Βγήκαν οι επτά από τις οκτώ ομάδες που θα αναμετρηθούν για το κύπελλο Ελλάδας στα προημιτελικά (σήμερα το λογικότερο είναι να πάρει το εισιτήριο και ο Ολυμπιακός απέναντι στο Χολαργό) και έχουμε μια πρώτη εικόνα στο που περίπου θα βαδίσουν  οι ομάδες της Basket League. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχανε το ευκολότερο έργο απέναντι σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας και κάναμε ουσιαστικά προπόνηση και είχαμε γιορτές και βραβεύσεις, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε στην αρχή αλλά τελικά επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου που ούτε μήνα έκλεισε ως νέα ομάδα (προπονητές- παίκτες) αλλά το πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, ο Κολοσσός στη Ρόδο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και την εμπειρία δυο-τριών παικτών ξεπερνώντας το εμπόδιο του Λαυρίου που νομίζω πως φέτος είναι ένα κλικ πιο κάτω από πέρσι, στο Ρέθυμνο η Κύμη πήρε παλικαρίσια πρόκριση καθώς είναι πιο δουλεμένη ομάδα (με νέα πρόσωπα μεν αλλά ο κόουτς Καστρίτης κάνει εκπληκτική δουλειά) ενώ το Ρέθυμνο δεν πείθει και εκτιμώ πως θα έχει προβλήματα αν παίζει έτσι και στο πρωτάθλημα, το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη ίσως στο πιο όμορφο παιχνίδι επιβλήθηκε του Ήφαιστου από την Λήμνο, δείχνοντας και οι δύο ομάδες πως με αρκετή δουλειά και όταν αποκτήσουν καλύτερο δέσιμο έχουν δυνατότητες για πλούσιο θέαμα και όμορφο μπάσκετ, και τέλος στην Πάτρα, ο Προμηθέας κέρδισε σχετικά εύκολα τον Άρη των πολλών προβλημάτων και αυτό φάνηκε με τη λήξη καθώς ο διοικητικός ηγέτης του Άρη Δημήτρης Γουλιέλμος είπε πως ντρέπεται για την εμφάνιση της ομάδας του και ο κόουτς Αγγέλου είπε πως αυτός δεν ντρέπεται και πως η ομάδα ήταν άδεια από τα συνεχόμενα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των κιτρίνων. Από τώρα αρχίσανε τα καμπανάκια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει μείνει στην ιστορία και την βαριά φανέλα αλλά ΔΕΝ κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα που έχει τώρα και που θα γίνει μεγαλύτερο στο μέλλον αν συνεχίσει έτσι. Για τον Προμηθέα έχω πει πως το σωματείο δουλεύει σωστά και έχει πολύ καλό ρόστερ περιμένοντας πολύ καλύτερες εμφανίσεις γιατί απλά έχει τις δυνατότητες.   

Σήμερα έχει λίγα παιχνίδια το κουπόνι μας και βέβαια χθες σας έγραψα για «στοιχηματικές εκπλήξεις» και θα δείτε παρακάτω τι εννοώ. Δύο κύριες επιλογές στα τέσσερα παιχνίδια που κλείνουν την 2η αγωνιστική στην Liga Endesa στην Ισπανία με το ένα παιχνίδι να είναι για “ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ” όπως το έχουμε ονομάσει καθώς έχει μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης.

Από το Ισπανικό πρωτάθλημα λοιπόν πρώτη και καλύτερη επιλογή μου είναι το παιχνίδι Μανρέσα-Μπαρτσελόνα. Εδώ υπάρχει διαφορά επιπέδου και μάλιστα αρκετά μεγάλη. Η Μανρέσα επέστρεψε φέτος στην μεγάλη κατηγορία είναι μικρομεσαία ομάδα και φέτος έχει πρώτο στόχο την παραμονή. Την πρώτη αγωνιστική έκανε το μπαμ κερδίζοντας στην Μαδρίτη την Εστουδιάντες σε ένα κλειστό παιχνίδι με μεγάλες διακυμάνσεις και το πανηγύρισε έξαλα. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί καθώς έχει μεγάλο ποιοτικό ρόστερ και είναι γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις. Σκόρπισε την Γκραν Κανάρια στην πρεμιέρα και θέλει να συνεχίσει στις επιτυχίες πριν αρχίσει η Ευρωλίγκα και έχει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και κούραση. Έχει κάνει αλλαγές καθώς βρισκόμαστε στην μετά-Ναβάρο εποχή και με τον χρόνο θα δέσει καλύτερα. Δύο επίπεδα πάνω από την Μανρέσα και πιστεύω πως μπορεί το διπλό και σχετικά εύκολα. Δωράκι το διπλό.

Το άλλο παιχνίδι που έχω ξεχωρίσει από την Liga Endesa στην Ισπανία είναι το Γκραν Κανάρια-Ομπραντόιρο. Η Γκραν Κανάρια φέτος θα αγωνίζεται και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της Ευρωλίγκα, αλλά την 1η αγωνιστική στη Βαρκελώνη διασύρθηκε και έδειξε σημάδια σοφτ ομάδας. Έκανε κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αλλά θέλει χρόνο. Στηρίζεται βέβαια στην έδρα της που πάντα δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Η Ομπραντόιρο μας πλήρωσε το Σάββατο καθώς κέρδισε σχετικά εύκολα την Μπούργος με πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη. Είναι μικρομεσαία ομάδα που όμως είναι σκληρή και παίζει πειθαρχημένα. Σουτάρει πολύ από την περιφέρεια και το τρίποντο, που όμως αν δεν της βγει έχει πρόβλημα. Θα παλέψει μέσα στην δύσκολη έδρα της Γκραν Κανάρια αλλά πιστεύω πως θα ηττηθεί. Οι νησιώτες έχουν το προβάδισμα καθώς διαθέτουν μεγαλύτερο βάθος. Άσος.

Στα άλλα δύο παιχνίδια στο Φουενλαμπράδα-Μάλαγα είναι πολύ πονηρή αναμέτρηση καθώς οι γηπεδούχοι είναι έμπειρη ομάδα και η Μάλαγα με πολλές αλλαγές και νέο προπονητή. Επίσης στο Τενερίφη-Μπρεογάν η Τενερίφη έχει το προβάδισμα για τη νίκη αλλά η Μπρεογάν είναι ομάδα ερωτηματικό που πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαρτσελόνα -6.5  ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ: Γκραν Κανάρια -7.5

 

Και ποδοσφαιρική πρόβλεψη σήμερα καθώς οι κεραίες μου πιάσανε καλό σημείο που αξίζει το ποντάρισμά του. Αυτό είναι το

ΖΕΝΙΤ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: 1

 

ΥΓ 1. Κουμπάρε Γιώργαρε χάθηκες αδερφέ μου…. πέρσι τέτοια καιρό εδώ σε είχα και σε γυρνούσα!!! Ξέρω ξέρω οι δουλειές και τα χιλιόμετρα είναι πολλά αλλά να ξέρεις πως πάντα σε έχουμε στο μυαλό μας!!!

ΥΓ 2. Γίγαντας πραγματικός ο Χρήστος Αντωνακάκης ο γυμναστή μου στο ΑΡΜΟΝΙΑ που προσέχει και επιβλέπει τους πάντες και όλοι είναι με το χαμόγελο. Έτσι Χρηστάρα στην πρώτη γραμμή πάντα.

ΥΓ 3. Τα χαιρετίσματα μου σε ένα πραγματικό αγωνιστή τον καλό φίλο και εξαίρετο δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω τον Τάσο Καραλίγκα που μάχεται καθημερινά για τα αυτονόητα. Αδερφέ Τάσο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

ΥΓ 4. Ασπρίσανε τα μαλλιά του και αυτή η εμπειρία και οι γνώσεις του επιβραβεύτηκαν με θέση ευθύνης στο πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Σταύρο φιλαράκι μου καλό, καλή επιτυχία στα καθήκοντα σου και να ξέρεις πως τα μαθαίνω όλα….

ΥΓ 5. Τον έχω ιδιαίτερη συμπάθεια (αυτό δεν κρύβεται) είναι παιδί μάλαμα και μου έκανε πάντα τον καλύτερο καφέ. Βέβαια υπέφερε καθώς η ομάδα της καρδιάς του ο μέγας ΠΑΟΚ όπως λέει όλο κάτι γινόταν (έχανε δηλαδή) και όλο μες στην καζούρα ήταν. Τώρα που στρώσανε τα πράγματα πήρε μεγάλη άδεια για καλό λόγο βέβαια καθώς η κοράκλα του τον τρέχει ακατάπαυστα σε όλη την Καβάλα. Στράτο, Νάτη να την χαίρεστε την κοριτσάρα σας και να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Όσο για το μέγα ΠΑΟΚ όπως τον λες Στρατούλη θα στα πω μαζεμένα φιλαράκι!!!

ΥΓ 6. Εκεί στην Πράγα στην όμορφη Τσεχία ο καλός μου φίλος Στέφανος, κρατά ψηλά την σημαία της χώρας μας και μας αντιπροσωπεύει επάξια. Αδερφέ μου καλά να περνάς και πάντα με το χαμόγελο και την θετική σου ενέργεια!!!

ΥΓ 7. Άντε Νικόλα να ξεκουραστείς λιγάκι αδερφέ καθώς η σεζόν ήταν κουραστική, δημιουργική βέβαια και τάισες στην κυριολεξία πολύ κόσμο στο υπέροχο San Panteleimon στην Πιερία. ΣΕΦΑΡΑ μου είσαι καταπληκτικός και όλοι έχουν να λένε για τα μαγειρικά σου κατορθώματα!!! Δεν σε ξεχνώ να ξέρεις αδερφέ θα τα πούμε και από κοντά!!!

ΥΓ 8. Περάσαμε πολλά μαζί και τον έχω πραγματικά σαν αδερφό μου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δυο μας χαθήκαμε κάποια στιγμή, αλλά πάντα ο ένας βοηθάει τον άλλον όποτε υπάρχει ανάγκη. Χαίρομαι ειλικρινά που και τα δύο του πρακτορεία δουλεύουν καλά και είναι το τυχερά στέκια έχοντας να λένε όλοι τα καλύτερα λόγια. Έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ, έχει βοηθήσει πολλά παιδιά και παρά το ότι περνάνε τα χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος με τον ίδιο ζήλο πραγματικά ακούραστος. Σταμάτης Τσιακίρης το όνομα του και του εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Να είσαι γερός αδερφέ μου!!!

ΥΓ 9. Ότι και να πω για τον Πατέρα Καλλίνικο θα είναι λίγο, πολύ λίγο. Ότι και να γράψω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό για αυτά που νιώθουμε και εγώ και η γυναίκα μου Ευαγγελία. Μας έχει δώσει τόσα πολλά που είμαστε ευλογημένοι που τον γνωρίζουμε, συνομιλούμε μαζί του, του λέμε τους προβληματισμούς μας, τον συναντήσαμε πάλι μετά από καιρό και πετάμε από την χαρά μας πραγματικά. Όσο και να μας χωρίζουν τα χιλιόμετρα εμείς Πατέρα Καλλίνικε σας σκεφτόμαστε καθημερινά, μας λείπετε δεν σας ξεχνάμε και όπως σας έχουμε πει ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και να συνεχίσετε το τεράστιο έργο που κάνετε κάθε μέρα, κάθε ώρα κάθε λεπτό.

ΥΓ 10. “Ένας που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, επηρεάζει και τους γύρω του και όλο τον κόσμο”  Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης

 

ALEX