίγκα είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 154.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 70.5 συνολικοί πόντοι Ζαλγκίρις στην STOIXIMAN.GR

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 6.5 συνολικοί πόντοι του A. White της Ζαλγκίρις στην STOIXIMAN.GR

OVER 5.5 συνολικοί πόντοι του B. Roberts του Ολυμπιακού στην STOIXIMAN.GR

OVER 5.5 συνολικά ριμπάουντ του V. Poirier της Μπασκόνια στην STOIXIMAN.GR

OVER 8.5 συνολικούς πόντους του M. Janning της Μπασκόνια στην STOIXIMAN.GR

 

Από το ΝΒΑ μου αρέσει το

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ: Φιλαδέλφεια Σίξερς -8.5 στην STOIXIMAN.GR

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ: OVER 109.5 συνολικοί πόντοι των Φιλαδέλφεια Σίξερς  στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Αναστάσης Καραμουσαδάκης – Μάνος Ανδρουλάκης ή Μάνος Ανδρουλάκης – Αναστάσης Καραμουσαδάκης? Τιτανομαχία μεγάλη και το ερώτημα είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ? Καρφώματα ή γκολ? Οι απαντήσεις θα δοθούν στην ΕΡΤ Open  106.7 στις 3 το μεσημέρι ραδιοφωνικά στο γνωστό ραντεβού που έχουμε όλοι με την εκπομπάρα των δύο εξαίρετων δημοσιογράφων.

ΥΓ 2. Αν αποκλειστούν με το πλεονέκτημα έδρα που είχαν οι δύο ελληνικές ομάδες για το FINAL 4 του Βελιγραδίου θα είναι αποτυχία ότι και να λέμε. Θα μου πει κάποιος δεν παίζουν μόνοι τους, αλλά θα τους απαντήσω πως κάποια στιγμή καλό θα είναι να λέμε την αλήθεια στους φιλάθλους-οπαδούς και όχι να τους τάζουμε και να τους ταΐζουμε κουτόχορτο.

ΥΓ 3. Από τον Νοέμβριο το έχω γράψει πάμπολλες φορές πως ο Παναθηναϊκός ήθελε ποιοτικό σέντερ και έχει θέμα στην γραμμή των ψηλών. Πάρτι κάνανε (και)οι Μαδριλένοι στο ζωγραφιστό αλλά ακόμα να δεχθούν κάποιοι τα λάθη τους.

ΥΓ 4. Όπως και για τον Ολυμπιακό το έχω πει πως ένας παίκτης ξένος πρέπει να κάνει την διαφορά, διαφορετικά να μην τον επέλεγες καθόλου στο ρόστερ. Αυτά όμως εμείς εδώ τα λέμε από το φθινόπωρο, αυτοί μας άκουγαν? Α και κάτι άλλο όπως έχω ξαναπεί πως οπαδικά και με χρωματιστά γυαλιά ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να δει κανείς την αλήθεια. 

ΥΓ 5. Χαμός στο Block 365 στον πεζόδρομο Αμαλιάδας. Μαγαζάρα και καλά παιδιά πάνω από όλα. O Θανάσης μαθαίνω έφυγε για Ζάκυνθο μεριά…..!!!

ΥΓ 6. Τα χαιρετίσματα μου στην πανέμορφη Καλαμάτα που όσο ανοίγει ο καιρός ανεβαίνει και η διάθεση. Έτσι δεν είναι Κωνσταντίνε???

ΥΓ 7. Αρρωστάκι Αρειανός με την καλή έννοια το φιλαράκι μου ο Κυριάκος που σε λίγο καιρό φεύγει από το όμορφο νησί της Σκύρου και ανηφορίζει…. Άντε φίλος και ο αγαπημένος σου Άρης ανεβαίνει και αυτός!!!

ΥΓ 8. Στεναχωρημένος ο φιλαράκος μου Στράτος από την Καβάλα στην καντίνα που είναι υπεύθυνος. Δεν χωνεύεται αυτό που πέρασε φέτος με την αγαπημένη του ομάδα. Από μία σφαλιάρα στην άλλη. Και το χειρότερο το βλέπω να έρχεται μετά τις 12 Μαΐου…. ξέρει αυτός τι εννοώ αλλά εγώ σαν καλός φίλος θα τον παρηγορήσω και πάλι!!!

ΥΓ 9. Μάο , Μάο Κλεάνθη και να το κλάμα κορόμηλο φιλαράκι !!!

ΥΓ 10. “ Να εξετάζεις την εργασία κάθε ημέρας, σύγκρινε την με την προηγούμενη εργασία και βιάσου να βελτιωθείς. Να προοδεύεις στις αρετές, ώστε να πλησιάζεις τη ζωή των αγγέλων “  Μέγας Βασίλειος

 

 

ALEX